Eko hiša - nizkoenergijske montažne hiše najbolj razširjene

Eko hiša je vsaka varčna montažna hiša iz lesa. Najbolj razširjene so tako imenovane nizkoenergijske hiše, ki so precej podobne klasičnim montažnim hišam, le poraba energije za ogrevanje hiše je zaradi boljše izolacije ter pravilne lege hiše precej manjša. Pasivna eko hiša pa predstavlja nadgradnjo nizkoenergijskih, saj je aktivno ogrevanje hiše zmanjšano na minimum, za vzdrževanje temperature pa se uporablja naravna energija, na primer sončna.

Ekološka hiša ne prinaša samo nižjih stroškov za ogrevanje hiše, ampak še številne druge prednosti. Potresna varnost montažne hiše je mnogo večja kot pri zidanih, saj imajo takšne hiše tudi do trikrat manjšo težo. Tudi požarna varnost je na nekaterih segmentih izboljšana, saj je eko hiša zgrajena iz naravnih materialov, kar pomeni, da ob morebitnem požaru ne nastajajo strupeni plini, ki so najpogostejši vzrok smrti ob požaru. Prav tako se ozračje v eko hiši uravnava samo, saj les vpija oziroma oddaja vlago, odvisno od stanja v hiši. To je za človeka izjemno ugodno, za pršice in druge zajedavce pač ne.

Energijsko varčna montažna hiša je izdelana tudi z mislijo na prihodnje rodove, saj ob rednem vzdrževanju njena minimalna življenjska doba znaša več kot 100 let.

Eko hiša Marles

Montažna hiša Marles

Eko montažna hiša Marles v stiku z naravo

Eko hiša Marles je sodobno zasnovana montažna hiša vrhunske izdelave. Vsi gradbeni materiali, ki jih uporabljamo v proizvodnji hiš, delujejo na človeka pozitivno in nudijo izredno zdravo ter prijetno bivalno ozračje, obenem pa so neškodljivi za okolje. Zaradi energetske varčnosti zagotavljajo velik prihranek energije, s tem pa tudi nižje stroške za ogrevanje hiše. Gradnja Marlesovih montažnih hiš poteka v zaprtih prostorih v kontrolirani klimi in je zato neodvisna od vremena ter zagotavlja možnost hitre vselitve. Poleg kakovostne in hitre gradnje pa Marlesove montažne hiše odlikuje tudi ugodna cena, ki je v primerjavi z zidanimi hišami nižja.

Več o pasivnih hišah >>>

Marlesovi arhitekti skrbijo, da je vsaka montažna hiša prilagojena različnim življenjskim navadam bodočih stanovalcev. Na voljo je široka paleta tipskih načrtov za tradicionalne, unikatne, ekskluzivne in moderne montažne hiše, seveda pa vam lahko Marles hišo oblikuje tudi popolnoma po meri vaših želja in potreb.

Pri gradnji z Marlesom po lastni želji izbirate med različnimi fazami izvedbe in dokončanja objekta, zaradi pomanjkanja časa pa se vse več kupcev odloča za gradnjo lesene hiše na ključ, kar pomeni, da je hiša popolnoma dokončana in pripravljena na vselitev.

Z nakupom energijsko varčne hiše se bodo vaši stroški za ogrevanje hiše občutno zmanjšali. Naj eko montažna hiša Marles postane vaš novi dom.