Lesene hiše ustvarjajo odlične pogoje za bivanje

Lesene hiše ustvarjajo izjemno ugodne pogoje za bivanje, saj je les material, ki diha in ne povzroča alergij. Poleg tega les predstavlja enega izmed najbolj ekoloških materialov, ki si za gradnjo trenutno na voljo, saj je obnovljiv.

V podjetju Marles nam gradnja lesenih hiš ni tuja, saj se z njo ukvarjamo že vrsto let. Tudi lesena hiša lahko zagotavlja topel in prijeten dom, ki je zaščiten pred zunanjimi vplivi in ustvarja varno okolje za uživanje in sprostitev z družino in prijatelji.

Gradnja lesene hiše

Faze gradnje smo v podjetju Marles razdelili v več paketov

V podjetju Marles smo se zaradi same preglednosti odločili, da faze gradnje lesene hiše strnemo v več paketov, med katerimi lahko naši naročniki izbirajo:

  • Paket S, predstavlja osnovne elemente lesene hiše z montažo,
  • Paket M obsega zunaj dokončan objekt
  • Paket L predstavlja projekt “delni ključ”
  • Paket XL predstavlja paket polni ključ.

Lesene hiše so odlično toplotno izolirane, med gradnjo pa smo poskrbeli tudi za zvočno izolacijo

Lesene hiše, ki jih izdelujemo v podjetju Marles se lahko pohvalijo z učinkovitimi in modernimi energijskimi sistemi, ki pripomorejo k manjši porabi energije in tako pomagajo pri varčevanju. Ob tem velja izpostaviti tudi dobro zvočno izolacijo objekta. Naloga zvočne zaščite je, varovati uporabnike zgradbe pred hrupom ter jim s tem omogočiti kakovostno bivanje in intimo v njihovem domu. S kombinacijo različnih zvočno izolacijskih materialov dosegamo enake vrednosti zvočne izolacije kot pri gradnji. Konstrukcijski sistemi naših gradenj so bili ocenjeni tudi v laboratorijih za akustiko, kjer je bila izjemna zvočna izolativnost tudi dokazana. Materiali, ki jih pri gradnji lesenih hiš za zvočno izolacijo zagotavljamo so predvsem kamena volna kakovosti DP5 in celuloza. Kamena volna premore prepleteno strukturo vlaken, ki ji zagotavljajo dobro zvočno izolativnost in tako deluje kot dušilec zvoka med prostori, hkrati pa preprečuje prenos udarnega zvoka kot so hoja, premikanje predmetov, skakanje.

Gradnja lesene hiše ugodno

Vsi materiali, ki jih pri gradnji lesenih hiš uporabljamo so naravni

Ker si v podjetju Marles prizadevamo ustvariti naravno in človeku prijazno okolje, veliko pozornosti posvečamo tudi materialom, ki jih pri gradnji uporabljamo. V naše lesene hiše in druge objekte zato vgrajujemo zgolj materiale, ki so izključno naravnega izvora in zagotavljajo prijetno in zdravo bivanje v leseni hiši. Pretežno se pri gradnji lesenih hiš uporablja les, ki je sušen in tako zaščiten pred vsemi lesnimi škodljivci. Gre za enega izmed ekološko najbolj sprejemljivih materialov, hkrati pa se lahko les pohvali z veliko pozitivnimi lastnostmi kot so visoka prožnost, prilagodljivost in hkrati trdnost, ob tem pa je les primeren tudi za obdelavo.

Kot obloge sten v lesenih hišah uporabljamo mavčno vlaknene plošče, ki so v celoti izdelane iz naravnih materialov - mavca in celuloznih vlaken, ki sta pridobljena po postopku mehanskega drobljenja izbranih vrst odpadnega papirja. Kot izolacijske materiale najpogosteje uporabljamo kameno volno in celulozo, ki sta prav tako naravna materiala, ob tem pa uporabljamo še grafitni ekspandiran polistiren. Gre za relativno nov material narejen na osnovi ekspandiranega polistirena - stiropora. Slednje uporabljamo predvsem za izolacijo fasad, saj se lahko polistiren pohvali z odlično toplotno izolativnostjo.

Ob pestri ponudbi lesenih montažnih hiš, ponujamo še lesene vikend hiše

Za več informacij o lesenih hišah in njihovi gradnji vas vabimo, da si ogledate našo spletno stran, kjer lahko najdete tudi cenik lesenih hiš. Poleg tega da boste na spletni strani odkrili pester nabor lesenih hiš, pa ne spreglejte še pestre ponudbe lesenih vikend hiš. Ker se zavedamo, da je odločitev o nakupu hiše zahtevna, smo tukaj za vas, da vam na poti k odločitvi pomagamo z nasveti. Dosegljivi smo tako po telefonu, kot tudi po e-pošti, vabimo pa vas tudi v našo poslovalnico, ker vam bomo z veseljem postregli z dodatnimi informacijami.

POGLEJTE V KATALOG HIŠ