Elektroinštalacije - sodobne elektro inštalacije temelj udobnega bivanja

V podjetju EVJ Elektroprom d.o.o. izvajamo elektroinštalacije na stanovanjskih in poslovnih objektih.

Elektro inštalacije so smotrno povezane naprave, ki posredujejo pretok električne energije od proizvodnih naprav do porabnikov. Namenjene so proizvodnji, prenosu, pretvarjanju, distribuciji in rabi električne moči. Električna napeljava v hiši je eden bistvenih elementov vsakega doma. Brez elektrike ni mogoče kuhanje z električnim štedilnikom, hladilniki in zamrzovalne skrinje ne delujejo, na gledanje televizije, uporabo telefona, radia in interneta lahko kar pozabite. Sodobne električne inštalacije so temelj udobnega bivanja. Uporaba energetsko varčnih in okolju prijaznih materialov pa je ključni dejavnik kakovostne gradnje objekta.

V osnovi ločimo nizkonapetostne električne inštalacije, kamor sodijo zunanja razsvetljava, varnostna razsvetljava, napeljava elektrike, strelovod in prenapetostna zaščita. Informacijske elektroinštalacije pa uporabljamo za računalnike oziroma računalniška omrežja, za telefonijo, domofon, klimatske in ogrevalne naprave, pa tudi za protivlomno in protipožarno zaščito.

Elektroinštalacije - izvedba naj bo kakovostna in premišljeno načrtovana

Kakovostno izvedene elektroinštalacije lahko prepoznamo po pravilnih načrtih, kakovostnih spojih kablov, zanesljivih elementih in še marsičem. Prav je, da ob gradnji objekta načrtujemo tudi nekatere dodatne elektro inštalacije, četudi jih tisti trenutek še ne nameravamo izvesti. Poznejša namestitev bo namreč bistveno lažja in cenejša, kot če se zanje odločimo naknadno. Navadno gre v teh primerih za električne inštalacije za električni daljinski pogon garažnih in vrtnih vrat, za vrtno razsvetljavo ali vtičnice za električne kosilnice.

Podobno velja tudi za informacijske elektroinštalacije. Za kasnejšo izvedbo ali dokončanje vseh omenjenih inštalacij pustimo v ali pod ometom prehodne cevi z ustreznimi dozami in razvodnicami.

ElektroinštalacijeNamestitev inštalacij se navadno začne z napeljevanjem RB cevi za kable v betonsko ploščo. To storimo, še preden se vlije beton. Ko gradbeniki že zaključujejo hišo, pa znova pridejo na vrsto električarji, ki izdolbejo vse potrebne poti za cevi, v katere kasneje položijo vodnike (kable). Vodnik je temeljni element vsake elektro inštalacije. Gre za posamezne izolirane žice, ki jih nato s plaščem med seboj povežemo v kabel. Te žice med seboj povezujejo stikala in električne omarice z varovalkami.

V podjetju EVJ Elektroprom d.o.o. izvajamo tudi popravila poškodovanih elektroinštalacij, električne meritve ter finomontažna dela, kot so montaža stikal, vtičnic, notranjih in zunanjih svetil ali pa priklop pečice, bojlerja in toplotne črpalke.

Obiščite nas. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

EVJ Elektroprom d.o.o. | Elektroinštalacije, elektro inštalacije, električne inštalacije - povezave do naše spletne strani: