Montažne hiše so moderne hiše z vrhunsko kvaliteto bivanja

Montažne hiše vnašajo v pojem gradnje hiše nove razsežnosti. V gradnjo uvajajo najmodernejšo tehnologijo in metode. Njihova arhitektura navdihuje zunanje opazovalce in tiste, ki v njih živijo. Montažne hiše so hiše vrhunske vrednosti, so protipotresno varne, trajnostne in ekološke, saj so zgrajene iz naravnih materialov. Prav to v njih ustvarja zdravo bivalno klimo in zagotavlja prijetno počutje. Montažne hiše postajajo v svetu in pri nas vedno bolj priljubljene zaradi številnih prednosti. Najstarejši izdelovalec montažnih hiš pri nas je Marles, ki je svojo pot zastavil pred več kot 50 leti. Danes dolgoletne izkušnje pri gradnji hiš povezuje z novimi trendi in ustvarja dih jemajoče projekte. Njegovo osrednje prizadevanje je ustvariti čim bolj napredne, okolju prijazne, energijsko varčne in moderne hiše, ki ne obremenjujejo okolja.

Dokončana montažna hiša

Montažna hiša je postavljena v kratkem času

V primerjavi s klasično gradnjo hiše je montažna hiša hitro zgrajena. Velika prednost montažne gradnje hiše je v tem, da na pripravljeno temeljno ploščo pripeljejo že dokončano celotno leseno konstrukcijo. To konstrukcijo industrijsko izdelajo v zaprtih prostorih, kar zagotavlja stalno kakovost, ker na izdelavo ne vplivajo zunanji dejavniki. Celoten postopek je voden računalniško in zato je izdelava do milimetra natančna. Marlesovi postavljavci imajo na gradbišču ves čas strokovno podporo in nadzor. Največja prednost gradnje montažne hiše je poleg hitre postavitve v njenem osnovnem žlahtnem materialu – lesu, iz katerega je izdelana konstrukcija, stavbno pohištvo, obloge. Marles uporablja domači, slovenski les in s tem podpira naše lesno gospodarstvo. Les je zdrav in topel material in te svoje lastnosti prenaša v bivalno klimo hiše. Poleg lesa pri gradnji uporabljajo še druge naravne materiale: za oblogo sten in stropov mavčno-vlaknene plošče, ki so negorljive, odlično dušijo zvok in so toplotnoizolativne, za izolacijo objekta pa celulozo, kameno volno, grafitni ekspandiran polistiren in za eko različice montažnih hiš toplotnoizolacijske plošče iz lesnih vlaken in lesnovlaknene izolacijske fasadne plošče, da je hiša res v naravnem objemu. Odlične izolacijske lastnosti teh materialov in vrhunska tehnologija uvrščajo Marlesove montažne hiše v najvišji razred energijske varčnosti.

Več o gradnji hiše

Po katerem načrtu naj bo zgrajena moderna hiša?  

Hiše so večinoma zgrajene po tipskih načrtih, ker so ti dodobra premišljeni z vseh zornih kotov in prilagojeni zahtevam sodobnega bivanja. Ob upoštevanju potreb uporabnikov in projektnih možnosti tipske načrte hiš pripravljajo strokovnjaki in si prizadevajo maksimalno izkoristiti danosti posameznega objekta, da je čim bolj funkcionalen in prijeten. Če pa ima kak bodoči lastnik hiše čisto posebne želje, ki jih tipski načrt ne izpolnjuje, si lahko ob podpori Marlesovih strokovnjakov ustvari načrt za svojo sanjsko unikatno hišo, ki jih je Marles postavil že kar precej. Da so pri Marlesu odprti za najmodernejše trende in tehnologije, dokazujejo njihove supermoderne stavbe, zasnovane po načrtih priznanih slovenskih arhitektov. Poleg tega ponujajo čisto nov pogled na bivanje – mobilne in modularne objekte, ki razširjajo pomen ustaljenih načrtov hiš.

Načrt hiše

Hiša na ključ – udobno do svojega doma  

Nakup hiše na ključ je najhitrejša in najvarnejša pot do uresničitve sanj po kakovostnem novem bivališču za lastno družino. In dobili bomo natanko takšno hišo na ključ, kot si jo bomo sami izbrali, saj Marles ponuja možnost, da bodoči lastniki sodelujejo pri zasnovi idejnega načrta hiše – tudi s priznanimi  arhitekti. Zadnja leta je povpraševanje po zgraditvi hiše na ključ vedno večje, kar za Marles in za kupce prinaša ugodnosti. Marles se lahko ob povečanju naročil dogovarja, da so komponente, material in delo njegovih delovnih partnerjev nižji in tako kupcem pride naproti z ugodno ceno. Ta se lahko še zniža, saj lahko kupec ob odločitvi za nakup pasivne hiše dobi od Eko sklada nepovratna sredstva.      

Več o moderni hiši