Keksi iz moke brez glutena za zdravo in okusno razvajanje

Keksi iz moke brez glutena so priljubljena sladica v kateri uživajo mnogi, ki se radi prehranjujejo zdravo, vendar se ne želijo odpovedati sladkanju. Za vse z intoleranco ali celiakijo, pa je lahko iskanje slaščic brez te, tako pogoste rastlinske beljakovine, pravi izziv. Vendar, pa je zaradi vse večje osveščenosti o intoleranci in ostalih težavah, ki jih ta povzroča ter zaradi vse večje razpoložljivosti sestavin, le-te danes lažje najti kot kdaj koli prej.

V tem članku bomo raziskali nekaj dejstev in trikov ter vam nudili nekaj nasvetov, da bodo tudi na vašo mizo lahko zašli dobri sadni, ali čokoladi piškoti brez glutena, morda torta, ali biskvit, makroni in muffini.

Prvi in morda najpomembnejši korak pri pripravi dobrega peciva, je uporaba prave mešanice moke, ki naj bo mandljeva, kokosova ali riževa. Obstajajo tudi druge alternative, vendar so omenjene najpogostejše in tudi najbolj priljubljene. Morate se zavedati, da popolnoma enake teksture in okusa, kot ju dobite pri tradicionalni mešanici iz pšenične moke, ne morete doseči. Ko boste to dejstvo ozavestili in sprejeli, ne boste imeli nobenih težav pri osvajanju novih okusov.

Najboljše mešanice za kekse iz moke brez glutena so tiste, ki najbolje posnemajo lastnosti pšenične moke, običajno pa vsebujejo krompirjev škrob, ksantan gumi (gumi koruznega sladkorja) ter riževo in tapiokino moko.

Čokoladni piškoti brez glutena

Da čokoladni piškoti brez glutena ne bodo trdi

Ko bodo na vrsti za pripravo čokoladni piškoti brez glutena, morate najbolj paziti na razmerje med suhimi in tekočimi sestavinami. Omenjene moke namreč vpijejo več tekočine kot pšenična, ki ste jo vajeni. Za doseganje prave konsistence uporabite nekaj dodatne tekočine, na primer mleko.

Morda boste morali nekajkrat poskusiti, da boste našli pravo razmerje sestavin, vendar boste z eksperimentiranjem dobili dragocene izkušnje, ki vam bodo prišle prav tudi v prihodnje.

V podjetju Btf d. o. o. pa vam bomo stvar olajšali. V naši spletni trgovini peki.si, so vam na voljo različne, že pripravljene mešanice za peko. Peka peciva, oziroma keksov iz moke brez glutena je nadvse enostavna in hitra, saj mešanici za sladice preprosto dodate jajca, da dosežete homogeno zmes ter jo nato spečete po navodilih navedenih na embalaži.

Priporočamo vam, da kljub navodilom od časa do časa preverite kaj se dogaja v pečici, saj se te med seboj razlikujejo. Dobri piškoti brez glutena in druge slaščice bodo mimogrede gotove, vi pa jih lahko kasneje okrasite še z okusnimi jedilnimi barvami v razpršilu ali v pasti in drugimi privlačno - sladkimi okraski.

Keksi brez glutena

Naj bodo dobri piškoti brez glutena res dobri

Naj vam izdamo še en pomemben dejavni, ki ga morate upoštevati, ko se boste lotili peke. Da bodo rezultati res takšni kot morajo biti, uporabljajte samo visokokakovostne in sveže sestavine. To vključuje kvalitetno maslo, pecilni prašek, mleko… 

Lahko pa na jedilnik uvrstite kekse iz moke brez glutena, katerim boste dodali sir, zelišča in začimbe. Čedar in parmezan bosta jedilom dodala pikanten okus, zato se bodo odlično podali k juham, enolončnicam in narezkom. Pustite domišljiji prosto pot, uporabite timijan, rožmarin, čili, sezam, mak, cimet, muškatni orešček in svoje pekovske izdelke sladko in slano obogatite. Vaši domači in gostje bodo presenečeni in navdušeni nad novostmi, ki jih boste postavili na mizo.

Keksi iz moke brez glutena

Na koncu naj vas še enkrat opozorimo, da peka takšnega peciva in klasičnih in čokoladnih piškotov brez glutena, zahteva nekaj več pozornosti in previdnosti. Testo je malce bolj občutljivo kot tradicionalno, zato z njim ravnajte nežno. Ko bo pecivo v pečici, ga spremljajte, da se ne prepeče ali izsuši.

Skratka, priprava popolnih končnih izdelkov je mogoča s pravimi sestavinami (ne glede na to ali jih boste sestavili sami, ali boste kupili že pripravljene mešanice), tehnikami in pozornostjo do podrobnosti. Z uporabo kvalitetnih sestavin in dodajanjem različnih okusov, boste s sladicami zajamčeno zadovoljni.

Svetujemo vam, da nas obiščete v eni izmed trgovin v Ajdovščini, Ljubljani ali Mariboru, ali pa se sprehodite po naši spletni strani, kjer boste našli najrazličnejša živila, s katerimi boste popestrili svojo peko in kuho.

Jedilni dodatki za dobre piškote brez glutena so vam na voljo v najrazličnejših izvedbah in oblikah. Sprehodite se med jedilnimi barvili, dekoracijami, kapljicami za čokoladne piškote brez glutena, emulzijami, jedilnimi lepili, aromami, želatinami, pastami, ploščicami, hostijami, oblivi, srčki, zvezdicami, marjeticami…

Privoščite si biti inovativni, ustvarjajte s srcem in stopite v čudoviti svet peke skupaj z nami.

Dobri piškoti brez glutena