Torte brez glutena za vse, ki ste nanj preobčutljivi in za vse, ki niste

Mnogi si ne znate predstavljati dneva brez sladice in imate občutek, da ste za marsikaj prikrajšani, ker ste preobčutljivi na gluten ali laktozo. Nikar! Za vse, ki želite omejiti te sestavine v svoji prehrani obstaja rešitev, saj se lahko posladkate tudi brez (za vas) škodljivih dodatkov. Zelo enostavno je mogoče pripraviti odlične torte in ostale slaščice brez glutena, katere vam bodo polepšale dan in vam nudile enako zadovoljstvo kot tiste, ki ga vsebujejo. Gluten je precej pogosta sestavina hrane in se nahaja v žitih kot so ječmen, rž in seveda pšenica, zato prehranjevanje ljudi s celiakijo zahteva posebno pozornost pri izbiranju sestavin za kuho in peko. Ker je kontroliranje kupljene hrane pogosto težje kot bi pričakovali, se je najbolje njene priprave lotiti kar v lastni režiji. Za peko tort in ostalih sladic brez glutena in laktoze je na voljo ogromno receptov in mešanic za izdelavo peciva, zato si kar pogumno priskrbite vse potrebno in se lotite peke. Torta brez glutena je lahko prav tako, ali celo še bolj, okusna kot kakšna druga. Lahko vam jamčimo, da bodo redki, ki jih boste pogostili, ugotovili da ste jim pripravili sladico brez glutena.

Sestavine za peko sladic brez glutenaMešanica za tortoMešanica za kreme brez glutenaJedilna barva za torte brez glutena

Recepti sladic in tort brez glutena naj bodo prilagojeni sestavinam

Tako kot recepte, je tudi tehniko potrebno prilagoditi sestavinam, ki jih zahteva peka sladic brez glutena in laktoze. Ni dovolj, da se zamenja le moka, saj je lahko rezultat na koncu trdo, suho pecivo čudnega okusa in oblike. Različne vrste moke imajo namreč tudi različne lastnosti, posledično se med obdelavo drugače obnašajo in dajo različne rezultate. Za kakšno moko se boste odločili, je odvisno tudi od tega ali boste pekli piškote, biskvit ali morda torto brez glutena. Že pripravljena mešanica je zagotovo najboljša odločitev za začetnike, tisti z izkušnjami, pa lahko sestavine zmešate kar sami. Pri tem ne pozabite na dodatek, ki nadomesti vlogo glutena saj deluje kot vezivo in je pri peki slaščic brez glutena nepogrešljiv. Prav tako ne pozabite, da se le-te pečejo na nižji temperaturi dlje časa, da ne bodo od zunaj preveč zapečene, znotraj pa še surove. Dobro pripravljene sladice brez glutena in laktoze zadovoljijo vsa čutila še tako zahtevnih ljubiteljev sladkih razvad, saj so izjemno okusne, imajo odlično teksturo, prav tako pa so lahko prava paša za oči. Med pestro ponudbo nadomestkov v našem podjetju pekarskega inženiringa, imamo na voljo vse od pekarskih in slaščičarskih pripomočkov, glavnih sestavin, do različnih dekoracij, s katerimi lahko okrasite torte brez glutena in ostale sladice – tudi brez laktoze.

Sestavine za peko sladic brez glutena

Za izdelavo sladic brez glutena in laktoze potrebujete različne sestavine

V ponudbi naše spletne trgovine boste našli veliko čudovitih in okusnih izdelkov, namenjenih za izdelavo sladic brez glutena in laktoze. Torto lahko okrasite z najrazličnejšimi sladkornimi (fondanti) in modelirnimi masami v beli, rumeni, roza, črni, zeleni, tudi zlati ali srebrni in drugih barvah, ki so kakovostne, okusne in vedno sveže. Bele mase lahko tudi obarvate in z njimi ustvarite najrazličnejše pekovske umetnine. V slaščice brez glutena lahko brez skrbi dodate tudi marcipan, jagodne, breskove, borovničeve, vaniljeve in druge mešanice za torte, krofe, krhko testo, cup-cakes… Prav tako boste v ponudbi našli pripravljene mešanice za slaščičarske in maslene kreme v okusu skute, čokolade, vanilje, tiramisuja… namenjene tudi za sladice brez glutena, ki jih boste postregli v kozarcu. Tudi makrone lahko izdelujete in jih obarvate z barvami, ki so vam najljubše, te pa so na voljo so v razpršilu, prahu, ali pa so tekoče in jim je priložen čopič. V ponudbi so tudi mešanice za izdelavo sladkornih čipk, velika izbira čokoladnih dekoracij – kapljic, srčkov, cvetlic, metuljčkov, ploščic in izdelkov kot so različni geli, emulzije, barve in ostalih sestavin, ki so pri peki tort in ostalih sladic brez glutena in laktoze nepogrešljivi.