Hiša enokapnica

Hiša enokapnica je hiša z naklonom strehe samo v eno stran, kar prinaša številne prednosti pri načrtovanju doma, saj omogoča domiselne možnosti oblikovanja in prinaša več prostora za bivalni prostor. Pri podjetju Marles so vam na voljo hiša enokapnica, hiša dvokapnica, hiša štirikapnica ali hiša več-kapnica ter hiše različnih stilov in konstrukcij. Podjetje Marles je danes najstarejše in največje podjetje montažnih objektov in je že več kot 50 let sinonim za montažne hiše na ključ. Na področju razvoja montažne gradnje imamo pomembno strateško vlogo, saj sodelujemo z raziskovalnimi inštitucijami, s konkurenco ter s poslovnimi partnerju na vseh razvojnih področjih, ki so usmerjeni v spodbujanje in razvoj montažne gradnje.

Hiša enokapnicaModerna Marles hiša s streho enokapnico

Za čim hitrejšo vselitev je za vas montažna hiša na ključ

Montažna hiša na ključ je hiša, ki jo zgradimo do konca, vgradimo pa vam tudi strojne inštalacije, elektro inštalacije in jestrihe, izvedemo notranja slikopleskarska dela, položimo keramiko in ostale pode ter montiramo sanitarno opremo, stopnice in notranja vrata. Tako je montažna hiša na ključ pripravljena za vašo vselitev, brez da bi za dokončanje notranjih del morali najemati tuje izvajalce. Sedaj je lahko na enak način je lahko izvedena vaša nova eko ali nizkoenergijska hiša, odvisno za kakšen stil in konstrukcijo hiše se boste odločili.

Izbira konstrukcije hiše je pomembna, saj določa toplotno izolacijo, stroške vzdrževanja in stroške energije za ogrevanje vašega doma. Marlesov način gradnje je zasnovan po najsodobnejših načelih in svetovnih trendih in ponuja rešitve, ki so trajne, gospodarne, mednarodno priznane, preizkušene in cenovno ugodne.

Gradnja in delovanje nizkoenergijske hiše

  

Za gradnjo nizkoenergijske hiše, ki mora biti premišljena in natančna, so potrebni pravi materiali, pravilna oblika objekta, ter varčni in okolju prijazni načini ogrevanja in hlajenja.

Za nizkoenergijsko hišo, katere namen je varčevanje z energijo je dobro, da je grajena kompaktno in enostavno, za kar razvejani tlorisi s krili niso najbolj primerni. Paziti moramo tudi pri materialu. Če gradimo nizkoenergijsko hišo iz zidakov bomo potrebovali zidake z majhno toplotno prevodnostjo, le te pa bomo morali dodatno obložiti s toplotno izolacijo. Zaradi tega so zidovi pri zidanih nizkoenergijskih hišah zelo široki. Če se želimo temu izogniti je najboljša izbira izdelava montažne lesene hiše. Les je od zidakov boljši izolator, zato ob pravilni izdelavi in montaži, montažne hiše omogočajo tanjše zidove in hitrejšo postavitev, a kljub temu izvrstno izolacijo.

Pri samo obliki hiše smo že povedali, da mora ta biti kompaktna, saj tako lažje reguliramo in zmanjšujemo izgubo toplote. Pomembna je tudi postavitev oziroma lega tlorisa same hiše. Na severnih straneh, kjer je senca in na splošno nižje temperature, se izogibamo izdelavi večjih steklenih površin, saj so le te največji potrošnik toplotne energije. Na Južni, JZ ter JV strani pa je običajno bolj sončno in topleje, tako da te predele stene lahko izpopolnimo tudi z panoramskimi okni ali stenami.

Da bo nizkoenergijska hiša zares ekološka in nizkoenergijska je potrebno izbrati tudi pravilne in primerne načine ogrevanja. Najbolj naravi in našim stroškom prijazen način ogrevanja so prav gotovo toplotne črpalke zrak – voda, voda – voda ali zemlja – voda, ki za ogrevanje uporabljajo naravne obnovljive vire. Katero od teh je mogoče montirati pri vašem novem domu, je seda odvisno od naravnih danosti okolja. Da so izgube energije še manjše pa se celotno hišo premi še s centralnim prezračevanje z rekuperacijo, ki ob prehajanju mrzlega zraka v notranjost skrbi, da se ta pred prihodom v prostore ogreje s pomočjo zraka, ki ga odvajamo iz stanovanja.

Nizkoenergijska ali pasivna hišaHiša z nizkoenergetskim konstrukcijskim sistemom

Najbo vaša nova moderna hiša tudi nizkoenergijska

Poleg številnih konstrukcij hiša pa vam nudimo tudi hiše različnih stilov, med katerimi so eksluzivna hiša, moderna hiša, tradicionalna in unikatna hiša. Če se odločite za enoklapnico je tudi ta lahko narejena v kateri koli od prej omenjenih izvedbah. Če se vanjo želite vseliti čim prej in imeti čim manj težav z organiziranjem izvedbe del, pa naj bole ta montažna in izdelana na ključ. Mi vam ponudimo izvirno zasnovo za zdravo in prijetno bivanje, vi pa se odločite za končni izgled in postavitev hiše.