Turistična kmetija Želinc - stran od mestnega direndaja

Turistična kmetija Želinc


Želite pobegniti od mestnega vrveža, nenaravnega ritma drvenja in se preprosto sprostiti in uživati v miru in tišini? Potem je oddih na turistični kmetiji idealen za vas. Turizem na kmetiji vam ponuja neokrnjeno naravo, svež zrak, domačo hrano in različne aktivnosti na prostem. Popoln oddih.

Kmečki turizem na splošno

Turizem na kmetiji zadnje čase postaja vse bolj priljubljena oblika dopustovanja. Turistična kmetija že v osnovi ni namenjena množičnemu turizmu, kar pomeni da ni gneče, ki smo je sicer vajeni na znanih turističnih destinacijah. Pozabimo lahko na stres, dolgo čakanje na postrežbo in hrup, ki je značilen za dopustovanje na vrhuncu sezone. Kmečki turizmi so v Sloveniji vse bolj popularni, tako da ponudba tovrstnih ponudb narašča in lahko zadovolji tako tiste, ki želijo adrenalinsko in športno obarvan dopust, kot tudi ostale, ki se želijo preprosto spočiti, razvajati čutila in napolniti z energijo. Turizem na kmetiji je idealna oblika oddiha tudi za družine.

Kaj nudi turistična kmetija Želinc?

Turistnična kmetija Želinc ima široko ponudbo aktivnosti, od kolesarjenja, ribolova, pohodništva, smučanja in raznih vodnih športov.

Za kolesarje turistična kmetija priporoča obisk Cerkljanskega hribovja, ki ponuja ture po gozdnih poteh, različnih zahtevnostih stopenj in prečudovite razglede. Kmečki turizem Želinc vam nudi tudi kolesarjenje z vodičem, tako da bo kolesarjenje za vas povsem varno in prijetno.

Ribičem je na voljo reka Idrijca, ki je oddaljena le nekaj metrov od turistične kmetije in je bogato poseljena s postrvmi in lipani.

Pohodniki bodo zagotovo navdušeni nad ponudbo naše turistične kmetije Želinc, saj ta zajema pohode na Porezen in Blegoš, pa tudi v Tolminsko hribovje in planino Razor. Če želite, vam je na voljo tudi vodič.

Za dopustnike, ki uživajo v zimskih radostih, je na voljo le 15 minut oddaljen ski center Cerkno, ki je najmodernejši ski center v Sloveniji. Turistična kmetija Želinc pa vam nudi tudi 10 % popusta na smučarske vozovnice.

Navdušencem nad vodnimi športi bo zagotovo všeč rafting, vožnja s kajakom, ali pa trenutno izjemno pribljubljen hydrospeed. Kmečki turizem najbolj pogumnim ponuja tudi možnost spoznavanja narave skozi oči vode in vedno priljubljeno soteskanje.

Na naši turistični kmetiji Želinc vam je od maja do konca septembra na voljo domač zunanji bazen, kjer se lahko ohladite v vodi, sončite ali pa preprosto uživate v dobri knjigi. Vabljeni!

Turistična kmetija Želinc | Bazen

Turistična kmetija Želinc │ Turizem na kmetiji, kmečki turizem z neokrnjeno naravo in domačo hrano. Turistična kmetija ob sotočju Cerknice in Idrijce - povezave do naše spletne strani:

Prikaži več ... Prikaži manj ...

Pošlji povpraševanje