Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Koristi montažne hiše, ki učinkovito optimizirajo stroške

Montažne hiše so zaradi številnih prednosti vedno pogostejša izbira, ko se odločamo za gradnjo hiše. Kakovost izgradnje se iz leta v leto veča, vendar je v poplavi ponudb in tržnih sporočil nujno, da smo dobro seznanjeni in kakovostno informirani o vseh postopkih gradnje hiše. Pri odločitvi za montažno hišo zato preverimo, koliko časa in stroškov nam bo takšna gradnja hiše vzela, kakšna je njena energetska učinkovitost in toplotna izolacija, kako poteka sama gradnja hiše, iz katerih materialov so izdelani moduli in nenazadnje, kakšen vpliv ima na okolje in našo okolico.

gradnja montažne hiše

Gradnja montažne hiše je hitra in stroškovno učinkovita

Montažne hiše so po navadi izdelane na enem mestu, v kontroliranem okolju, nato pa jih pripeljejo na želeno lokacijo, kjer jih po delih sestavijo. To predstavlja vrsto prednosti, ko razmišljamo o gradnji hiše. Hitra in enostavna postavitev, minimalni poseg v parcelo in okolico, manj odpadnega materiala in učinkovit nadzor nad stroški, so le nekatere izmed njih. Optimalen strošek gradnje take hiše je posledica več dejavnikov, med njimi  sta unifromno izdelani moduli oz. sestavni deli hiše in proizvodnja v velikih količinah. Lahko se odločamo med različnimi oblikovnimi različicami, kar v primerjavi z gradnjo običajne hiše učinkovito prihrani stroške dela, materiala in časa. Gradnja hiše na ključ je torej ena od njenih glavnih prednosti.

Toplotna izolacija in rekuperacija za energetsko učinkovitost montažne hiše

Pri načrtovanju gradnje hiše je pomembno, da razmišljamo o nizkoenergijski hiši, saj se cene energentov zaradi višje porabe energije vztrajno dvigujejo. Med te zagotovo spadajo montažne hiše, ki jih odlikuje izjemno dobra toplotna izolacija, narejena iz kakovostnih in naprednih materialov. Le-ta v kombinaciji z odlično zatesnitvijo in kontroliranim prezračevanjem, ki mu pravimo rekuperacija, niža porabo energijo. S tem učinkovito prihranimo tudi pri stroških ogrevanja, saj takšna rekuperacijska prezračevalna naprava zadrži okoli 70 % ali več toplote. Prezračevanje z rekuperacijo zagotavlja stalno svež zrak v vseh prostorih, nima neprijetnih vonjav in ne povzroča hrupa ter ne daje občutka prepiha. Zrak, ki se vrača v hišo, je filtriran in zagotavlja večjo trajnost gradbenih materialov in večjo varnost, saj ni potrebno odpirati oken.

cenik nizkoenergijske montažne hiše

PREVERITE CENIK MONTAŽNIH HIŠ

Postavitev montažne hiše minimalno posega v okolico in je prijazna do okolja

O urejanju okolice po navadi začnemo razmišljati, ko je montažna hiša že postavljena, pri čemer je dobro, da se je lotimo sistematično z izdelavo načrta in idejne zasnove zunanje ureditve. Okolica hiše ja navsezadnje ogledalo našega bivanja. V kolikor okolice hiše sami nismo vešči urediti, je vsekakor dobrodošla pomoč strokovnjaka, za katerega se lahko pozanimamo pri ponudniku naše montažne hiše ali pa najamemo krajinskega arhitekta.  Ena izmed pomembnih prednosti postavitve montažne hiše je tudi ta, da z načinom in hitrostjo minimalno posega v okolico hiše, saj za samo postavitev potrebuje manj gradbene opreme in vozil. To pomeni tudi manj obremenitve za okolje, saj sam postopek konstrukcije ne onesnažuje zraka tako kot običajna gradnja. Urejena okolica hiše  bo nedvomno polepšala izgled celotne parcele, obenem pa nam bo nudila obilo estetskih užitkov v vseh letnih časih.

Gradnja montažne hiše vedno bolj inovativna in trajnostna

Ni naključje, da je povpraševanje po montažnih hišah v porastu, saj smo priča zviševanju gradbenih stroškov, ekstremnemu vremenu, dolgim zimam in s tem povečani želji po trajnostnem življenju. Gradnja montažne hiše postaja zato vedno bolj inovativna, saj ponudniki pri njeni izgradnji upoštevajo trajnostne življenjske rešitve. Nove generacije montažnih hiš so zgrajene iz lažjih in močnejših materialov ter kompoment, so zaradi tega  termalno in akustično izolirane, notranjost in zunanjost pa podaljša življenjsko dobo objekta. Ko torej razmišljamo o gradnji hiše, ne odlašajmo in se pogovorimo s strokovnim ponudnikom, ki nam bo znal svetovati, kakšno montažno hišo izbrati za naš novi dom.