Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Gradnja montažne hiše – konkurenčen cenik podjetja Marles

Gradnja montažne hiše postaja tudi v Sloveniji vse bolj priljubljena, še zlasti je v porastu pasivna gradnja. Vse bolj se namreč kaže potreba po racionalni in učinkoviti rabi energije na vseh ravneh, vzporedno s tem pa raste zavedanje o koristih kakovostnega bivanja, v zdravem in naravnem bivalnem okolju, ki ga lahko zagotovi le pasivna gradnja.

Pasivna hiša je zasnovana tako, da za svoje delovanje porabi manj energije, to pa proizvaja na učinkovit način - z izkoriščanjem obnovljivih virov in notranjih dotokov. Pasivne hiše tako skoraj ni potrebno niti ogrevati niti hladiti. Letna poraba energije za ogrevanje ne presega 15 kWh/m², medtem ko imajo nizkoenergijske montažne hiše letno porabo energije za ogrevanje od 20 do 50 kWh/m² , kar ustreza 2 do 5 litrom lahkega kurilnega olja.

Nizkoenergijska ali pasivna gradnja montažne hiše je odločitev, s katero lahko prav vsak med nami prispeva k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov, hkrati pa privarčuje pri letni porabi energije za ogrevanje in hlajenje svojega doma. Tudi zaradi ugodne cene, kakovosti proizvajalcev in prilagodljivosti željam kupcev so montažne hiše v zadnjem času postale zelo vabljive.

Gradnja montažne hiše

Gradnja pasivne hiše ali nizkoenergijske hiše - prednosti pred klasičnimi domovi

Med prednostmi, ki jih prinaša pasivna gradnja montažne hiše, je za mnoge na prvem mestu hitrost gradnje. Način gradnje namreč omogoča, da se lahko v montažno hišo vselimo v nekaj mesecih po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Montažno hišo si lahko priskrbite kar s pogodbo 'na ključ', lahko pa se odločite za gradnjo do določene faze, dokončali pa jo boste sami. Tudi vaše (posebne) želje bodo vplivale na čas izdelave in na ceno montažne hiše, cena pa bo dokončno znana že na začetku.

Tretja prednost je ta, da montažne hiše spadajo v skupino nizkoenergijskih hiš, kar ob vse višjih cena energentov ni zanemarljiv podatek. Gradnja nizkoenergijske montažne hiše (cenik si lahko ogledate na spletni strani Marlesa) vam prinaša tudi ugoden kredit za gradnjo preko EKO sklada. Obenem pa je montažna hiša potresno varna in protipožarno izolirana.

Pred gradnjo nizkoenergijske hiše je najprej treba izbrati arhitekturno zasnovo hiše. Njena cena je odvisna od načina izvedbe, uporabljenih materialov, površine in tipa hiše. Odločimo se lahko za že izdelan načrt ali za načrt, izrisan po meri vaših žeja in zahtev. Ne glede na to, za kakšen načrt hiše se boste odločili, smo prepričani, da vas bo ugodna cena Marlesove nizkoenergijske ali pasivne hiše navdušila. Ne odlašajte in preverite naše hiše in cenik le teh.

Nizkoenergijske montažne hiše cenik

Gradnja montažne hiše – lastnosti na katere ne smemo pozabiti

Da bo gradnja montažne hiše (nizkoenergijske ali pasivne hiše) res prispevala k maksimalnemu izkoristku lokacije, je treba poskrbeti, da bo hiša pravilno usmerjena in oblikovana – načrtovana mora biti bioklimatsko. Torej, mora biti orientirana proti jugu in dovolj osončena.

Pravzaprav se je treba držati strogih kriterijev in predpisanih standardov na vseh področjih, saj bo le tako, doseženo maksimalno bivalno ugodje. Na vse parametre je potrebno paziti že med samim procesom načrtovanja, zato je v prvi fazi, predenj se gradnja nizkoenergijske hiše sploh začne, potrebno preveriti lokalno klimo in podnebne razmere izbrane lokacije.

Pomembni so vsi podatki – koliko sonca je deležna parcela, ali je ta vetrovna, ali stoji v bližini vode, v dolini ali na planoti, kakšno je rastje v okolici, ali je ta pozidana, kako bo sovpadala z okolico…

Gradnja montažne hiše Marles

Na cenik nizkoenergijske montažne hiše oz. pasivne hiše vpliva njena kvadratura in izbor materialov. Pri načrtovanju je treba paziti na volumen objekta, ki mora biti čim manjši. Takšno planiranje se pri ogrevanju prostorov hitro izkaže za koristno (velika stopnišča odpadejo).

Gradnja montažne hiše (pasivne in nizkoenergijske) mora biti natančna. Zelo pomembno je, da je toplotni ovoj brez toplotnih mostov in sklenjen. Paziti je treba na vgradnjo primernega stavbnega pohištva, poskrbeti za predpisan sistem ogrevanja in razmisliti še o mnogo drugih podrobnostih.

V podjetju Marles d. d. imajo ogromno izkušenj z gradnjo montažnih hiš, zato se z vsemi vprašanji obrnite nanje. Radi vam bodo prisluhnili in vam razložili vse kar vas zanima.

Pasivna gradnja - standardi