Sladice iz leta v leto postajajo bolj zdrave – vključite jih v svojo prehrano

dekoracija sladice

Kdo se lahko upre sladicam? Redki so junaki, ki bodo piškotom, tortam, ruladam in ostalim dobrotam rekli ne. V zadnjih letih gospodinje in celo moški, kar tekmujejo med sabo s preizkušanjem novih receptov, kar je mogoče vsakodnevno spremljati tudi na spletu.

Ker je postala tudi izdelava sladic brez glutena, z zdravimi maščobami in nerafiniranimi sladkorji vsakodnevna praksa, si lahko vsakdo brez skrbi privošči košček. Strokovnjaki menijo, da zdrav človek na dan lahko zaužije nekje od 10 do 20 odstotkov nezdrave hrane, ki s pravimi sestavinami, za telo niti ni tako škodljiva. Izjema so razni dogodki in praznovanja ter seveda prazniki, kjer je običajno že sama dekoracija sladic tako vabljiva, da se je težko držati priporočljive mere pregrehe. Tudi pred ali po športni dejavnosti lahko pojeste čokoladno sladico ali dve, saj telo nujno potrebuje energijo in si v tem primeru ne bo delalo maščobnih zalog. Razmišljate o tem, da bi se sami lotili peke? Ker ljudje jemo tudi z očmi je enako pomembna dekoracija sladic in s pravimi pripomočki pa boste svoje slaščičarske izdelke čudovito nadgradili. V silikonskih modelih za sladice lahko pripravite vse mogoče, uporabljate različne sestavine in se lotite tako sladkega kot slanega peciva.

Silikonski modeli za sladice imajo veliko prednosti pred klasičnimi pekači

Najprej morate vedeti, da so vsi silikonski modeli za sladice, pekači in ostali kuhinjski pripomočki iz našega programa, narejeni iz posebnega silikona, ki ima vsa mednarodna dovoljenja, da ga je mogoče uporabljati v živilski industriji – torej za pripravo in shranjevanje hrane. Silikon ne vsebuje nobenih zdravju škodljivih ali celo strupenih primesi, saj je večkrat pregledan in testiran. Že navadna alu folija povzroči, da npr. meso ob stiku z njo oksidira, pa jo uporabljajo vsi. Pri stiku silikonskega modela za sladice, pekača ali kateregakoli slaščičarskega pripomočka s hrano, ki ga boste našli v naši ponudbi, pa zaradi kakovosti materiala kaj podobnega ni mogoče. Dobra lastnost silikona je, da se sladice pri peki ne primejo, zato jih čisto enostavno vzamete iz pekača, ali pa jih kar v njem ohladite in shranite v zamrzovalno skrinjo. Ker so lični na pogled in sploh čudoviti za otroške oči, lahko sladico dekorirate kar v modelih in jih z njimi vred tudi postrežete. Otrokom bo všeč, verjemite. Tudi čiščenje silikonskih modelov za sladice je enostavno prav zato, ker se hrana nanje ne prime, brez težav pa jih lahko operete tudi v pomivalnem stroju.

     silikonski pekač za sladicosilikonski model

Skupaj z družino specite okusne čokoladne sladice brez glutena

Druženje staršev in otrok ob kuhanju, peki in dekoriranju sladic je lahko prav zanimivo, zabavno in poučno. S pomočjo kakovostnih kuhinjskih pripomočkov, se bo (seveda z vašo pomočjo) peka čokoladne sladice, otrokom morda že prvič posrečila, tako bodo dobili veselje in motivacijo ter vas bodo s sladico kmalu presenetili kar sami. Če je kdo v vaši družini preobčutljiv na gluten ne obupujte, saj lahko z kakovostnimi in prilagojenimi sestavinami prav tako pečete pecivo, sladice brez glutena pa so ravno tako dobre, če ne še boljše. V naših prodajalnah ali spletni trgovini boste našli tudi mešanice, primerne za dekoracijo sladic brez glutena, katere jih lahko brez strahu uživajo vsi, pri katerih se je intoleranca oz. preobčutljivost na gluten razvila. Poleg pripomočkov in idej, boste našli še veliko drugih okusnih in čudovitih jedil, s katerimi bo ustvarjanje in peka sladic postala tudi vaš hobi. Našli boste vse kar potrebujete za pripravo sladic za vse priložnosti: svečke okraske, figurice, dekorativne trake za torto, papirnate posodice, prtičke, dresirne vrečke, razna orodja, modele za kekse in čokolado, lopatice, nože, celo papir in rokavice za peko. Obiščite nas ali na spletu naročite vse kar potrebujete za peko.

sladica brez glutena