Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Toplina lesa za kakovostno bivanje

Lesena gradnja je zadnja desetletja vse bolj priljubljena pri kupcih novogradenj. Omenjeno dejstvo ni presenetljivo, saj se vse več ljudi zaveda, kako na naše zdravje in počutje vpliva zdravo okolje in naravni materiali, ki nas obdajajo. Les je med naravnimi materiali za gradnjo hiše v samem vrhu, saj ima številne prednosti. Ima odlične mehanske in toplotnimi lastnosti, arhitekturno pa nudi številne možnosti različnih slogov gradnje, tako vizualno kot konstrukcijsko. Lesena gradnja je tudi energetsko učinkovita, ponudniki montažnih hiš pa napovedujejo, da je lesena gradnja hiš, celo naša prihodnost. Lesena konstrukcija ima namreč višjo toplotno izolativnost kot klasične konstrukcije pri manjši debelini stene, nudi odlične bivalne pogoje in je do okolja prijazna, kar pomeni, da vgrajeni les skozi celotno življenjsko obdobje nase veže več CO2, kot se ga v okolje sprosti pri njegovi obdelavi.

Hiša AlteaHiša C-K

Lesena gradnja je potresno in požarno varna

Nekajletne raziskave in analize posledic na stavbah, ki so bile izpostavljene potresu, so pokazale, da je lesena gradnja odlično potresno odporna. Razlog tiči predvsem v sorazmerno majhni lastni teži lesenih hiš ter prožnosti lesa in stikov lesene konstrukcije. Les se tudi v primeru požara, v nasprotju z mnogimi drugimi materiali, obnaša predvidljivo. Ob gorenju na leseni površini nastane zogleneli sloj, ki zaščiti notranjo strukturo. Leseni elementi tako med gorenjem ohranjajo nosilnost lesene konstrukcije stavbe in omogočajo stanovalcem pravočasno evakuacijo pred ognjem. Dodatna prednost lesene gradnje hiše je zelo dobro toplotno izolacija objekta, s čimer privarčujemo energijo za ogrevanje našega bivališča in smo na tak način do okolja prijazni. Lesena gradnja omogoča izjemno zdravo bivalno okolje, saj na dobro počutje stanovalcev vpliva tako s svojo barvo, strukturo in vonjem.

Kako izbrati leseno hišo?

Podjetje Marles hiše je vodilni ponudnik izvirnih rešitev na področju gradnje sodobnih lesenih objektov v Evropi. Že desetletja jim uporabniki njihovih montažnih hiš zaupajo, saj so prilagodljivi, zanesljivi in  odgovorni. Njihovo poslanstvo je ustvarjanje izvirnih in tehnično dovršenih objektov, ki stanovalcem nudijo varnost, srečo in udobje bivanja. V obdobju zadnjih 70 let je podjetje Marles hiše postalo sinonim za  kakovostno in arhitekturno dovršeno montažno gradnjo. V tem času so postavili več kot 27.000 individualnih objektov in več kot 380 vrtcev in šol. Odlikujejo jih dolgoletne izkušnje in strokovno znanje na področju ponudbe in izgradnje montažnih hiš. Nenehno vlagajo tudi v razvoj, ki usmerjen predvsem v spodbujanje in tehnično izpopolnjevanje montažne gradnje.

Ekskluzivna, tradicionalna ali moderna lesena gradnja?

S pomočjo spletnega konfiguratorja lahko kar preko spleta ugotovimo, kateri tip lesene gradnje hiše nam je najbolj všeč. Skupaj z izbiro sloga hiše, njene stanovanjske površine, tipa strehe, energijske konstrukcije in končne faze gradnje, preprosto določimo okvirno ceno gradnje izbrane montažne hiše. Materiali, ki jih podjetje Marles hiše uporablja v proizvodnji montažnih hiš, so najvišje kakovosti. Njihov celoten sistem gradnje in tehnološki proces potekata v skladu z mednarodnimi zahtevanimi standardi. Redno kontrolo proizvodnje lesenih gradenj izvajajo neodvisni strokovnjaki mednarodno priznanih institucij, ki zaradi izpolnjevanja mednarodno primerljivih zahtev glede kakovosti, podeljujejo podjetju certifikate o skladnosti in znake kakovosti. Sama gradnja montažnih hiš poteka v zaprtih prostorih podjetja v nadzorovani klimi. Prednost takšne gradnje je tudi, da poteka neodvisno od vremenskih razmer in zato zagotavlja možnost hitre vselitve.

Hiša Atris Nova

Pomoč pri ovirah na poti do lastnega doma

Ko se podamo na pot do lastne hiše, je treba prehoditi mnogo korakov. Prav na začetku potrebujemo nasvet kompetentnega strokovnjaka, ki nam pomaga že pri izboru in nakupu same parcele, kjer želimo, da bi stala naša lesena hiša. Podjetje Marles hiše ponuja svojim kupcem pomoč tudi na tem koraku. Njihove dolgoletne izkušnje pri gradnji in proizvodnji hiš so tu zelo dobrodošle. Strokovno svetujejo  potencialnim naročnikom ter optimalno načrtujejo izvedbo lesene gradnje že na prvi točki. Poskrbijo, da kupcem olajšajo zapleteni proces gradnje hiše. Kasneje nudijo pomoč tudi pri pridobivanju potrebne dokumentacije za leseno gradnjo; izdelajo idejno zasnovo lesene hiše, projektno gradbeno dokumentacijo (PDG) in projekt izvedbe del (PZI) ter za naročnika pridobijo gradbeno dovoljenje. Pri gradnji lesene hiše s podjetjem Marles lahko izbiramo med različnimi fazami izvedbe in dokončanjem objekta, saj so na voljo različni paketi. Paket S vključuje proizvodnjo in montažo osnovnih elementov lesene gradnje (vse stene, stropi in ostrešje), paket M zajema zunaj dokončan objekt, paket L označuje fazo delnega ključa, paket XL pa dokončano gradnjo objekta oziroma polni ključ.

Materiali za izolacijo lesene gradnje

Premišljen način lesene gradnje upošteva energijsko varčnost in neprekinjen sloj izolacije brez toplotnih mostov. Vse našteto omogoča varčno in racionalno porabo energije, zato ponudniki montažnih hiš za izolacijo uporabljajo materiale z nizko toplotno prevodnostjo. Kot glavni konstrukcijski material se uporablja les - material z nizko toplotno prevodnostjo. Za obloge sten se v Marlesovih sistemih gradnje uporablja mavčne vlaknene plošče. Stropi pa so obdelani z mavčno kartonskimi ploščami. Jedro plošče je izdelano iz mavca, zato ima izdelek potrebno trdnost. Na jedro je obojestransko kaširan karton, ki ploščam zagotavlja upogibno in natezno trdnost.