Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Lesene hiše odlična izbira za kakovostno in odgovorno življenje

Globalni trendi v svetu kažejo, da se veliko ljudi vrača k leseni hiši ali razmišlja o tem, da bi v njej živel. Že leta se ve, da je les izredno dober gradbeni material, ki ustvarja prijazno bivanje. Živeti v zdravem okolju tako za človeka kot za naravo, postaja standard, ki ga vedno bolj zasledujemo. Les kot gradbeni material bo vašo hišo spremenil v pasivno hišo, ki stremi k nižji porabi energije, obenem pa je les  material, ki je obnovljiv, a hkrati izjemno privlačen, saj lahko z njim uresničimo najbolj unikatne želje glede sanjskega doma. Lesene hiše namreč živijo v simbiozi s svojimi lastniki – skupaj zorijo in skupaj z njimi se žlahtno starajo. Ta spoznanja se v zadnjih letih uspešno dopolnjujejo z najnovejšim razvojem visoke tehnologije in inovacijami, ki izboljšujejo uporabo lesa v gradnji, s ciljem da zadovoljijo še tako zahtevne želje in okuse kupcev. Lahko so v celoti zgrajene iz lesa, ali v kombinaciji z drugimi gradbenimi materiali. Vedno bolj priljubljen način lesene gradnje so montažne lesene hiše in masivne lesene hiše, ki jih po delih sestavijo skupaj na sami lokaciji postavitve.

lesena gradnja hiše

Energetska in ekološka učinkovitost lesenih hiš, ki niža stroške in viša kakovost bivanja

Energetska varčnost je ključna na vseh ravneh življenja, če želimo občutno zmanjšati porabo energije. Pri tem je potencial varčevanja z energijo v hišah ogromen in zato je izbor gradbenega materiala z visoko energijsko učinkovitostjo izjemno pomemben, da ustvarimo pasivno hišo. Les kot obnovljivi gradbeni materiali je tako odlična  izbira, saj ima vrsto koristnih energijskih in okoljevarstvenih značilnosti. Je izredno dober notranji termo regulator in ne glede na sezono dobro uravnava temperaturo v hiši. Poleti uspešno zadržuje vročino, pozimi toploto uspešno ohranja v prostoru. Lesene hiše tako postanejo pasivne hiše, kar je dolgoročno dobra naložba v stroškovno in energetsko učinkovit dom ter življenje.  

Najnovejši razvoj lesenih hiš ustvarja unikatne rešitve za najzahtevnejše kupce


Marsikdo še vedno povezuje lesene hiše s klasiko in tradicijo, a trendi v leseni gradnji kažejo precej bolj napreden obraz, vedno bolj so podobne pasivnim hišam. Predvsem montažne lesene hiše so zasnovane za zahtevne, unikatne okuse in so simbioza arhitekture ter funkcionalnosti z dosledno uporabo trajnostnih, kakovostnih in ekoloških materialov. Zato za izpolnitev želja v leseni montažni gradnji pravzaprav ni več omejitev. Povpraševanje po unikatnih lesenih objektih, kot so na primer masivne lesene hiše, se venomer povečuje, zato se strokovni ponudniki povezujejo z arhitekti doma in v tujini, da bi zadovoljili še tako posebne in ekskluzivne potrebe svojih kupcev. Odkrivanje novih inovativnih rešitev, ki predstavljajo sintezo tradicionalne in moderne arhitekture, zahteve po energijski učinkovitosti in eko gradnji, spreminjajo lesene hiše v moderne eko hiše z odgovornim pogledom v prihodnost.

moderna atrijska hiša

Les z najnovejšim napredkom ustvarja eko hiše z visoko dodano vrednostjo

Lesena gradnja je ekološko naravnana: energijska poraba za proizvodnjo lesa je za 50 % nižja kot energijska poraba za proizvodnjo betona in za 80 % manjša kot poraba energije za proizvodnjo opeke. Lesena gradnja se lahko kombinira tudi z drugimi gradbenimi materiali, vključenost lesa kot ključnega gradbenega materiala pa bo dobrodejno vplivala na okoljski in ogljični odtis v okolju. V leseni montažni gradnji recimo, celotni lesen, industrijsko proizveden del objekta izdelajo v proizvodnji ob kontroliranih klimatskih pogojih, kar je jamstvo za kvaliteto ter vremensko neodvisen ter hiter potek dela na gradbišču. Vse zgoraj navedeno seveda ne pomeni, da imajo lesene hiše krajšo življenjsko dobo. S pravilnim vzdrževanjem bo vaša lesena hiša ponosno stala več stoletij, obenem pa kot pasivna hiša ne bo onesnaževala okolja s svojo prisotnostjo in življenjem v njej. Če razmišljate o nakupu lesene hiše, se pozanimajte pri ponudniku, kjer vam bodo strokovno svetovali in vas popeljali skozi celoten postopek od zamisli do končne realizacije.