Manjše hiše, toda vseeno veliko prostora

Manjše hiše so namenjene majhnim družinam ali parom, ki si želi manjše počitniške oz. vikend hiše. Manjše stanovanjske hiše ali pa manjše počitniške (vikend) hiše so lahko zgrajene po vaših osebnih preferencah, lahko pa si izberete tipski načrt iz naše ponudbe. Manjše hiše so lahko različnih vrst (moderne, lesene, montažne, pritlične, pasivne, nizko energijske, na ključ, stanovanjske) - izbira glede na potrebe je seveda vaša, naši strokovnjaki pa vam lahko pri tem pomagajo.

Pritlične hiše

Manjše hiše v naši ponudbi imajo tloris površino od 37 pa do 98 m2 - gre za površino povprečnega stanovanja.

Moderne pritlične hiše

Manjše hiše - hitrejša gradnja in vselitev

Manjše stanovanjske hišeManjše hiše imajo to prednost, da njihova gradnja poteka hitreje kot gradnja večje hiše. Zaradi tega so vseljive veliko prej, hkrati pa doživljamo manj stresa in skrbi. Gradnja manjše montažne hiše pa je še hitrejša, saj so vsi elementi manjše montažne hiše so izdelani že v tovarni, na gradbišču oz. izbrani parceli pa se gotovi deli sestavijo v celoto. Ker so deli montažne hiše suhi, so dvomi o vlažnosti, gorljivosti ali premajhni izolaciji odveč.
Manjše pritlične hiše so zaradi odsotnosti stopnišč pravi blagoslov za starejše in gibalno ovirane ljudi. So stanovanje na tleh, bi se lahko reklo. Včasih so pritlične stanovanjske hiše zgrajene po tipskem načrtu kot lahko vidimo v določenih naseljih po Sloveniji in seveda v tujini.
Manjše hiše so lahko tudi lesene hiše, ki omogočajo ugodno klimo in hišo iz naravnega materiala - lesa. Potrebno jih je redno negovati in vzdrževati, na ta način pa manjše lesene hiše doživijo visoko starost.

Marles | Manjše hiše - povezava do naše spletne strani: