Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Najcenejše energijsko varčne lesene hiše Marles preprosto navdušijo

Iščete najcenejše hiše? Marles energijsko varčne hiše so že več kot 50 let sinonim za najboljše, najlepše in cenovno ugodne hiše v Sloveniji. Danes se vse več ljudi zaveda, kakšne so prednosti bivanja v zdravem in naravnem okolju, prav tako pa naraščajo vse večje potrebe po racionalni in učinkoviti rabi energije na vseh ravneh. Zato niti ni presenetljiv podatek, da najlepše energijsko varčne, montažne hiše, tudi v Sloveniji postajajo vse pogostejši projekt, saj te na eni strani učinkovito izkoriščajo naravne vire (zrak, voda, sonce), po drugi strani pa poskrbijo za manjše toplotne izgube. Pri gradnji najcenejših lesenih hiš iz naše ponudbe, uporabljamo ekološko neoporečne, naravne materiale, ki poskrbijo za zdravje stanovalcev, njihovo dobro psihično počutje ter udobno bivanje.

Gradnja energijsko varčne montažne hiše, iz kakovostnega slovenskega lesa

Osnovni gradbeni material energijsko varčnih hiš je torej kakovosten slovenski les, ki mora biti posekan v pravem času, pravilno sušen in obdelan po predpisanih postopkih. Le tako je namreč mogoče doseči, da je les vzdržljiv, odporen in ima dolgo življenjsko dobo. Glavni namen energijsko varčne hiše je torej čim večje omejevanje toplotnih izgub in izkoristek naravnih virov toplotne energije iz okolja, kot so sonce, voda in zrak. Optimalna zasnova zgradbe, dobra in natančna izvedba ter nadzor nad izvedbo so osnovni pogoji za doseganje predpisanih standardov za energijsko varčne montažne hiše. Primera energijsko varčne gradnje sta tako nizkoenergijska hiša kot pasivna hiša, ki ju za vas izdelamo po načrtu ter prilagodimo po meri vaših želja.

Nizkoenergijska moderna, lesena hiša

Gradnja najcenejše montažne, lesene hiše je hitra, čista in učinkovita

Kako bo potekala gradnja lesene montažne hiše, je odvisno zlasti od vaših želja, pri tem pa smo vam vselej na voljo s strokovnimi nasveti. Ker je odločitev o tem, za kateri model energijsko varčne hiše se odločiti zelo pomembna, je potrebno izbrati čim več informacij o pozitivnih in negativnih lastnostih montažnih hiš, ki bi prišle v poštev za vas. Razmisliti je treba o tem kje bo hiša stala, priporočljivo je da sovpada z okolico, da je postavljena na parceli kjer bo lahko dobro izkoriščala sončno in vodno energijo (kar je zelo pomembno če se odločite za nizkoenergijsko varčno hišo ali pasivno gradnjo), se pozanimati ali je takšna gradnja na tem mestu dovoljena ter raziskati še mnogo drugih stvari, ki jih lahko namesto vas opravijo naši strokovnjaki. Ti vam bodo nudili pomoč tudi pri pridobitvi gradbenega dovoljenja ter pri urejanju vseh potrebnih dokumentov, ki jih za gradnjo najcenejše montažne hiše potrebujete, saj imajo s takšnimi opravili ogromno izkušenj in vedo kako postopki potekajo.

Ko približno veste kakšno montažno hišo želite, je treba najprej izbrati načrt za hišo, kjer se lahko odločate za tipski ali za načrt, izrisan po meri in prilagojen vašim zahtevam. Cena načrta za hišo je v primeru, da izberete izris po meri, odvisna od vseh vaših želja, ne glede na to kakšen načrt izberete, pa morate vedeti, da pri gradnji najcenejših energijsko varčnih hiš uporabljamo zgolj naravne, ekološko neoporečne materiale, ki vzdržujejo zdravo klimo ter vplivajo tako na fizično zdravje kot na psihično počutje stanovalcev. Obdani z lesom se boste v svoji moderni, montažni hiši zagotovo odlično počutili, svojim otrokom pa boste nudili najboljše in najbolj zdravo okolje za rast in razvoj.

Najcenejša nizkoenergijska varčna hiša

Energijsko varčna lesena hiša - eno najbolj zdravih okolij za bivanje

Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter stanovalce poveže z naravo. Bivanje v hišah iz masivnega lesa je zdravo in prijetno, saj je les material, ki diha, dobro uravnava vlago v prostoru, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. Z gradnjo najcenejše hiše iz lesa boste dobili požarno in potresno varno hišo, ki je izdelana z mislijo na prihodnje rodove, saj ob rednem vzdrževanju njena minimalna življenjska doba znaša več kot 100 let. Uporaba domačih ekoloških materialov in krajši čas gradnje, so vzrok temu, da je cena lesene hiše lahko nižja od zidanih objektov. Seveda pa je to odvisno od stvari, ki jih želite vanjo vključiti. Zagotovo pa je gradnja najcenejše energijsko varčne hiše cenejša od gradnje mnogih, klasično grajenih objektov, še posebej če vanjo vključite poceni bivanje, ki vas čaka v prihodnosti. Pri tem je všteto poceni ogrevanje (talno, stropno, s toplotnimi črpalkami), saj ima lesena hiša, zaradi kakovostne izolacije, minimalne toplotne izgube. Iz istega razloga je poceni vzdrževanje prijetne temperature v poletni vročini, kjer v leseni hiši precej prihranite pri njenem ohlajanju. Ko razmišljate o nizkoenergijski varčni hiši, pa nikar ne pozabite, da so lesene, montažne hiše našega podjetja visoko požarno varne, da so grajene protipotresno in izjemno odporne na veter in njegove sunke, kar dosežemo z izračuni statike za vsak objekt posebej.


Zavedamo se, da niste pred lahko nalogo, saj gradnja novega doma ni kratkoročna investicija, za katero bi se lahko odločili kar čez noč. Zato se obrnite na nas da vam svetujemo, odgovorimo na vsa vaša vprašanja, vas odrešimo dilem ter za vas zgradimo moderno, najcenejšo energijsko varčno, leseno hišo – hišo prihodnosti.