Čokoladne sladice malce drugače


Čokoladne sladice so lahko tudi dietne, saj prehrana brez glutena danes ne predstavlja več težave. Mnoge čokoladne sladice, kot so čokoladni piškoti brez glutena, čokoladni muffini brez glutena, tortice in peciva, lahko pripravimo kar doma. Namesto pšenične moke izberemo brezglutenske mešanice, pa tudi čokolade so dostopne v številnih brezglutenskih različicah: temna čokolada brez glutena, mlečna čokolada, čokolada v prahu in kakav brez glutena.


Čokoladne sladice brez glutena


sladice brez glutenaNa spletu najdemo številne ideje za sladice, z navodili za pripravo in recepti. Sladice brez glutena zato pripravimo hitro in preprosto: Brownieji (rjavčki) brez glutena, mleka in soje, s kokosovim mlekom, medom, mandljevo moko in jajci so odlične čokoladne sladice, ki se jim ne boste mogli upreti. Poslastica je tudi čokoladni mousse - ohlajena čokoladna pena, ki jo pripravimo s temno čokolado brez glutena, sladko smetano, sladkorjem, jajcem in žlico kakava v prahu. Kot okras na vsaki čokoladni sladici ne smejo manjkati tudi čokoladni ostružki.

VEČ O NAŠIH IZDELKIH BREZ GLUTENA TUKAJ!

Temna čokolada brez glutena za torte in peciva


Biskvit iz ajdove moke za torto vsebuje jajca, ajdovo moko, sladkor, cimet, pecilni prašek, olje in temno čokolado brez glutena. Iz beljakov in sladkorja stepemo sneg, ostale sestavine zmešamo ločeno. Združimo zmesi in pečemo na 180 stopinj. Za glazuro uporabimo stopljeno čokolado, čokoladni ostružki pa naj bodo za dekoracijo.

čokoladne sladice brez glutena


Čokoladni piškoti brez glutena


Piškoti so trajnejše čokoladne sladice. Za čokoladne piškote brez moke in mleka potrebujemo eno temno čokolado brez glutena, mlete lešnike in mandlje, rozine, jajca, sol, sladkor in sok pomaranče. Rozine namočimo v pomarančnem soku, čokolado, lešnike in mandlje zmeljemo, dodamo ostale sestavine in zgnetemo v testo. Pekač obložimo s peki papirjem, nanj z žlico naložimo kupčke testa in spečemo.

SLADICE BREZ GLUTENA IN LAKTOZE

Slastni čokoladni muffini brez glutena


Priljubljene čokoladne sladice so tudi muffini. V vodni kopeli najprej stopimo čokolado. Mleko, jajce, moko brez glutena, sladkor in pecilni prašek zmešamo. Nato primešamo čokolado. Zmes naložimo v papirnate modelčke in spečemo. Pa dober tek!