Čokoladna glazura - sladka čokoladna dekoracijaČokoladna glazura

Prodajni program podjetja BTF d.o.o. vsebuje širok spekter pekarske in slaščičarske opreme, saj želimo vsem pekarnam in slaščičarnam ponuditi kakovostno in mednarodno uveljavljeno opremo različnih proizvajalcev. Na voljo so tudi pekarski in slaščičarski pripomočki ter potrošni material. Potrošni slaščičarski material zajema številne uporabne izdelke, med katerimi so tudi surovine iz čokolade in čokoladna dekoracija. V naših prodajalnah boste poleg temne in bele čokolade za kuhanje našli tudi izdelke, kot so čokoladne kapljice iz temne ali iz bele čokolade, čokoladna pisala, čokoladne mrvice, kakavova ali lešnikova čokoladna glazura in čokoladni okraski.


Čokoladna glazura je klasična čokoladna dekoracija, s katero oblivamo torte, kolače, piškote in številne druge sladice. Njena priprava je hitra in preprosta - maslo stopimo, nato pa vanj vmešamo koščke čokolade - primerni sta tako temna kot bela čokolada. Iz čokoladne glazure je mogoče na papirju za peko narisati tudi različne oblike. Ko se te strdijo, postanejo sladki čokoladni okraski.

Čokoladna dekoracija - čokoladni okraski, čokoladne kapljice

Čokoladne kapljice so priljubljena in največkrat uporabljena čokoladna dekoracija. Idealne so za okraševanje in tudi kot nadevi na mafinih, kukijih in številnih drugih slastnih kolačih in tortah.


Čokoladne kapljice se med pečenjem ne stopijo, 52-odstotni delež kakava pa zagotavlja poseben čokoladni užitek. Sladki čokoladni okraski so tudi čokoladni lističi, ki jih lahko dobite v naši trgovini.


Okraske iz čokolade pa lahko naredimo tudi sami. Na papir za peko nanesemo čokoladno glazuro v poljubnih oblikah. Te oblike postanejo sladki čokoladni okraski, ko se čokoladna glazura strdi.

Bela čokoladaBela čokolada - nekaj posebnega med čokoladami

Bela čokolada je pravi posebnež med čokoladami. Vsebuje namreč veliko kakavovega masla, kar pomeni, da je sestavljena iz veliko stabilnih in zdravih maščob. Bela čokolada vsebuje naravne antioksidante, zaradi katerih se vaše telo lažje bori z onesnaženim okoljem. Poleg kakavovega masla pa vsebuje še sladkor, mlečne dele in arome, zlasti vanilijo. Je pa bela čokolada tudi najbolj lomljiva vrsta čokolade.

Če imate radi čokolado, vas vabimo, da obiščete našo sladko spletno trgovino in si ogledate, kaj vse čokoladnega vam ponujamo. Vabljeni!

BTF d.o.o. | Čokoladna glazura, okrasitev torte, čokoladne kapljice, bela čokolada, čokoladni okraski: