Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše – zakaj se odločiti zanje?

Nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše postajajo v današnjem času vse večji trend. Takšne hiše prinašajo ogromno prednosti, saj so izdelane na energijsko izjemno varčen način. To pomeni, da za to, da lahko delujejo, ne porabijo toliko energije kot običajne hiše in energijo proizvajajo učinkovito. Nizkoenergijska, pasivna ali skoraj nič-energijska gradnja se ogreva in hladi s pomočjo notranjih virov in sončne svetlobe – obnovljivih virov energije. Prav zato praktično nima potrebe po dodatnem hlajenju ali ogrevanju. To pomeni zelo nizke stroške ogrevanja na letni ravni – v primerjavi s klasično gradnjo so ti stroški lahko tudi več kot desetkrat nižji. Stanovalci se v nizkoenergijski, pasivni ali skoraj nič-energijski hiši počutijo udobno v vseh letnih časih, saj bivajo v zdravem in kvalitetnem bivalnem okolju. Takšna hiša je zelo prijazna tudi do okolja – zato, ker se ne ogreva s fosilnimi gorivi, je njen ogljični odtis minimalen.

Gradnja nizkoenergijske hiše


Gradnja nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše

Za pravilno delovanje nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše je pomembna njena ustrezna zasnova. To med drugim pomeni, da mora biti natančno določena sestava ovoja nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijskehiše. Objekt mora biti pravilno orientiran na južno stran, medtem ko se mora hiša zapirati na severni strani. Steklene površine morajo biti obrnjene na južno stran, medtem ko je pravilna usmeritev manjših oken na zahodno in vzhodno stran. Tloris gradnje mora biti zasnovan kompaktno in enostavno, pomembna je tudi uporaba primernih  oken. Poraba električne energije in primarne energije za segrevanje vode, delovanje naprav in ogrevanje, mora biti učinkovita. Pomembno je, da prepustimo zasnovo in gradnjo pasivne hiše nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske usposobljenim in izkušenim gradbenim strokovnjakom. Podjetje Marles je vodilno v Sloveniji na področju gradnje nizkoenergijskih, pasivnih ali skoraj nič-energijskih montažnih hiš, ki zagotavljajo visoko učinkovitost porabe energije in imajo pridobljene najuglednejše mednarodne certifikate, ki so priznanje in zagotovilo za najvišjo kakovost izvedbe.

Ogrevanje nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše

Če je nizkoenergijska, pasivna ali skoraj nič-energijska hiša pravilno zasnovana in zgrajena, skorajda ne potrebuje dodatnega ogrevanja. Slednje je v večini primerov potrebno samo takrat, ko znašajo zunanje temperature med nič in pet stopinj Celzija pod lediščem. Ko je hladneje, je nebo praviloma jasno in takrat se za ogrevanje porabijo dobitki iz sončnega obsevanja, ki prihajajo v objekt skozi stene, streho in površine iz stekla. Nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske gradnje ne potrebujejo tradicionalnih sistemov ogrevanja, saj delujejo po enostavnem principu toplozračnega ogrevanja. Za učinkovito ogrevanje takšnih hiš ogrevanje pasivnih hiš so zaslužni naslednji sistemi: toplotne črpalke, prezračevanje, talno ogrevanje in alternativni viri. Nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše, izdelane v podjetju Marles, so opremljene s kompaktno napravo, ki združuje toplotno črpalko in prezračevalno napravo, ki ima tudi toplotni menjalnik. V slednjem oddaja izhodni zrak toploto vhodnemu, svežemu zraku, ki se dovaja v stavbo. Pri nizkoenergijski, pasivni ali skoraj nič-energijski  hiši je pomembno tudi ogrevanje sanitarne vode, saj mora biti topla voda nemoteno na razpolago celo leto. To dosežemo s kombinacijo delovanja dveh naprav, in sicer s toplotno črpalko in sprejemniki sončne energije.

Moderna nizkoenergijska hiša


Nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše za sodoben življenjski slog

V podjetju Marles so usmerjeni v nizkoenergijske, pasivne ali skoraj nič-energijske hiše montažne gradnje in so do sedaj zgradili že več kot 27 tisoč posameznih objektov ter skoraj 400 šol in vrtcev. Ponujajo sodobne pametne  hiše vrhunske izdelave, ki jih odlikuje njihova prilagojenost posameznim klimatskim ali geografskim pogojem. Ker so izdelane v nadzorovanem okolju v zaprtih prostorih, poteka njihova gradnja neodvisno od vremenskih pogojev, zato omogočajo hitrejšo vselitev. Za Marlesov dom sta značilna zdravo bivalno okolje in prijetna bivalna klima. V podjetju ponujajo različne vrste montažnih nizkoenergijskih, pasivnih ali skoraj nič-energijskih hiš različne vrste montažnih nizkoenergijskih, pasivnih hiš z visoko dodano vrednostjo. Njihovi objekti so zasnovani skladno s potrebami uporabnikov. Slednji se lahko odločajo med različnimi arhitekturnimi rešitvami in izbirajo med domovi, prilagojenimi različno velikim družinam in sodobnemu življenjskemu slogu. Po naročilu lahko ustvarijo tudi sanjsko hišo prihodnosti na ključ, ki bo tako popoln odsev kupčevih želja. Vse Marlesove hiše so izdelane iz okolju in uporabniku prijaznih materialov ter zagotavljajo prihranek energije in udobje bivanja. Bivanje pa bo še bolj udobno, če se odločite svoj dom nadgraditi s pametnim sistemom Marles Intelligence, ki skrbi za hišo in njene stanovalce tudi, kadar jih ni doma.