Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Sodobna hiša je zdravju in okolju prijazna

Družinska sreča postane popolna šele, ko se družinski člani preselijo v svojo sanjsko hišo. Sliši se romantično, kot iz kakšnega hollywoodskega filma, pa vendar je družinsko življenje kakovostnejše in prijetnejše v okolju, ki zdravo, varno in prostorno. Sanje družin o sodobni hiši z moderno zasnovo zato niso le romantična ideja, pač pa globoka želja po pristnem in radostnem bivanju. Uresničijo jih lahko z nakupom moderne hiše s sodobno arhitekturo.

Slovensko podjetje Marles hiše ponuja širok izbor tehnološko dovršenih montažnih hiš. Njihove hiše odlikujejo svetli in povezani bivalni prostori ter inovativne arhitekturne rešitve. Ob tem pa ni  zanemarjen niti ekološki vidik gradnje hiš.

Sodobna hiša

Dolgoletni razvoj njihovih sodobnih montažnih hiš je nenehno usmerjen v uporabo naravnih materialov in sonaravno gradnjo iz lesa. Marles hiše niso le luksuzne hiše, temveč sočasno združujejo tudi visoko učinkovito, nizkoenergijsko, pasivno ali aktivno gradnjo, brez negativnega vpliva na okolje. Luksuzne hiše Marles imajo še številne druge prednosti. So požarno in potresno varne, odporne na močan veter. Učinkovito se jih sanira tudi v primeru poplav in so dobro zvočno izolirane. Ves trud, izkušnje in znanje preteklih desetletij v podjetju Marles vlagajo v izdelavno energetsko učinkovitih, sodobnih montažnih hiš.

Kaj je nizkoenergijska hiša?

Mnogi še vedno ne vedo natančno, kaj je nizkoenergijska hiša. Zgradbe z zelo nizko porabo energije so zasnovane tako, da zagotavljajo bistveno višji standard energetske učinkovitosti od minimalnega, ki ga zahtevajo gradbeni predpisi. Zelo pogosto so takšne stavbe brez tradicionalnih ogrevalnih sistemov in brez aktivnega hlajenja. Rezultat je prihranek porabe energije od 70 do 90 odstotkov v primerjavi z obstoječim stavbnim fondom. Primeri takšnih zgradb so: Passiv Haus (Nemčija), BBC - Bâtiment Basse Consommation - Effinergie (Francija), "nič" ogljična hiša (Združeno kraljestvo) in druge. Lahko bi rekli, da se poimenovanja med državami razlikujejo in neposredna primerjava med različnimi "standardi" ni mogoča. Vsem pa je skupno, da manj obremenjujejo okolje od tradicionalne gradnje.

Skoraj nič energijska hiša pomembno zmanjšuje emisije toplogrednih plinov

Skoraj nič energijska hiša je način gradnje, ki predstavlja eno največjih priložnosti za povečanje prihrankov energije. Ključno vlogo pri spodbujanju gradnje skoraj nič-energijskih hiš ima evropska strategija za doseganje prihodnjih podnebnih in energetskih ciljev, kjer je zmanjšanje porabe energije v stavbah je pomemben cilj. Med skoraj nič-energijske hiše šteje tudi pasivna hiša. Mednarodni standard pasivne hiše se uporablja za izjemno udobne, trpežne, zdrave in cenovno dostopne zgradbe v naraščajoči paleti oblik in uporab: stanovanja, šole in zdravstvene ustanove. Vsem je skupno, da porabijo zelo malo energije. Z optimizacijo in zmanjšanjem potreb po energiji tovrstne javne stavbe lahko prihranijo največ energije ter tako pomembno prispevajo k varstvu okolja.

Skoraj nič energijska hiša

Pomembna lastnost skoraj nič-energijskih hiš je manjša poraba energije za razsvetljavo, hkrati pa optimizacija svetlobe za stanovalce. Tem zahtevam najbolj ustrezajo LED svetila. So namreč energetsko učinkovitejša od običajnih, trajajo mnogo dlje in ne vsebujejo živega srebra. Poleg tega lahko zadovoljijo različne potrebe po osvetlitvi, od zelo svetle bele svetlobe do mehke, tople svetlobe. Porabo energije v skoraj nič energijski hiši lahko bistveno zmanjšate, če Led svetila namestite strateško in čim bolj učinkovito izkoristite naravno svetlobo.

Gradnja nizkoenergijske hiše izkorišča naravne zunanje vire energije

Gradnjo nizkoenergijske hiše odlikuje visoka toplotna izolativnost, izjemno nizka poraba energije, izbor vgradnih komponent in materialov pa je natančno premišljen. Tako zgrajena hiša nima le sodobne arhitekture, pač pa je tudi zdravju podporna. Ima prijetno bivalno klimo, ugodno zračno vlažnost ter zagotavlja ugodje toplote v naravnem in zdravem bivanjskem okolju.

Koncept nizkoenergijske hiše temelji na zmanjšanju povpraševanja po primarni energiji z visoko stopnjo izolacije, uporabo visoko učinkovitih ogrevalnih in hladilnih sistemov ter uporabo obnovljivih virov energije v stavbi. Cilj vsake tovrstne zasnove je povečati vrednost sončne energije in zmanjšati porabljeno pomožno energijo (običajno viri s fosilnimi gorivi).

Solarni ogrevalni sistemi so eden od obnovljivih virov energije, ki se v zadnjem desetletju po Evropi vse bolj uporablja za ogrevanje, klimatizacijo in sanitarno toplo vodo za stavbe. Obstajata dve strategiji za zajemanje sončne moči: aktivno in pasivno solarno ogrevanje.

V skoraj nič energijski hiši se uporabljajo odlično izolirana okna in vrata. Ker predstavljajo »velike luknje« v dobro izoliranem, nepredušnem ovoju stavbe, so po ogrevanju in prezračevanju tretja stroškovno najučinkovitejša priložnost za povečano energetsko učinkovitost doma. Izgubo toplote oken in vrat lahko nadziramo, če natančno lociramo ter optimiziramo njihovo velikost in usmerjenost.

Moderna zasnova hiše

Sodobna hiša po vaših idejah in željah

Če med pestro ponudbo modernih montažnih hiš vseeno ne najdemo svoje sanjske hiše, v podjetju Marles nudijo možnost individualne arhitekturne zasnove hiše. Njihove odločilne prednosti so namreč sodobno oblikovanje in vrhunski dizajn. Končni izdelek – sodobna luksuzna hiša, je plod skrbnega načrtovanja izkušene ekipe arhitektov in nenehnega prizadevanja za inovativne dosežke pri gradnji lesenih montažnih objektov. V podjetju se lahko pohvalijo, da so nosilci najzahtevnejših mednarodno priznanih certifikatov na področju energijsko učinkovite, trajnostne in okolju prijazne gradnje. Njihove hiše ustrezajo visokim standardom tehnične, energetske, okoljevarstvene in poslovne odličnosti. Zlasti pri individualnih arhitekturnih zasnovah, sta prednosti podjetja Marles hiše, tudi izvirnost in vizija. Z veseljem izpolnjujejo pričakovanja naročnika, ob tem pa se trudijo poglobiti in razumeti njegov življenjski slog, potrebe in želje. S priznanimi arhitekti nenehno snujejo nove arhitekturne rešitve, ki omogočajo kreativno arhitekturo.

Zakaj izbrati Marles hiše ali skoraj nič-energijske hiše?

V Marlesu so najstarejši in največji slovenski proizvajalec montažnih objektov. Njihova več kot 70-letna tradicija proizvodnje je odlično jamstvo za kakovost, zaupanje in odgovornost. Že desetletja sledijo vrednotam, v katere verjamejo – spoštovanje narave in življenja.

V podjetju redno pripravljajo Dneve odprtih vrat, kjer so vselej na voljo Marlesovi strokovnjaki. Svetovali vam bodo pri gradnji nizkoenergijskih, pasivnih in aktivnih lesenih montažnih hiš, predstavili vse prednosti lesenih oken, vrat in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Če pa ste si v mislih že izoblikovali osnovno idejo o vaši sanjski hiši, vam je na voljo tudi Marles arhitekturni studio, ki nudi brezplačno individualno svetovanje arhitektov pri izbiri arhitekture, prilagojene vašim željam in lokaciji.