Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Kaj vse je potrebno vedeti, preden se odločimo za leseno gradnjo?

Gradnja masivne lesene hiše zmeraj predstavlja izziv, saj se moramo pred odločitvijo za samo gradnjo oz. montažo lesene hiše odločiti, kakšno hišo pravzaprav želimo, kako jo bomo ogrevali in seveda najpomembneje – kje bo gradnja lesene hiše sploh potekala.

Lesena gradnja ustvarja izjemno zdravo okolje za bivanje

Dan danes je lesena gradnja izjemno zaželena, saj se ljudje vse bolj zavedajo prednosti lesenih hiš. Lesene hiše so v prvi vrsti izjemno dobro izolativne, saj les kot naraven material predstavlja enega izmed najboljših naravnih izolatorjev. Posledično hiša, izdelana iz lesa odlično ohranja temperaturo prostorov, kar pomeni tudi prihranek pri ogrevanju pozimi ter pri hlajenju poleti. Nadalje lesena gradnja ustvarja izjemno zdravo bivalno okolje, ki je primerno tudi za alergike, saj les deluje antialergeno. Poleg tega les uravnava vlažnost zraka in zraven vsega tega še lepo diši. Lesena gradnja pa ima tudi veliko tehnoloških pozitivnih lastnosti, saj je les kot gradbeni material izjemno enostaven za obdelavo, poleg tega pa je trden in trpežen.

gradnja lesene hiše

Poleg lesa za gradnjo lesenih hiš uporabljamo tudi druge naravne materiale

Poleg lesa v lesenih gradnjah podjetja Marles uporabljamo tudi druge naravne materiale, ki nam pomagajo dosegati izjemno dobre karakteristike Marles montažnih lesenih hiš. Kot izolacijske materiale uporabljamo:

  • Celulozo: gre za vrsto izolacije, ki je v največjem porastu in je prijazna tako do okolja kot tudi do ljudi. Uporabljamo jo predvsem za izolacijo sten, lahko pa tudi streh in lesenih stropov. Narejena je iz starega časopisnega papirja z dodatkom borove soli, zato za njeno proizvodnjo ne porabljamo novih surovin.
  • Kameno volno uporabljamo za izolacijo zunanjih in notranjih sten, tal in strehe pa tudi za izolacijo fasade v difuzijsko odprtih sistemih.
  • Grafitni ekspandiran polistiren oz. neopor: predstavlja relativno nov izolacijski material na trgu, ki je izdelan iz stiropora. Osnovnemu materialu so dodani mikroskopsko majhni delci grafita, ki reflektirajo toplotno sevanje in s tem močno zmanjšujejo prenos toplote v materialu. Neopor ima tako za 20% boljše toplotnoizolacijske lastnosti kot stiropor in za isti izolativni učinek je potrebna za petino tanjša plošča neopora.

VEČ O LESENIH GRADNJAH MARLES SI PREBERITE TUKAJ!

Poleg navedenih izolacijskih materialov za leseno gradnjo uporabljamo še mavčne plošče, ki jih uporabljamo kot obloge sten v Marlesovih sistemih gradnje. Mavčne plošče imajo torej izjemno pomembno nalogo zaključevanja objekta oz. izravnave sten, hkrati pa dajejo tudi konstrukcijsko oporo ter pripomorejo k ugodnim bivanjskim razmeram v objektih.

Montažne lesene hiše podjetja Marles so tudi izjemno varne

Lesene gradnje podjetja Marles so tudi izjemno varne, saj smo pri gradnji poskrbeli tako za požarno, kot tudi za potresno varnost. Poleg tega so hiše odporne tudi na veter, nenazadnje pa ne smemo pozabiti omeniti enostavno sanacijo lesenih gradenj tudi v primeru poplav.

Kako poteka ogrevanje Marlesovih lesenih gradenj?

lesene hišeStranke lahko izbirajo tudi med različnimi načini ogrevanja lesene gradnje. Večina lesenih gradenj se ogreva s toplotno črpalko, ki velja za zelo ekološki način ogrevanja. V primeru gradnje pasivnih ali aktivnih objektov pa potrebe po nizkotemperaturnih ogrevalnih površinah (talnem stenskem ali stropnem ogrevanju) ni več, ampak za celotno ogrevanje poskrbi kompaktna naprava, v kateri sta združena toplotna črpalka in komfortna prezračevalna naprava s toplotnim menjalnikom. Vas zanima več o gradnji lesenih hiš? Obiščite našo spletno stran, kjer si lahko ogledate različne tipe lesenih gradenj, poleg tega pa so vam dostopne tudi cene lesenih hiš. V primeru dodatnih vprašanj smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali pri odločitvi o tem, katera lesena gradnja je primerna za vas.