Toplotne črpalke, ki jih najdete na našem ceniku so energetsko učinkovite

Toplotne črpalke iz našega cenika za svoje delovanje izkoriščajo energijo iz obnovljivih virov. Zato je ta način ogrevanja najbolj energetsko učinkovit in ekološki. Čedalje več ljudi se odloča za prenovo kurilnic, v katerih imajo stare peči na drva ali na fosilna goriva. Poleg tega da postajamo čedalje bolj ekološko osveščena družba, nam predstavlja problem tudi nestabilna cena energentov. Obnovljivi viri kot sta zrak in voda nam nudita neskončno brezplačne energije zato je prav, da jih izkoristimo in obenem prispevamo k čistejšemu okolju. Cena toplotne črpalke ni nizka, vendar lahko zanjo pridobite nepovratna sredstva Eko sklada. Eko sklad subvencionira investicijo, ki je opravljena po njihovih pravilih oziroma po evropskih standardih. Višina subvencije se giba od 20 - 60% in je odvisna od občine, v kateri bo investicija izvedena. V občinah, kjer je bolj onesnažen zrak, je višina subvencije višja kot v občinah, kjer je dokaj čist zrak. Če je investicija izvedena pravilno, vam bo Eko sklad povrnil ustrezni delež.


Cenik toplotnih črpalk zemlja voda, zrak voda in voda voda, dobite v naši trgovini

Toplotne črpalke zrak voda, ki jih imamo na našem ceniku, so lahko nizkotemperaturne ali visokotemperaturne. Nizkotemperaturne imajo nižjo izhodno temperaturo vode, kar je primerno za talni način ogrevanja prostorov. Talno gretje imajo novogradnje, ki so zidane iz novejših materialov in imajo odlično izolacijo. Visokotemperaturne pa so primerne za starejše objekte, ki niso dobro izolirani in uporabljajo še klasični stenski način ogrevanja. Za namestitev cenovno ugodnih toplotnih črpalk zrak voda, ki jih najdete na našem ceniku, ne potrebujemo nobenih dovoljenj, saj ni potrebno narediti nobenega gradbenega posega. Zunanja enota je običajno nameščena na fasadi objekta, notranja enota pa se namesti v prostor, kjer so vse ostale inštalacije. Vzdrževanje obeh enot je cenovno ugodno, v kar se lahko prepričate z ogledom našega cenika za toplotne črpalke, in enostavno, saj dostop do njih ni oviran. V našem podjetju nudimo hitro in kvalitetno montažo ter servis cenovno ugodne opreme, ki je kupljena pri nas.

poraba sanitarne toplotne črpalke


Sanitarne toplotne črpalke so zelo dobra dolgoročna investicija v vaš dom

Sanitarne toplotne črpalke iz našega cenika ogrevajo vodo, ki jo uporabljamo v gospodinjstvu. V primerjavi s klasičnim električnim bojlerjem, porabijo do trikrat manj energije. Po izgledu so zelo podobne klasičnim bojlerjem, le da imajo na vrhu vgrajeno elektroniko za upravljanje in kompresor. Ker za svoje delovanje ponavadi koristijo toploto iz zraka, jih največkrat postavimo v klet ali na podstrešje. V kleti je temperatura konstantna in ne pade pod 3°C, na podstrešju pa prav tako ne niha veliko in ostane nad lediščem. Potreba po cenovno ugodni topli sanitarni vodi se spreminja glede na letni čas. Pozimi je rabimo občutno več kot poleti. V zimskih mesecih, ko je zrak zelo hladen, toplotne črpalke, ki jih imamo na našem ceniku za svoje delovanje uporabljajo več energije kot v toplih poletnih mesecih. Pri temperaturi zraka nad 5°C uporabljajo samo primarni vir energije, ki je zrak.


Toplotne črpalke porabijo za svoje delovanje zelo malo energije iz sekundarnih virov

Za namestitev toplotne črpalke zemlja voda je potrebno izvesti gradbene posege, saj horizontalne kolektorje ali vertikalne sonde položimo približno 10 metrov pod površino zemlje. Na tej globini je temperatura primerljiva s povprečno letno temperaturo zraka. Vsa energija sonca, ki se kopiči skozi celo leto na tej globini, predstavlja primarni vir energije, ki ga toplotna črpalka porabi za svoje delovanje. Sekundarni vir energije predstavlja elektrika ali plinski oziroma oljni kotel. Največji izkoristek pa imajo toplotne črpalke voda voda, ki jih najdete na našem ceniku. Izkoriščajo podtalnico, ki ima konstantno temperaturo okrog 10°C skozi celo leto in je zato najbolj zanesljiv vir. Investicija je dokaj dolgotrajna in cenovno visoka, saj je potrebno pridobiti kup soglasij in dovoljenj, še preden se gradnja sploh začne. Ko so vsa dovoljenja izdana, se naredita dve vrtini, ki omogočata kroženje podtalnice. Ker podtalnica ni v direktnem stiku s cenovno ugodno toplotno črpalko, ni nevarnosti, da bi se onesnažila kar je zelo pomembno.

toplotne črpalke zemlja voda: cenik