Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Dober tloris hiše naredi prostor uporaben do zadnje niše - Marles

Tloris hiš ali načrt hiše je prva stvar, ki se je lotimo pred izbiro ponudnika. Naši podrobno prikazani tlorisi in tipski načrti za hiše vam omogočajo, da si izberete vašega najljubšega ali pa vam ponudijo ideje za povsem idealen načrt vaše nove moderne stanovanjske hiše. Nato pa s skupnimi močmi zberemo vso potrebno dokumentacijo in gradnja hiše ali nadomestna gradnja se lahko prične!

Tloris hiše MarlesTloris hiše - želite spremembo brez nove gradnje?

Tloris prostorov vaše hiše vam po dolgih letih ni več po godu, zato se odločite za spremembo. Marles poskrbi tudi za to. Poiščite tloris hiše na naši spletni strani, ki vam bojo v pomoč pri preurejanju prostorov, možne pa so seveda določene omejitve, saj se vsak tloris ne prilega vsem hišam oz. stanovanjem. Naši strokovnjaki bodo tloris montažne hiše zrisali tako, da bodo uspešno krmarili med vašimi željami in omejitvami vaše hiše, skupaj pa bomo izoblikovali nov, še bolj optimalen tloris hiše, ki bo poskrbel za še bolj učinkovito izrabo tudi najmanjšega kotička vaše hiše in s tem morda celo povečal uporabno površino vašega stanovanja ail vaše hiše.


Tlorisi hiš na naši spletni strani - za boljšo predstavo in še več idej

Na naši spletni strani si lahko podrobneje ogledate načrt za vsako hišo v naši ponudbi - od Montažne hiše, pritlične hiše, pasivne hiše, manjše hiše, energijsko varčne hiše, do lesene hiše ter vrstne in mediteranske hiše. Tako z danimi tlorisi dobite boljšo predstavo in več zamisli. Postopek gradnje ali preureditve montažne hiše pa zaradi podrobnejših vprašanj lahko steče hitreje in manj stresno. Pustite domišljiji prosto pot in naj bo tloris vaše hiše unikaten!

Na kaj paziti pri izbiri in izdelavi tlorisa vašega stanovanja / hiše

Pred izrisom načrta tlorisa razmislite o tem kolikor prostorov potrebujete. Na število prostorov bo vplivalo število članov družine, ali imate želje po dodatnih spalnicah za goste, ali delate od doma in potrebujete pisarno, ali potrebujete delavnico, drvarnico itd. Pomislite tudi na to kako poteka vaš vsakdan. Ali se v prostem času zadržujete na terasi, balkonu, ali raje v kuhinji – jedilnici ali pa je osrednji družabni prostor dnevna soba. V kolikor je družina več članska in seveda v kolikor finance dopuščajo, se je morda pametno določiti za dvonadstropno hišo, ki seveda z večjo površino nudi izdelavo večih prostorov. Za dvonadstropne hiše, se je pametno odločiti tudi v primeru ko sta vaša parcela in vrt manjša. S tem lahko obdržimo več vrta, potrebne m2 bivalnih prostorov pa razdelimo na dve etaži. V primeru da imate vi ali vaši družinski člani gibalne omejitve, se boste seveda odločili za pritlično hišo, s katero se boste lahko izognili nepotrebnim stopnicam.

Pred izdelavo tlorisa hiše razmislimo o številu željenih prostorov

Ko imate določeno število sob, delovnih prostorov (po potrebi) in število kopalnic, pa se lahko lotite razmisleka kam in kako razporediti omenjene prostore. Po večini in če prostor to seveda dopušča, se orientiramo na dnevne in nočne prostore. Med dnevne prostore spadajo kuhinja, jedilnica, dnevna soba in morda tudi otroška soba. Ti prostori naj bodo obrnjeni na zahod ali jug. Med nočne prostore pa spadajo spalnice. Nočne prostore torej načrtujemo na vzhodni ali po sili razmer severni strani. V kolikor za otroško sobo ni prostora na zahodni ali južni strani naj bo le ta vsaj na vzhodu. Tako bodo vaši najmlajši deležni vsaj dopoldanskega sonca če že ne popoldanskega.

Vsi ostali prostori kot so kopalnica, wc - toaleta, utility oz. pralnica, shramba in podobno, bodo ležali nekje vmes. Ko se odločamo za postavitev shrambe, naj bo orientirana na severni del, kjer je bolj hladno in temperatura ne niha toliko. Ko razmišljamo po postavitvi toalete naj bo le ta na takšni poziciji da bo dostopen tudi gostom in da le ti ne bodo hodili skozi bolj intimne prostore. V kolikor bo hiša v dveh nadstropjih pošteno razmislite o dveh kopalnicah oziroma če bodo vsi nočni prostori v drugem nadstropju, mora biti v pritličju vsaj toaleta.

Ko pa določite vse to, pa je seveda tu še vprašanje velikosti posameznega prostora ali sobe. V kolikor v načrtovanju in izdelavi tlorisa niste najbolj vešči se raje obrnite na strokovnjake, seveda pa pred njihovim obiskom naredite spisek svojih želja.

Razporeditev prostorov v tlorisu hiše na smeri neba