delovanje toplotne črpalke za ogrevanjeToplotna črpalka za ogrevanje - varčnost in učinkovitost v enem


Toplotna črpalka za ogrevanje je vedno bolj popularna, saj predstavlja enega izmed najučinkovitejših in okolju najbolj prijaznih virov ogrevanja. Zraven vseh naštetih prednosti, pa je toplotna črpalka za ogrevanje zelo varčna, saj za ogrevanje prostorov v primerjavi s centralno kurjavo porabi le 30% energije.


Kako toplotna črpalka za ogrevanje deluje?


Toplotna črpalka za ogrevanje deluje tako, da iz enega izmed naravnih virov (vode, zemlje ali zraka) črpa energijo, ki jo za svoje delovanje potrebuje. Pridobljeno energijo nato pretvarja v toploto s katero ogreje vodo, ki potem ogreva naše prostore. S toplotno črpalko za sanitarno vodo pa lahko prostore tudi ohladimo. Hlajenje s toplotno črpalko poteka v obrnjenem krogotoku. Toplotna črpalka uporabi presežek toplote, pri čemer iz prostora, ki ga hladimo odvajamo energijo (toploto) v prostor, ki ga segrevamo

.
Toplotna črpalka za ogrevanje je okolju prijazna


Zraven energetske varčnosti in izjemne učinkovitosti pa se toplotne črpalke za ogrevanje lahko pohvalijo tudi s svojim ekološkim delovanjem. Pri ogrevanju namreč ne proizvajajo toplogrednih ali drugih okolju škodljivih plinov. Zraven tega porabijo manj energije kot ostali sistemi ogrevanja - na primer električno ogrevanje. Iz naravnih obnovljivih virov lahko toplotna črpalka pridobi vsaj 70% energije, ki je potrebuje za svoje delovanje.

 toplotna črpalka za ogrevanje in hlajenje (ugodne cene na ceniku)


Oglejte si našo spletni stran in se prepričajte o ugodnih cenah toplotnih črpalk za ogrevanje


Vas zanima več o toplotnih črpalkah za ogrevanje in hlajenje? Oglejte si našo spletno stran in se prepričajte o ugodnih cenah toplotnih črpalk za ogrevanje stanovanja, ki jih lahko kupite pri nas. Prepričajte se tudi o kakovosti ogrevanja s toplotno črpalko zrak voda.

VEČ O LESNIH SEKANCIH


V primeru dodatnih vprašanj o toplotni črpalki za ogrevanje smo vam na voljo tudi po telefonu


V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo na vprašanja o ogrevanju s toplotno črpalko zrak vodahitro odgovorili ter vam tako pomagali pri odločitvi o nakupu.


Obiščite nas in se prepričajte o kvaliteti toplotne črpalke zrak voda


Na voljo pa smo vam tudi v naši poslovalnici, kjer se lahko oglasite in se prepričate o kvaliteti toplotnih črpalk za ogrevanje, ki vam jih pri nas ponujamo. Ob prihodu vas bo pričakala ekipa prijaznih prodajalcev, ki vam bo pomagala pri nakupu toplotne črpalke za ogrevanje in hlajene za vaš dom.