Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

 Ugodnja gradnja | Prednosti lesenih montažnih hiš | Življenje v leseni montažni hiši

Montažne hiše Marles - tipske ali povsem individualne

Odločitev o gradnji hiše predstavlja izjemno pomemben korak v življenju vsakega posameznika, saj se z gradnjo hiše soočamo le redko – navadno zgolj enkrat v življenju, predstavlja pa veliko življenjsko investicijo. Prav zato je izjemno pomembno, da pretehtamo prav vse možnosti, ki se nam v danem trenutku ponujajo. Odločiti se moramo, kako bo hiša izgledala, koliko nadstropij bo imela, kje jo bomo sploh zgradili, nenazadnje pa se je potrebno odločiti tudi, ali se bomo odločili za klasično hišo ali pa morda za  gradnjo montažne hiše. Na ta način bo naša odločitev pravilna in je kasneje ne bomo obžalovali.

Podjetje Marles je pionir na področju montažne gradnje v Sloveniji, saj se s to dejavnostjo ukvarjamo že več kot pol stoletja. Po 50 letih izkušenj, razvoja, preizkušanja, izboljšav in upoštevanja predlogov ter želja strank lahko z mirno vestjo trdimo, da spadajo montažne hiše Marles med najlepše hiše v Sloveniji. Ponudba različnih stilov in modelov montažnih hiš je zares pestra, zato lahko vsakdo najde svojo sanjsko hišo. O tem se lahko prepričate v katalogu montažnih hiš Marles ali na naši spletni strani. Med najbolj iskane v zadnjem času spadajo moderne lesene hiše, ki združujejo naraven videz s sodobno gradbeno tehnologijo, lesene montažne hiše in nizkoenergijske montažne hiše.

Montažne hiše - ugodno in kvalitetno izdelane

Hiša predstavlja pomemben življenjski projekt in kar precejšen finančni zalogaj. Tega se v podjetju Marles dobro zavedamo, zato želimo strankam ponuditi izredno kvalitetne montažne hiše Marles za dostopno ceno. Lesene montažne hiše so zgrajene po najsodobnejših standardih in omogočajo občutno varčevanje z energijo (t.i. pasivne montažne hiše). To pomeni, da boste veliko prihranili tudi na daljši rok, saj bodo izdatki za ogrevanje nižji. Pri gradnji montažnih lesenih hiš uporabljamo zdravju neškodljive materiale, ki poskrbijo za zdravo in prijetno bivanje v montažni hiši. Ugoden nakup nizkoenergijske montažne hiše Marles spodbuja tudi Slovenski okoljski sklad, ki vam omogoča pridobitev nepovratnih finančnih sredstev. Odločite se lahko za tipske oz. standardizirane hiše, lahko jih nekoliko prilagodite svojim željam, lahko pa se odločite tudi za povsem unikatno montažno hišo Marles, izdelano po vaših arhitekturnih rešitvah. V tem primeru je cena odvisna predvsem od zahtevnosti izvedbe in uporabljenih materialov, kljub temu pa vam lesene montažne hiše nudimo zelo ugodno.


Moderne lesene hiše se odlično vklapljajo v okolje

Moderne lesene hiše predstavljajo simbiozo med prijetnim naravnim videzom in najnovejšimi tehnološkimi dosežki na področju gradnje, ki se skrivajo v notranjosti zidov moderne lesene hiše. Tudi lesene montažne hiše nudimo po ugodni ceni, saj poskušamo zmanjšati vse nepotrebne stroške, ne da bi pri tem trpela kvaliteta. Lesene montažne hiše po ugodnem ceniku se odlično vklapljajo v slovensko okolje, hkrati pa nudijo prijetno bivalno klimo za stanujoče. Obiščite našo spletno strani in si oglejte raznovrstne modele modernih lesenih hiš Marles.


Montažne hiše MarlesMontažne hiše ugodno


Montažne hiše: tehnološko učinkovit in cenovno ugoden sistem gradnje

Pri proizvodnji lesenih montažnih hiš v podjetju Marles sledimo sodobnim arhitekturnim smernicam in najnovejšim dognanjem raziskovalnih institucij, povezanih s področjem montažne gradnje. Lesene montažne hiše so izdelane po sodobnem konceptu; izbor kvalitetnih, okolju prijaznih materialov in sistem gradnje zagotavljata dobro počutje stanovalcev v udobnem domovanju in zdravi bivalni klimi. Pri naši usmeritvi so med ključnimi še rešitve za energetsko učinkovitost objektov (nizkoenergijske montažne hiše) ter skrb za njihovo protipotresno in protipožarno varnost.


OGLEJTE SI NAŠA PRIZNANJA NA PODROČJU GRADNJE HIŠ


Potek gradnje lesenih montažnih hiš poteka v komunikaciji z naročniki

Delo se začne s strokovnim svetovanjem, oblikovanjem načrtov in izdelavo projektov v našem arhitekturnem biroju. Za Marlesov način gradnje je značilno, da leseno konstrukcijo v celoti izdelamo v kontrolirani proizvodnji, po vnaprej pripravljenih tovarniških načrtih; nato pa se na gradbišču, pod vodstvom kvalificiranih strokovnjakov, izvede montaža industrijsko izdelanih sklopov. Hiša je zgrajena oziroma postavljena že v nekaj dneh. Faze gradnje montažne hiše se lahko po želji naročnika začnejo z izvedbo zemeljskih in gradbenih del, sicer pa naša ponudba storitev gradnje zajema štiri faze oziroma pakete:

  • izdelavo in montažo osnovnih konstrukcijskih elementov (toplotno in zvočno izolirane zunanje in notranje stene, stropna in strešna konstrukcija) ter stavbnega pohištva in vhodnih vrat;
  • krovska in kleparska dela ter zunanja slikopleskarska dela, s katerimi je objekt končan na zunaj;
  • strojne in elektro inštalacije ter polaganje strojnih tlakov (estrihov), s čimer dobite hišo na delni ključ;
  • izvedbo notranjih slikopleskarskih del, keramike, sanitarne opreme, preostalih podov, stopnic in notranjih vrat, kar vam zagotovi leseno montažno hišo na polni ključ.

montažna gradnja hiše


Nizkoenergijska hiša: varčna poraba energije

Ekološke težnje nas vodijo v uporabo naravnih materialov, lesa iz regionalnih gozdov, ki so trajnostno gospodarjeni. Les je odličen gradbeni material, z visoko stopnjo toplotne izolativnosti, kar pomeni manjše stroške ogrevanja. Razvili smo konstrukcijske sisteme, ki omogočajo velik prihranek energije. Na izbiro je več sistemov nizkoenergijskih montažnih hiš. Pri nizkoenergijskih konstrukcijskih sistemih je poraba energije za ogrevanje 30–60 kWh/m2 (3–6 litrov kurilnega olja na m2). Visokoučinkoviti nizkoenergijski konstrukcijski sistemi omogočajo porabo 25 kWh/m2 (2,5 litra/m2). Pri pasivnih konstrukcijskih sistemih pa je poraba energije do 15 kWh/m2 (1,5 litra/m2). V zadnjih letih smo se posvetili še razvoju koncepta Zero Energy Home, ki pomeni skoraj nič energijsko gradnjo in ki z izdelavo sončne elektrarne poskrbi za energetsko samozadostnost montažne hiše.


atrijska montažna hiša


Ugoden nakup hiše

Med prednostmi odločitve za varčno nizkoenergijsko montažno hišo Marles je tudi njena cenovna dostopnost. To med drugim omogoča industrijska izdelava posameznih sestavnih delov oziroma sklopov; nekaj stroškov pa lahko prihrani tudi izbira hiše na polni ključ, saj za vsa obrtniška dela poskrbimo na enem mestu. Pri Marlesu vam poleg tega nudimo še druge ugodnosti (pridobitev kredita in nepovratnih finačnih vzpodbud Slovenskega okoljskega sklada, ugodnosti pri sklenitvi zavarovanj ter ugodnosti pri zunanji ureditvi in opremljanju hiše). Nenazadnje pa kvalitetno izdelana nizkoenergijska montažna hiša omogoča tudi nizke nadaljnje stroške pri vzdrževanju objekta ter prihranek pri energiji za ogrevanje.


CENA MONTAŽNE HIŠE

montažne hiše

S kakšnimi prednostmi se lahko montažne hiše pohvalijo?


Montažne hiše se lahko pohvalijo z veliko prednostmi. Najprej je potrebno izpostaviti čas gradnje hiše, ki je bistveno krajši od časa, ki je potreben za gradnjo tradicionalne hiše. Poleg tega montažne hiše navadno štejemo med t.i. nizkoenergetske stavbe, kar v bistvu pomeni, da so montažne hiše izjemno varčne. Zaradi vedno višjih cen energentov je to pomembna prednost, ki dolgoročno pomeni precejšen prihranek. Temu je potrebno dodati še, da se montažne hiše v večini lahko pohvalijo z naprednimi sistemi ogrevanja in zračenja. Ker so moderne montažne hiše zgrajene iz naravnih materialov so tudi okolju prijazne, poleg tega pa ponujajo veliko zdravega prostora za življenje. Zaradi majhne akumulacijske sposobnosti se montažni objekti pri prekinjenem ogrevanju hitro ohladijo, pri ponovni vzpostavi ogrevanja pa omogočajo hiter ponoven dvig temperature notranjega zraka. Ta lastnost majhne akumulacije omogoča dodatne toplotne prihranke v primeru prekinjenega ogrevanja, ko stavba ni v uporabi.

Izpostaviti moramo tudi izjemno lahko konstrukcijo montažnih hiš, ki je potresno odporna in je primerna za postavitev tudi na problematično in slabo nosilnih zemljiščih. Nenazadnje pa se veliko ljudi sprašuje koliko stane montažna hiša.


Pritlične montažne hiše z atrijem predstavljajo vse bolj popularno izbiro

montažne hiše

V podjetju Marles svojim strankam ponujamo različne vrste in tipe montažnih hiš. Stranke se dandanes izjemno rade odločajo za pritlične montažne hiše z atrijem. V pritličnih montažnih atrijskih hišah so vsi prostori obrnjeni proti atriju, ki tako predstavlja tudi osrednji del domovanja – prostor za druženje in preživljanje najlepših skupnih trenutkov.

Poleg montažnih pritličnih hiš ponujamo tudi druge. Tako se ljudje radi odločajo tudi za montažne nadstropne hiše z ravnimi ali poševnimi strehami, moderne montažne hiše, nizkoenergijske hiše in lesene montažne hiše. Ponujamo tudi možnost nakupa majhne montažne hiše, ki je kljub temu zelo prostorna in ponuja veliko uporabnega prostora.


 

VEČ O UGODNIH CENAH MONTAŽNIH HIŠ SI PREBERITE TUKAJ!


Montažne hiše podjetja Marles so izdelane iz naravnih materialov

V podjetju Marles se zavedamo, kako pomembna je kakovostna in dovršena gradnja hiš in drugih objektov, zato je gradnja hiše pri nas kakovostna in precizna. Pri gradnji montažnih hiš uporabljamo samo najkakovostnejše materiale, med katerimi izstopa predvsem les, ki ga dopolnjujemo z mavčnimi ploščami, kot izolacijo pa uporabljamo kameno volno, celulozo ter grafitni ekspandiran polistiren.

Pri gradnji montažnih hiš smo poskrbeli tako za protipožarno kot tudi za potresno varnost, montažne hiše pa so varne tudi pred poplavami in vetrom. Vas zanima več o montažnih hišah in o njihovi gradnji? Obiščite našo spletno stran, kjer si lahko preberete več o gradnji montažnih hiš, predstavljanih pa je tudi veliko modelov tipskih montažnih hiš. Iskanje idej za vaš sanjski dom se tako lahko začne. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam lahko načrte montažnih hiš podrobneje predstavimo, vi pa se boste tako lažje odločili, katera montažna hiša ustreza vašim željam in zahtevam. 

 

Življenje v leseni  montažni hiše je prijetnejše in bolj zdravo

Vse več Slovencev se v zadnjih letih namesto gradnje klasične enodružinske hiše, odloča za montažno hišo. Ponudnikov montažnih hiš je na trgu veliko, poleg tipskih montažnih hiš, se lahko kupec odloči za montažno hišo po lastni ideji in zasnovi. Lesene montažne hiše imajo pred klasično gradnjo celo vrsto prednosti, med njimi je najpomembnejša ta, da je hiša postavljena in vseljiva zelo hitro. Ne gradi se je namreč na parceli, kjer bo objekt stal, pač pa se večino elementov izdela v industrijskih dvoranah proizvajalca, ki nato montažno hišo v celoto sestavi na parceli sami. Tako se kupec v montažno hišo lahko vseli že v  2-6 mesecih, v klasično grajeno hišo pa zaradi potrebnega sušenja, v najboljšem primeru, v dobrem letu in pol. 

Gradnja lesene montažne hiše

Moderne lesene hiše so potresno varnejše od klasično zgrajenih hiš, saj je njihova osnova lesena, les pa je bolj elastičen od betona in opeke. Potresne sunke pri montažni hiši dodatno ublažijo tudi kvalitetni spoji med stenami. Zaradi uporabe negorljivih materialov, moderne lesene hiše zagotavljajo dobro požarno varnost. Leseni deli so prebarvani z negorljivimi materiali, stene pa so oblečene v negorljive mavčne plošče. Ker je montažna hiša kar do štirikrat lažja od klasično grajene hiše, jo lahko postavimo tudi na nekoliko manj utrjenem zemljišču. Še ena pomembna prednost je, da imajo kvalitetno grajene montažne hiše tudi do 50 odstotkov nižje stroške ogrevanja od povprečnih klasično zidanih hiš.


Montažne hiše

Koliko stane montažna hiša?

Cene modernih montažnih hiš so po ocenah strokovnjakov za deset ali več odstotkov nižje od primerljivih zidanih hiš, strošek naložbe pa je ob podpisu pogodbe vnaprej znan in se ne spreminja. Cene montažnih hiš se med ponudniki razlikujejo, odvisne so tudi velikosti montažne hiše in njene oblike, tipa montaže hiše in navsezadnje tudi konstrukcijskega sistema montažne hiše.

Ponudniki montažnih hiš imajo na voljo različne pakete izdelave – od najmanjšega paketa - na zunaj gotova montažna hiša, ki vključuje projektno dokumentacijo za hišo, sam montažni objekt (zunanje in notranje stene), transport materiala na parcelo in montažo objekta, stavbno pohištvo (okna, zunanja vrata), žaluzije, zunanje in notranje okenske police, leseno ogrodje stopnic, steklene balkonske ograje, proces predpriprave za fotovoltaiko, izvedbo krovsko-kleparski del in fasade, izvedbo žlebov, les na tleh terase, izračun PHPP ter test zrakotesnosti.

Naslednja stopnja izdelave je montažna hiša na delni ključ, kar pomeni izdelavo hiše do zaključene IV. gradbene faze, kjer so v hiši že izdelane strojne (vodovodne inštalacije in ogrevanje) in elektro inštalacije ter strojni tlaki (estrihi). Montažna hiša na polni ključ je objekt v zaključni gradbeni fazi in je pripravljena na takojšnjo vselitev. Zajema tudi notranja slikopleskarska dela, vso keramiko, sanitarno opremo, ostale pode (talna keramika in parket), stopnice in notranja vrata.


POMEBNOST RAZLIČNIH MATERIALOV


Najbolj iskane montažne hiše

V zadnjih letih ponudniki montažnih hiš pri kupcih zaznavajo trend majhnih montažnih hiš, z neto stanovanjske površine med 50-90m2. Veliko povpraševanja je tudi po majhnih montažnih hišah, ki stanejo okoli sto tisoč evrov. Takih je v ponudbi na trgu precej, druži jih zelo podobna, funkcionalna razporeditev prostorov, kjer so v pritličju kuhinja, jedilnica in dnevna soba, običajno združene v velik, svetel osrednji prostor, manjša shramba in kopalnica, v prvem nadstropju pa se nahajata dve večji ali tri manjše sobe, hodnik in večja kopalnica. Najboljše montažne hiše so estetke, funkcionalne in varčne.

Ponudniki montažnih hiš nudijo tudi pasivne montažne hiše, ki po predpisanem standardu za ogrevanje, porabijo le do 15 kWh/m2a energije, kar je 1,5 litra kurilnega olja na kvadratni meter uporabne stanovanjske površine na ogrevalno sezono. Takšna montažna hiša je najboljša tudi zato, ker je ekološka, zasnovana je namreč tako, da za svoje delovanje porabi manj energije, le-to pa proizvaja na učinkovit način. Izkorišča obnovljive vire energije in notranje dotoke tako, da hiše skoraj ni potrebno ogrevati, niti hladiti, kar bivanje v njej naredi zelo prijetno in zdravo.

Lesena montažna hiša - zakaj se odločiti za nakup montažne lesene hiše?

Lesena montažna hiša je prijazna okolju.Lesena montažna hiša je izdelana iz obnovljivega materiala, ki je okolju prijazen, hkrati pa nam omogoča tudi preprost način gradnje. Pri pridobivanju lesa se porabi precej manj energije, kot pri pridobivanju drugih materialov, kot je, denimo, jeklo. Z uporabo lesa prispevamo k globalnemu ohranjanju okolja, zato je odločitev za nakup lesene montažne hiše korak naprej pri ozaveščanju o pomenu ohranjanja narave.

Nakup montažne lesene hiše uporabniku nudi veliko prednosti, med katerimi je najprej potrebno omeniti prijetno klimo, ki smo je deležni med bivanjem. Les je vedno topel material, zato bo bivanje v leseni montažni hiši v hladnih zimskih mesecih posebno doživetje. K ustvarjanju prijetne klime doprinese tudi prijeten vonj lesa, ki pomirja in nam daje občutek, da bivamo v zavetju narave. V podjetju Marles vam nudimo poceni lesene montažne hiše, zato vas vabimo k ogledu naše ponudbe.


Montažne hiše, lesene - čas gradnje

Montažne lesene hiše nam v primerjavi s klasično grajenimi hišami nudijo mnoge ugodnosti, med katerimi vsekakor moramo omeniti tudi hiter čas gradnje. V primerjavi s klasičnim načinom gradnje imajo montažne lesene hiše veliko prednost, saj naj bi bile končane v dveh mesecih od začetka gradnje, kadar gre za gradnjo na ključ pa nekje v štirih do petih mesecih. Če vam je pri nakupu nove hiše pomemben tudi čas, je izbira lesene montažne hiše vsekakor najbolj optimalna odločitev. Ugodne cenik montažnih hiš preverite v podjetju Marles.


VEČ O IZDELAVI LESENIH MONTAŽNIH HIŠ


Lesena montažna hiša na voljo po ugodni ceni

Lesena montažna hiša nam nudi prednosti tudi s finančnega vidika, saj se investicija v njeno gradnjo povrne že v nekaj mesecih varčnega in udobnega bivanja. Če se odločite za nakup lesene montažne hiše, se pred končno odločitvijo posvetujte s prodajalci podjetja Marles. Lesene montažne hiše bomo z veseljem zgradili v skladu z vašimi željami. Veselimo se vašega obiska.