Gradnja nizkoenergijske montažne hiše Marles ugodna - o tem priča cenik

Gradnja montažne hiše postaja tudi v Sloveniji vse bolj priljubljena, še zlasti je v porastu pasivna gradnja. Vse bolj se namreč kaže potreba po racionalni in učinkoviti rabi energije na vseh ravneh, hkrati s tem pa raste zavedanje o koristih kakovostnega bivanja v zdravem in naravnem bivalnem okolju, ki ga lahko zagotovi le pasivna gradnja. Pasivna hiša je zasnovana tako, da za svoje delovanje porabi manj energije, to pa proizvaja na učinkovit način - z izkoriščanjem obnovljivih virov energije in notranjih dotokov. Pasivne hiše tako skoraj ni potrebno niti ogrevati niti hladiti. Letna poraba energije za ogrevanje ne presega 15 kWh/m², medtem ko imajo nizkoenergijske montažne hiše letno porabo energije za ogrevanje od 20 do 50 kWh/m² , kar ustreza 2 do 5 litrom lahkega kurilnega olja.

Pasivna gradnja

Nizkoenergijska ali pasivna gradnja montažne hiše je odločitev, s katero lahko prav vsak med nami prispeva k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, hkrati pa privarčuje pri letni porabi energije za ogrevanje in hlajenje svojega doma. Tudi zaradi ugodne cene, kakovosti proizvajalcev in prilagodljivosti željam kupcev so montažne hiše v zadnjem času postale zelo vabljive.

Pasivna gradnja montažne hiše - prednosti pred gradnjo klasične hiše

Med prednostmi, ki jih prinaša pasivna gradnja montažne hiše, je za mnoge na prvem mestu hitrost gradnje. Način gradnje namreč omogoča, da se lahko v montažno hišo vselimo v nekaj mesecih po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Montažno hišo si lahko priskrbite kar s pogodbo 'na ključ', lahko pa se odločite za gradnjo do določene faze, dokončali pa jo boste sami. Tudi vaše (posebne) želje bodo vplivale na čas izdelave in na ceno montažne hiše, cena pa bo dokončno znana že na začetku.

Nizkoenergijske montažne hiše cenik

Tretja prednost je v tem, da montažne hiše spadajo v skupino nizkoenergijskih hiš, kar ob vse višjih cena energentov ni zanemarljiv podatek. Gradnja nizkoenergijske montažne hiše (cenik si lahko ogledate na spletni strani Marlesa) vam prinaša tudi ugoden kredit za gradnjo preko Eko sklada. Obenem pa je montažna hiša potresno varna in protipožarno izolirana.

Pred gradnjo nizkoenergijske montažne hiše je najprej treba izbrati arhitekturno zasnovo hiše. Njegova cena je odvisna od načina izvedbe, uporabljenih materialov, površine in tipa hiše. Odločimo se lahko za že izdelan načrt ali za načrt, izrisan po meri vaših žeja in zahtev. Ne glede na to, za kakšen načrt hiše se boste odločili, smo prepričani, da vas bo ugodna cena Marlesove nizkoenergijske montažne hiše navdušila. Ne odlašajte in preverite naše hiše in cenik le teh.

Več informacij o pasivni gradnji v katalogu >>>