Pošlji povpraševanje

Toplotna črpalka zrak voda za učinkovito pripravo sanitarne vode

Toplotna črpalka zrak voda je izmed vseh modelov na trgu najugodnejša, hkrati pa nam omogoča enostavno in poceni vzdrževanje ter ni zahtevna za vgradnjo. Če torej razmišljate o nakupu toplotne črpalke zrak voda, naj vam zaupamo nekaj razlogov, zakaj jo izbrati. V prvi vrsti je potrebno izpostaviti nižje stroške ogrevanja sanitarne vode in preprosto dejstvo, da imamo v primerjavi z drugimi sistemi s toplotno črpalko zrak voda bistveno manj dela. V večjem delu Slovenije je mogoče za večino modelov pridobiti subvencijo Eko sklada v višini od 1000 € do 5000 €, kar pomeni, da se nam investicija povrne v zelo kratkem času. Sanitarna toplotna črpalka pri svojem delovanju izkorišča brezplačen oziroma obnovljiv vir energije, s čemer bistveno zmanjšuje emisije CO2 in je v primerjavi z ostalimi energenti prijaznejša tako do okolja, kot tudi do zdravja posameznika. Pri uporabi sanitarne toplotne črpalke zrak voda ne potrebujemo zalogovnika za gorivo in nimamo posebnega dela z njegovo pripravo, prav tako pa ni potrebno dnevno vzdrževanje ogrevalnega sistema. Da bi izkoristili vse prednosti tovrstnega načina ogrevanja, je zelo pomembno, kateri toplotni vir izberemo. Kot smo omenili, je najbolj poznan in najbolj pogosto uporabljen sistem zrak voda, na voljo pa so tudi drugi obnovljivi viri energije, kot sta energija, shranjena v podtalnici in tista iz zemlje.

ECOTERM – univerzalna toplotna črpalka z inovativnim pristopom

Inovativen pristop ter uporaba edinstvene tehnologije v svetu toplotnih črpalk omogočata vrsto uporabnih prednosti, ki jih nudi toplotna črpalka ECOTERM. Sestavljajo jo izključno materiali vrhunske kakovosti slovenskih in evropskih proizvajalcev. Je univerzalna, kar pomeni, da nam omogoča koriščenje različnih virov toplote - iz zraka, zemlje, vode, sonca, prezračevanja, odpadne toplote. Hibridna toplotna črpalka izbira med dvema (ali več) toplotnima viroma in izbere tistega, ki je v danem trenutku najbolj ekonomičen. Če torej ne veste, kateri vir energije oziroma sistem izbrati, je ECOTERM prava izbira za vas. Njeno delovanje je skoraj povsem neslišno, diskreten dizajn pa omogoča nemotečo postavitev v okolico. Toplotna črpalka ECOTERM omogoča samostojno ogrevanje objekta in sanitarne vode skozi celo leto. Sistem za svoje delovanje ne potrebuje kotla, lahko pa se poveže z obstoječim toplotnim virom. V skladu z načelom ekonomičnosti smo v podjetju Ekovit stopili še korak dlje: hibridno toplotno črpalko ECOTERM odlikujejo nizki investicijski stroški v primerjavi s toplotnimi črpalkami zemlja-voda ali voda-voda, majhen prostor za postavitev zemeljskega kolektorja, za vgradnjo pa niso potrebna dovoljenja, zaradi česar je ECOTERM najboljša izbira tako za novogradnje, kot tudi za obstoječe objekte z že urejeno okolico.

toplotna črpalka zrak voda

Zakaj namesto drugih ogrevalnih virov uporabljati sanitarno toplotno črpalko?

Sanitarne toplotne črpalke nam zagotavljajo prihranke pri pripravi sanitarne vode tudi do 60% letno, odvisno od izbranega modela in njegove moči. Danes vztrajno nadomeščajo električne bojlerje, saj jih večina omogoča segrevanje do več kot 60°C. Gre za ekološko najprijaznejši in energetsko najcenejši način ogrevanja, ki je na voljo z bojlerjem ali brez bojlerja, sledi trendom in uporabnikom zagotavlja najvišjo kakovost delovanja.  Če boste za svoj dom izbrali sistem ECOTERM, imejte v mislih, da vam le-ta omogoča tudi možnost daljinskega nadzora nad delovanjem ogrevalnega sistema preko interneta. Nadzor in nastavitve se vršijo preko spletnega vmesnika ali mobilnega telefona, zato je uporaba sistema še toliko bolj preprosta in elegantna. Za vse dodatne informacije smo vam kadarkoli na voljo v podjetju Ekovit.

OBIŠČITE SPLETNO STRAN EKOVIT.EU

Prikaži več ... Prikaži manj ...
Ekovit
Ekovit

Prodaja toplotnih črpalk ECOTERM

Pošlji povpraševanje