Kaj vse je potrebno vedeti preden se odločimo za montažno hišo?


Odločitev o gradnji hiše predstavlja izjemno pomemben korak v življenju vsakega posameznika, saj se z gradnjo hiše soočamo le redko – navadno zgolj enkrat v življenju, predstavlja pa veliko življenjsko investicijo. Prav zato je izjemno pomembno, da pretehtamo prav vse možnosti, ki se nam v danem trenutku ponujajo. Odločiti se moramo, kako bo hiša izgledala, koliko nadstropij bo imela, kje jo bomo sploh zgradili, nenazadnje pa se je potrebno odločiti tudi, ali se bomo odločili za klasično gradnjo ali pa morda za montažno hišo. Na ta način bo naša odločitev pravilna in je kasneje ne bomo obžalovali.
 

montažne hiše

S kakšnimi prednostmi se lahko montažne hiše pohvalijo?


Montažne hiše se lahko pohvalijo z veliko prednostmi. Najprej je potrebno izpostaviti čas gradnje hiše, ki je bistveno krajši od časa, ki je potreben za gradnjo tradicionalne hiše. Poleg tega montažne hiše navadno štejemo med t.i. nizkoenergetske stavbe, kar v bistvu pomeni, da so montažne hiše izjemno varčne. Zaradi vedno višjih cen energentov je to pomembna prednost, ki dolgoročno pomeni precejšen prihranek. Temu je potrebno dodati še, da se montažne hiše v večini lahko pohvalijo z naprednimi sistemi ogrevanja in zračenja. Ker so montažne hiše zgrajene iz naravnih materialov so tudi okolju prijazne, poleg tega pa ponujajo veliko zdravega prostora za življenje. Zaradi majhne akumulacijske sposobnosti se montažni objekti pri prekinjenem ogrevanju hitro ohladijo, pri ponovni vzpostavi ogrevanja pa omogočajo hiter ponoven dvig temperature notranjega zraka. Ta lastnost majhne akumulacije omogoča dodatne toplotne prihranke v primeru prekinjenega ogrevanja, ko stavba ni v uporabi.

montažne hiše
Izpostaviti moramo tudi izjemno lahko konstrukcijo montažnih hiš, ki je potresno odporna in je primerna za postavitev tudi na problematično in slabo nosilnih zemljiščih. Nenazadnje pa se veliko ljudi sprašuje koliko stane montažna hiša. Cene montažnih hišo so ugodnejše od cene klasično grajenih hiš, finančni stroški pa so znani vnaprej in so fiksni, kar predstavlja še dodatno prednost.

Pritlične montažne hiše z atrijem predstavljajo vse bolj popularno izbiro


Tudi v podjetju Marles svojim strankam ponujamo različne vrste in tipe montažnih hiš. Stranke se dan danes izjemno rade odločajo za pritlične montažne hiše z atrijem. V pritličnih montažnih atrijskih hišah so vsi prostori obrnjeni proti atriju, ki tako predstavlja tudi osrednji del domovanja – prostor za druženje in preživljanje najlepših skupnih trenutkov. Poleg montažnih pritličnih hiš ponujamo tudi druge. Tako se ljudje radi odločajo tudi za montažne nadstropne hiše z ravnimi ali poševnimi strehami. Poleg tega ponujamo tudi možnost nakupa majhne montažne hiše, ki je kljub temu zelo prostorna in ponuja veliko uporabnega prostora.
 

VEČ O UGODNIH CENAH MONTAŽNIH HIŠ SI PREBERITE TUKAJ!


Montažne hiše podjetja Marles so izdelane iz naravnih materialov

V podjetju Marles se zavedamo, kako pomembna je kakovostna in dovršena gradnja hiš in drugih objektov, zato je gradnja hiše pri nas kakovostna in precizna. Pri gradnji montažnih hiš uporabljamo samo najkakovostnejše materiale, med katerimi izstopa predvsem les, ki ga dopolnjujemo z mavčnimi ploščami, kot izolacijo pa uporabljamo kameno volno, celulozo ter grafitni ekspandiran polistiren. Pri gradnji montažnih hiš smo poskrbeli tako za protipožarno kot tudi za potresno varnost, montažne hiše pa so varne tudi pred poplavami in vetrom. Vas zanima več o montažnih hišah in o njihovi gradnji? Obiščite našo spletno stran, kjer si lahko preberete več o gradnji montažnih hiš, predstavljanih pa je tudi veliko modelov tipskih montažnih hiš. Iskanje idej za vaš sanjski dom se tako lahko začne. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam lahko načrte montažnih hiš podrobneje predstavimo, vi pa se boste tako lažje odločili, katera montažna hiša ustreza vašim željam in zahtevam.