Lesene hišice - gradnja, ki omogoča hitro vselitev


Lesene hišice so sodobnega videza, izdelane iz prvovrstnega masivnega lesa. Izvedba je mogoča v vseh nizkoenergetskih razredih. Gradnja hiše z lesom ima vrsto pozitivnih učinkov na zdravje, izpolnjuje ekološke zahteve in je ekonomična izbira. Lesene hiše odlikujeta tudi odlična zvočna in toplotna izolacija, saj so predvsem dobre gradbeno-fizikalne lastnosti lesa glavna prednost lesene gradnje.


Lesene hišice se ponašajo z visoko potresno varnostjo


Ker je teža lesene hiše približno štirikrat nižja v primerjavi s težo povprečne klasično zidane hiše, je posledično tudi potresna sila na hišo manjša. Na tresenje tal se les odziva bolj elastično, zato so lesene hišice bolj odporne na mehanske poškodbe zaradi tresenja tal.

lesena hiša na ključlesena hišica cena


Lesene hišice ob rednem vzdrževanju služijo prijetnemu bivanju več kot 100 let

Sodobne lesene hišice služijo več generacijam. Lesene hiše so varčne, saj je poraba energije za ogrevanje bivalnih prostorov lesene gradnje bistveno manjša kot pri klasični zidani hiši. Tudi vzdrževanje lesene hišice je razmeroma poceni, prebarvati naj bi jo bilo treba vsakih deset let, strošek ponovne zaščite lesa pa je zanemarljiv v primerjavi s stroškom obnove klasične fasade. Izdelava lesene hiše je zelo hitra - od pridobitve gradbenega dovoljenja do vselitve je možno projekt izpeljati v roku dveh do petih mesecev, odvisno od velikosti gradnje in zahtev naročnika.


Koliko vas bo stala lesena hiša?


Dolgoročno najcenejša hiša je lesena hiša. Cena je odvisna od vrste in strukture lesa, velikosti bivalne površine in kakovosti vgrajenih materialov. Izdelava lesene hiše je možna v kratkem času, kar pomeni možnost hitre vselitve in prihranek pri stroških začasnega bivališča. Brez dvoma boste z leseno hišo veliko prihranili tudi na dolgi rok, saj so vse lesene hiše energetsko varčne in omogočajo prihranek pri ogrevanju tudi do 70 %.
Koliko vas bo torej stala vaša nova lesena hiša? Cena je lahko resnično zelo ugodna, najbolj preprosto različico lahko dobite že za cca 700 €/m2. Preverite tudi ponudbo na: www.marles.com.