Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Prodaja hiš

Odločitev o nakupu lastne hiše je ena izmed pomembnejših življenjskih odločitev. Svoj novi dom lahko izberemo na obširnem nepremičninskem trgu, ali pa se lotimo novogradnje.

Prodaja hiš

Več o prodaji hiš

Nakup hiše

Nakup hiše ali stanovanja je vedno in obvezno proces, pri katerem sprejemamo številne odločitve ter kompromise. Napake, ki jih pri tem lahko zagrešimo, lahko močno vplivajo tako na naše življenje kot  finančno stanje. Da bi jih bilo čim manj, si vzemimo čas.

Nakup rabljenega stanovanja ali hiše je povezan s tveganjem, da ima objekt določene napake, ki jih na prvi pogled ne opazimo, zato je smiselno, da najamemo strokovnjaka, ki si objekt ogleda in poda oceno stanja.

Nepremičnina, ki jo kupujemo, mora biti pravno neoporečna, kar pomeni, da je lastništvo jasno razvidno, nepremičnina pa ne sme biti obremenjena s hipotekami ali drugimi obremenitvami. Kdo je lastnik nepremičnine in ali je nepremičnina prosta bremen, lahko preverimo v zemljiški knjigi, ki je vsakomur dostopna tudi na spletu.

Preden se aktivno lotimo iskanja, je priporočljivo dobro preučiti nepremičninski trg, le tako bomo dobili splošen občutek o cenah nepremičnin, primernih za nakup.

Pri iskanju doma, je nujno upoštevati želje in potrebe vseh družinskih članov. Zelo pomembna je tudi  lokacija, saj od nje ni odvisna le cena, temveč tudi naši vsakodnevni stroški in zadovoljstvo. Nekatere  hiše so umeščeni v zelo privlačno okolje vendar pa morajo tudi notranji prostori ustrezati našim željam in potrebam.


Novogradnja

Ponudba hiš na nepremičninskem trgu je zelo pestra, vendar pa so naše želje včasih tako specifične, da pogosto ne najdemo takšne, ki bi popolnoma ustrezala naši predstavi o domu.

Ko načrtujemo novo hišo, je že pred pričetkom same gradnje potrebno opraviti kar nekaj stvari, kot so pridobitev lokacijske informacije, izbor in nakup parcele, določitev tipskega oziroma unikatnega načrta, velikosti hiše in njene arhitekturne zasnove, vrste oz. načina gradnje, pri čemer lahko izbiramo med klasično zidano ali montažno hišo ter seveda pridobitev gradbenega dovoljenja. Naša bodoča hiša je lahko lesena, betonska, zidana iz opeke ali penjenega betona ipd. Pri vseh naštetih elementih je ključno sodelovanje z arhitektom, ki bo pripravil celotno projektno dokumentacijo. Stroški ob vsem tem so lahko zelo različni, cena gradnje pa niha glede na kompleksnost konstrukcije in inštalacij, uporabe posebnih gradbenih ali konstrukcijskih elementov ipd.

Narti hiš


Načrti hiš

Pri načrtovanju novogradnje se je torej potrebno konkretno odločiti, kakšna bo hiša. Začnemo s preverjanjem njenih možnosti in omejitev v lokacijski informaciji. Načrtujemo glede na lego zemljišča parcele.

Prvo pravilo je, da načrtujemo tako veliko hišo, kot jo res potrebujemo. Večja ko je, večji bodo tudi stroški gradnje, ogrevanja in ostalega vzdrževanja. Kako velika mora biti, je odvisno od tega za koliko ljudi je namenjena.

Ko natančno opredelimo naše želje, poiščemo ali izdelamo načrt, ki vsebuje primeren tloris hiše. Individualno nam ga lahko izdela arhitekt, veliko podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo in načrtovanjem hiš, pa ponuja kataloge s slikami in že izrisanimi tlorisi. Že izdelan tipski projekt je seveda mogoče spreminjati in prilagajati, po želji se lahko na primer odstrani balkone, doda strešna okna ipd.

Načrtujte svojo hišo

Na področju gradnje in proizvodnje hiš imajo pri Marlesu dolgoletne izkušnje. Potencialnim naročnikom ponujajo strokovno svetovanje in načrtovanje. Njihovi strokovnjaki bodo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja o gradnji in nas seznanili s postopkom izbire primerne gradbene parcele, njenim nakupom, izdelali idejno zasnovo našega bodočega doma, za nas pridobili gradbeno dovoljenje, pomagali pri pridobitvi ugodnega financiranja ter nam naš dom seveda tudi kvalitetno izgradili ter nas tako maksimalno razbremenili vseh postopkov in administrativnih ovir. V njihovem podjetju, poleg tipskih hiš, ponujajo tudi individualne prilagoditve našim željam, potrebam in okolju v katerem nameravamo ustvariti dom, ukvarjajo pa se tudi z izgradnjo na podlagi naših lastnih arhitekturnih rešitev, oziroma projektiranjem unikatnih hiš, ki bodo do zadnjega detajla prikrojene našim željam.