Atrijske montažne hiše

Atrijske montažne hiše so hiše z manjšim vrtom oz. atrijem, ki nam omogoča sproščujoč razgled. Izhod na vrt ni omejen le na dnevno sobo ali kuhinjo, ko je običajno za preostale montažne pritlične hiše. Za atrijske hiše je značilno, da sta vsaj dve stranici vrta omejeni s hišo (L oblika tlorisa hiše). Kar pomeni, da imamo razgled na vrt ne le iz dnevnih bivalnih prostorov kot sta kuhinja in dnevna soba, temveč tudi iz spalnice ali otroške sobe. Po večini pa taka gradnja omogoča ne le razgleda temveč tudi fizični stik z vrtom iz vseh prostorov. V kolikor ja atrijska hiša grajena v U in ne le v L potem pa omejitev skorajda ni. 

Sama gradnja je hitra, čista in učinkovita. Vsi elementi so izdelani že v tovarni, na gradbišču oz. izbrani parceli pa se ti gotovi deli sestavijo v celoto. Ker so deli montažne hiše suhi, so dvomi o vlažnosti, gorljivosti ali premajhni izolaciji odveč. Ravno zaradi suhe gradnje so montažne hiše vseljive takoj. Gradnja atrijske ali katere koli druge hiše v podjetju Marles za seboj ne pušča nobenih ostankov materiala, orodja ali gradbenih naprav.

POŽARNA ZAŠČITA MONTAŽNIH HIŠ

Gradnja atrijskih montažnih hiš

Atrijske hiše so lahko zgrajene kot moderne hiše, stanovanjske pasivne hiše, manjše hiše, lesene hiše - tloris in tipski načrt za atrijsko montažno hišo si lahko ogledate na naši spletni strani.

Atrisjke hiše imajo pogled na vrt iz večih prostorov

Montaža lesene hiše pomeni manj obremenjevanja okolja, v primeru lesene montažne hiše pa je to še bolj ekološko. Les je zelo dober toplotni izolator, zato ga je v materialih, ki sestavljajo montažne hiše veliko. Pravimo tudi da les »diha«, kar omogoča bolj zdravo klimo saj filtrira zrak in uravnava vlažnost. Majhne montažne hiše so tudi energijsko varčne, kar je zaradi vse višjih cen energentov pomembna prednost. Čeprav imajo montažne hiše lahko konstrukcijo, pa je le-ta odporna na potrese. Ker so stene na sploh tanjše kot stene hiš grajenih iz drugih materialov, pridobimo nekaj m2 tudi na notranji površini.

Dan danes lesena gradnja ni omejena le na manjše objekte ali enodružinske hiše. Zaradi pozitivnih lastnosti lesa, se le ta vedno bolj uporablja tudi pri večjih gradnja in tudi pri tako imanovanih nižjih blokih (do P + 4).


Vikend hiše ali manjše montažne hiše kot nalašč za oddih družine

Majhne montažne hiše so kot nalašč primerne za počitniške ali vikend hiše. Takšne hiše so postavljene hitro, uporabne pa takoj. Za vikend hiše oziroma "vikendice" je značilno, da imajo vse funkcije normalne hiše, le da je njihova prostornina manjša. Tako so opremljene z manjšo kuhinjo, dnevnim prostorom, spalnico ali dvema ter kopalnico s toaleto.  Ker tudi vikendice, po večini, stojijo na zemlji ker je urejeno gradbeno dovoljenje, danes veliko družin le te preuredi in poveča ter jih spremeni v enodružinske hiše. Da je to sploh mogoče pa so zaslužne vedno boljše cestne povezave v Sloveniji.

V kolikor se čez teden ne morete odtrgati od mesta,  pa morda razlislite o tem, da si privoščite redni vikend oddih v montažni pritlični ali dvonadstropni hiščici še danes.

Montažna hiša MarlesModerne montažne hiše