Gradnja nizkoenergijske hiše - energijsko najbolj varčne so pasivne hiše

Vas zanima gradnja nizkoenergijske hiše? Primera energijsko varčne hiše sta tako nizkoenergijska hiša kot pasivna hiša. Še zlasti je v zadnjih letih priljubljena gradnja nizkoenergijske pasivne hiše.
Pasivna hiša se od klasične razlikuje predvsem po tem, da je ekološka in varčna. Ni namreč nenasiten porabnik energije, temveč nam pomaga varčevati oziroma porabiti le toliko energije, kolikor je potrebujemo. Prihranek energije dosežemo z različnimi tehnološkimi rešitvami, najpomembnejša pa je usmerjenost pasivne hiše proti soncu.
Pasivna hiša ob minimalnih toplotnih izgubah izkorišča sončno energijo in notranje vire do te mere, da je skoraj ni potrebno dodatno ogrevati ali hladiti. Prava pasivna hiša upošteva osnovna načela pasivnega solarnega načrtovanja, je konstrukcijsko nezahtevna, enostavna, funkcionalna in uporabniku prijazna. Pasivne hiše so prihodnost bivanja.

Kako poteka gradnja montažne hiše?


nizkoenergijske hiše

energijsko varčne hiše

Gradnja energijsko varčne hiše - naložba, ki se hitro povrne

Gradnja nizkoenergijske hiše je sicer nekoliko dražja od klasične gradnje (ki je tudi precej manj varčna), vendar ne smemo pozabiti, da je ob ustreznem načrtovanju in izbiri materialov nizkoenergetska hiša lahko cenovno zelo ugodna oz. cenejša od večine običajnih gradenj, pri tem pa ponuja precej večje bivalno udobje in nizke vzdrževalne stroške. Po mnenju strokovnjakov se naložba v nizkoenergijsko hišo lahko povrne že v 5 letih.

Gradnja nizkoenergijske hiše odvisna od tega, kako varčna naj bo hiša

Ko se odločamo za gradnjo energijsko varčne hiše, moramo vedeti, na kakšen način zagotoviti čim večji prihranek energije. Manj kot želimo, da nizkoenergetska hiša porabi energije za ogrevanje, bolj je pomembno načrtovanje ter poznavanje detajlov gradnje. Pri gradnji nizkoenergijske hiše se uporabljajo zgolj naravni, ekološko neoporečni materiali, ki vzdržujejo zdravo klimo ter vplivajo tako na fizično zdravje kot na psihično počutje stanovalcev. Zaradi uporabe ekološko sprejemljivih materialov tudi gradimo trajnostno, z minimalnimi vplivi na okolje.
Kako bo potekala gradnja energijsko varčne hiše, je odvisno zlasti od vaših želja, pri tem pa smo vam vselej na voljo s strokovnimi nasveti.

Gradnja nizkoenergijske hiše prinaša številne prednosti. Zakaj jih ne bi bili deležni tudi vi?

VEČ O ENERGETSKIH SISTEMIH >>>