Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Zakaj se odločiti za leseno hišo in eko gradnjo? 

Verjetno ste se v zadnjem času peljali mimo kakšne lesene hiše, ki je izgledala kot iz pravljice. Če so nam pravljice nekoč velevale, da je edina prava gradnja tista iz zidakov, temu ni več tako. Vse več ljudi se odloča za lesene hiše in lesene masivne hiše brunarice ter eko gradnjo. To lahko pripišete zdravemu načinu življenja ali preprosto večji ekonomičnosti. Da, prav ste prebrali. Eko gradnja je bolj ekonomična. Vzdrževanje lesene hiše je poceni, barvanje, ki je potrebno vsakih deset let vas stane le nekaj sto evrov. Les je prav tako odličen izolator, ki se pozimi manj ohladi, poleti manj segreje. Tako se kar nekaj denarja prihrani tudi pri ogrevanju. Če vas skrbijo požari, naj vas potolažimo. Lesene hiše ne gorijo hitreje od klasične. Les prenese celo večje požarne obremenitve kot beton. Svojo bio hišo ali leseno vikend hišo lahko imate zgrajeno že v parih mesecih.

Eko gradnja

Ali je les res boljši od drugih gradbenih materialov?

Les se uporablja kot gradbeni material že vrsto let. V preteklosti so se zanj odločali predvsem zato, ker je bil cenovno ugoden. Dandanes se zanj odločajo zato, ker je ekološko najbolj sprejemljiv in bolj zdrav.

Les kot gradbeni material za lesene vikend hiše je bolj zdrav, saj kot naraven material ne oddaja škodljivh snovi in ne povzorča alergij. Je parapropusten, antistatičen in elastičen. Je edini obnovljivi gradbeni material z izjemno čistim življenjskim ciklom, saj nastaja v naravi. Je hitro uporabljiv in omogoča preprosto vgradnjo. Z lahkoto se obdeluje in oblikuje, duši zvok in uravnava vlažnost zraka.

Les diha in pomaga pri prezračevanju, filtrira ter čisti zrak ter je odličen izolator. In kar je najbolj pomembno je, da je okolju prijazen, trajen in zagotovo najboljša izbira pri eko gradnji vaše lesene masivne hiše brunarice.

Eko gradnja

Eko gradnja z Marlesom

Kako torej do svoje bio hiše? Zgraditi hišo je ena izmed najpomembnejših odločitev v našem življenju. Vsakdo si želi ustvariti dom, ki ponazarja njega in je odraz njegove osebnosti. Dom v katerem bo preživljal svoj čas z družino in dom, kjer bo ustvarjal spomine. Prav tako, kot je pomembno sprejeti odločitev zgraditi hišo, je pomembno tudi katerega izvajalca izberemo. Vsakdo lahko ima idejo, zamisel. To idejo realizirati, je pogosto precej bolj zapleteno kot sprva izgleda. Ko mislimo, da smo že dobili odgovore na vsa vprašanja, se vedno znova pojavijo nova. Pri Marlesu imamo dolgoletne izkušnje pri eko gradnji in proizvodnji lesenih hiš. Z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vprašanja pa naj se gre za vaš dom ali leseno vikend hišo.

za gradnjo hiše uporabite naravni gradbeni material

Kako do svoje lesene hiše ali lesene vikend hiše z Marlesom

Naše sodelovanje se bo začelo z izbiro primerne gradbene pracele in idejno zasnovo vaše bodoče lesene hiše. Ker želimo, da bi bila vaša eko gradnja kar se da lahkotna in sproščujoča za vas, vam bomo pomagali tudi pri zadevah kot sta pridobitev grabenega dovoljenja in pridobitev ugodnega financiranja vaše nove bio hiše. V našem podjetju lahko izbirate med  kolekcijami hiš kot so ekskluzivna, moderna, tradicionalna in unikatna. Čeprav je naša kolekcija kar zajetna, pa ni potrebno, da se odločite za katero izmed hiš, ki jih ponujamo.  Naši strokovnjaki lahko namreč vašo novo lesno hišo zasnovijo na podlagi vaše vizije. Vsako leseno hišo lahko prilagodimo vašim željam in potrebi.

Pred eko gradnjo vašega doma si ogledamo zemljišče, preverimo gradbeno parcelo in pregledamo lokacijske informacije ter vam svetujemo o primernosti določenega zemljišča za izvedbo gradnje. S tem vam zagotovimo lažjo eko gradnjo in zanemarljivo možnost nepredvidenih težav. Zatem sledi izdelava projektov, ki je natančna, strokovna in koordinirana. Ko pridobimo gradbeno dovoljenje se lahko vaša eko gradnja prične. Pri Marlesu lahko izbirate med različnimi fazami izvedbe od montaže osnovnih elementov, do polne gradnje z slikopleskarskimi deli in podi. Naš cilj je, da z našo pomočjo ustvarite sanjski dom za vašo družino.