Gradnja hiše po fazah in razporeditev stroškov


Gradnja hiše po fazah omogoča, da so stroški končne izgradnje hiše lahko porazdeljeni na daljše časovno obdobje, ob predpostavki, da se vam z izgradnjo hiše ne mudi. Gradnja hiše po fazah je možnost, da izgradnja hiše poteka skladno s finančnimi zmožnostmi. Stroški prve gradbene faze, ki obsega pripravo terena, zakoličenje objekta, izkop gradbene jame in postavitev temeljev plošče predstavljajo približno 5 % stroškov gradnje. Po prvi gradbeni fazi se pravzaprav šele začenja izgradnja hiše.

 

gradnja hiše po fazahgradnja najcenejše hiše za vas


Cena gradnje hiše po fazah v odstotkih


Cena druge in tretje gradbene faze predstavlja približno 42 % stroškov gradnje in obsega postavitev kletne plošče, konstrukcijo etaž in podstrešja z izgradnjo zidov in stropov ter strešno konstrukcijo, vključno s krovskimi deli in kritino. Gradnja hiše po fazah se nadaljuje s četrto in peto gradbeno fazo, ki skupaj predstavljata preostalih 53 % stroškov izgradnje hiše. Na vrsti so namreč napeljava instalacij, betonski tlaki, izolacija, vgradnja oken in vrat, izvedba notranjih ometov in fasade ter vsa ostala dela, ki so še potrebna pred vselitvijo v objekt. Cena gradnje hiše se lahko spreminja zaradi spremembe cen surovin ali storitev, prav tako pa nanjo lahko vplivate, če lahko v katerikoli fazi gradnje kakšno delo opravite sami.

 

GRADNJA LESENE HIŠE TUKAJ!


Gradnja nizkoenergijske hiše, gradnja lesene hiše ali gradnja hiše po fazah?


Gradnja hiše po fazah, torej omogoča fleksibilen finančni pristop k izgradnji, vendar posledično podaljša zaključek gradnje. Pri sprejemu odločitve kakšno vrsto gradnje izbrati velja upoštevati več dejstev: najcenejša hiša ni nujno tudi ustrezna hiša za vas! Pretehtajte potrebe in želje, razmislite ali naj bo za vas primernejša gradnja hiše na ključ ali po fazah, ali bolj prisegate na sodobno montažno ali na klasično gradnjo, bi se raje odločili za gradnjo nizkoenergijske hiše ali pa je gradnja lesene hiše za vas pravi izziv? Na voljo so vam tudi tipski načrti za hišo. V podrjetju Marles vam lahko ponudijo smernice za lažje končne odločitve.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
Marles d.d.
Naslov
Limbuška cesta 2
2341 Limbuš
Spletna stran
E-pošta
02 4294555
Seznam fraz
gradnja hiše po fazah, izgradnja hiše
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA