Montažna gradnja vse bolj priljubljena

Montažna gradnja pomeni poseben tip gradnje, ki temelji na prefabriciranih elementih, vnaprej sestavljenih v celoti ali deloma, ki ustrezajo standardiziranim meram za lažji transport in sestavljanje. Po tej definiciji spadajo med montažne hiše naslednji tipi hiš: lesena hiša, skeletna hiša, pasivna hiša, brunarica, modularna hiša ... Montažne pa so lahko tudi garaže. Montažne garaže predstavljajo zagotovo najboljši in najenostavnejši način za zaščito vašega avtomobila pred dežjem, snegom in soncem.
Montažna gradnja danes doživlja vse večjo rast, predvsem pa je na področju zasebnih hiš postala dokaj resna konkurenca klasični gradnji. V veliki meri zaradi kakovosti, uporabe različnih materialov in rešitev, zaradi katerih je vedno korak pred klasično gradnjo, ki ji počasi sledi.

montažna gradnjamontažne hiše

Montažna gradnja se malce razlikuje od klasične

Gradnja ugodne montažne hiše poteka nekoliko drugače, kot poteka gradnja klasično zidane hiše. Ko so zgrajeni temelji in temeljna plošča, se gradnja s pripravljenimi elementi lahko začne. Zaradi zelo hitre postavitve montažne hiše, običajno gre za nekaj mesecev, so stroški montažne gradnje nižji kot pri klasični gradnji. Montažna hiša se lahko postavi v nekaj dneh, za bivanje pa se pripravi v nekaj tednih.

Hitra in ugodna montažna gradnja

Vas zanima, koliko stane montažna hiša? Cena montažne hiše je odvisna od načina izvedbe, uporabljenih materialov, površine in tipa montažne hiše. Odločimo se lahko za tipsko montažno hišo ali pa jo naročimo po lastnih željah. Cena take hiše, ki je dražja od tipsko izbrane hiše, je odvisna od načrta in površine. Vsekakor pa lahko v okviru finančnih zmožnosti izberemo montažne hiše nižjega ali višjega cenovnega razreda. Cena montažne hiše je odvisna tudi od tega, ali se odločimo za osnovno izvedbo, ki je najcenejša, za postavitev montažne hiše do 4. gradbene faze, ali za izdelavo hiše na ključ, ki je seveda najdražja med omenjenimi možnostmi.
Stroškovna prednost montažne gradnje, v primerjavi s klasično gradnjo je, da so cene in stroški znani vnaprej in določeni ob podpisu pogodbe. S tem se izognemo nepredvidenim dodatnim kasnejšim stroškovnim presenečenjem.

Marles - sinonim za najlepše, najboljše in ugodne montažne hiše.

PREBERITE VEČ