Zastirka proti plevelu na vrtu - znebite se ga povsem naravno!

Zastirka proti plevelu je izjemno učinkovita in povsem naravna rešitev, kadar se želimo znebiti te nadloge. Zadeva pa je vse prej kot preprosta. Kadar na vrt nameščamo zastirko proti plevelu, moramo razmisliti, iz katerega materiala naj bo le-ta in kolikšna naj bo njena debelina. V osnovi se priporoča debelina med 6 in 9 centimetri. Zastirka proti plevelu na vrtu, ki jo bomo izbrali, je lahko iz sekancev ali iz lubja, poznamo pa tudi nekatere druge materiale za zastirke proti plevelu - pomagamo si lahko s slamo, z borovim lubjem, ovčjim filcem, nenazadnje pa se kot zastirka proti plevelu na vrtu obnese tudi tkanina, a je primerna le pri zasajevanju mladik. Kadar na vrtu uporabimo zastirko proti plevelu, ne bomo le te pregnali te nadloge, ki lastnikom vrtov in gredic povzroča sive lase, temveč bomo poskrbeli tudi za zadrževanje vlage v zemlji, kar pomeni, da nam vrta ne bo več potrebno tako pogosto zalivati. Boste izbrali zastirko proti polžem in proti plevelu? Izbirajte med sekanci in lubjem.

Zastirka iz lubja proti plevelu


Katere so še druge prednosti lesene zastirke proti plevelu na vrtu?

Omenili smo že, da se bo zaradi zastirke proti plevelu vlaga dalj časa zadrževala v zemlji. Ker gre za naraven in rastlinski material, našemu vrtu nikakor ne bomo škodovali, temveč mu bomo le koristili. Zastirke iz lubja ali iz sekancev na vrtu ščitijo tla pred močnejšimi padavinami, mikroorganizmom zagotavljajo odlične pogoje za rast in razvoj, skratka koristi je toliko, da si vseh niti ne moremo predstavljati. Zastirke na vrtu so čiste in dolgo obstojne, poleg tega pa so glede na njihovo kvaliteto in številne koristi, ki jih zastirke iz lubja ali iz sekancev proti plevelu zagotovijo našemu vrtu, tudi cenovno ugodne.


Ali imajo zastirke proti plevelu in polžem tudi kakšne slabosti?

Zastirke proti polžem moramo znati pravilno uporabiti, ne glede na to, ali bomo na vrt namestili zastirko iz lubja ali iz sekancev proti plevelu. Pred samim postopkom zastiranja je dobro tla pognojiti, previdni pa moramo biti tudi v pomladanskem času - zastirke proti plevelu ali polžem v tleh zadržujejo vlago, zato je lahko segrevanje tal manj kakovostno. V tem času je torej okrog rastlin zastirko proti plevelu najbolje malce odstraniti, da soncu zagotovimo dostop do vrta. V podjetju EVJ Elektroprom vam svetujemo, da se vaša zastirka proti polžem, ne glede na to, ali je iz lubja ali iz sekancev, ne dotika rastlin, saj si zagotovo ne želite gnitja. Z gnitjem bi namreč pritegnili škodljivce in tako ogrozili svoj čudovit vrt. Če razmišljamo vnaprej in dobro premislimo, do večjih težav zaradi zastirke proti plevelu ali polžem ne more priti.

zastirka na vrtu proti polžem


Zastirka iz sekancev proti plevelu - primerna za vrtove in travnike

Zastirka iz sekancev proti plevelu je primerna tako za posipanje po vrtu, kot tudi po travnikih. Uporabimo jo lahko proti plevelu ali polžem, z njo pa lahko uredimo tudi pohodne poti. V podjetju EVJ Elektroprom vam nudimo visokokakovostno zastirko iz smrekovih sekancev, ki deluje proti plevelu, dekorativno in predvsem okolju prijazno. Brez težav jo lahko uporabimo proti plevelu ali polžem. Za lažji prevoz in prenos smo zastirko proti plevelu zapakirali v priročne vreče z majhno težo, z veseljem pa vam bomo zastirko proti plevelu tudi dostavili na dom.

OGLEJTE SI AKCIJO ZASTIRK, PELETOV IN SMREKOVEGA LESA


Vse za vaš vrt

Le kdo si ne želi čudovitega in lepo urejenega vrta? Z uporabo primerne zastirke iz sekancev ali lubja lahko na zelo preprost in učinkovit, hkrati pa tudi na povsem naraven način poskrbimo za popolni vrt. Preden se odpravite v borbo proti nadležnemu plevelu, se pozanimajte o namestitvi zastirke. Odgovore na vaša vprašanja boste dobili tudi pri strokovnjakih iz EVJ Elektroprom.