Izdelki brez glutena za zdravo in naravno prehranjevanje

 

Izdelki brez glutena so primerni zlasti za ljudi, ki imajo težave s prebavljanjem žitnih beljakovin. Zaradi kakovosti in hranilne vrednosti starodavnih žit, iz katerih so narejeni, pa so izdelki brez glutena namenjeni tudi drugim, ki se želijo prehranjevati zdravo in naravno.
Gluten je zmes beljakovin, ki jih najdemo v pšenici, ječmenu, rži in sorodnih žitih. Množično se uporablja v pekovskih izdelkih kot vezivo. Več kot je glutena, lepši, mehkejši in boljši je kruh, zato pridelovalna industrija vzgaja žita z vse večjo vsebnostjo glutena.
Pšenica oz. pšenična moka je glavni vir glutena. Vsebujejo ga tudi izdelki iz durum moke, graham moke, večina kosmičev in kuskus ... Prav tako ga najdemo v večini vrst kruha, testeninah, kolačih, piškotih, krekerjih, večini peciv, picah, zavitkih in tudi v nekaterih čokoladah. Vendar je večina teh izdelkov na voljo tudi v brezglutenski različici – npr. čokolada in muffini brez glutena.
Alergija na gluten se kaže v različnih blagih simptomih, kot so utrujenost, pomanjkanje energije, težave s sklepi, kožni izpuščaji in prebavne motnje. Slednje lahko povzročijo napihnjenost, bolečine in krče v trebuhu, hudo drisko in včasih celo krvavitve iz črevesja. Najhujšo obliko te alergije oz. intolerance na gluten pa imenujemo celiakija, ki je dedna in kronična bolezen prebavil.

 

Trgovina s slaščičarskimi pripomočki in izdelki brez glutena

 

Spletna trgovina Peki.si omogoča hiter in enostaven nakup pekarske in slaščičarske opreme ter pripomočkov in potrošnega materiala za pekarne in slaščičarne. Med izdelki brez glutena boste našli:

  • sladkorne in modelirne mase;
  • mešanice za biskvite, cupcakes, royal icing;
  • mešanice za kreme;
  • mešanice za makrone in
  • mešanice za sladkorno čipko.

 

Spletna trgovina s slaščičarskimi pripomočki vam poleg izdelkov brez glutena, med katerimi so tako čokolada kot muffini, nudi tudi izdelke za dekoracijo vaših sladic. Jedilna dekoracija za torte bo vašo torto spremenila v predmet občudovanja.

 

Okusni izdelki brez glutenaIzdelki brez glutena – čokolada in muffini

 

Muffini brez glutena so okusna slaščica, ki jo brez večjih naporov lahko pripravimo tudi doma. Potrebujemo le sončnično olje, jajca, mešanico Rue Flambee iz spletne trgovine Peki.si in okoli pol ure časa. Ker jih je zelo preprosto pripraviti, so muffini brez glutena odlična rešitev tudi v primerih, ko nas presenetijo nenapovedani obiski.
Mnogo živil je danes dostopnih tudi v brezglutenskih različicah. Tako se tudi alergikom ni treba odpovedovati določenim vrstam hrane in tudi ne sladkim razvadam, kakršna je čokolada brez glutena.
Vabljeni na obisk naše spletne strani, kjer vas ne čakajo le čokolada in muffini brez glutena, pač pa še mnogi drugi zdravi izdelki.

 

BTF d.o.o. | Sladice brez glutena - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2C
BTF d.o.o.
Naslov
Pod letališčem 6
5270 Ajdovščina
Spletna stran
Spletna stran
E-pošta
05 393 01 50
Seznam fraz
izdelki brez glutena, čokolada brez glutena, muffini brez glutena, trgovina s slaščičarskimi pripomočki, dekoracija za torte
ZEMLJEVID
DRUŽABNA OMREŽJA