Moderne hiše z ravno streho so pri kupcih vse bolj priljubljene

Moderne hiše nas osupnejo in očarajo s preprostimi linijami, saj tvorijo estetsko celoto. Ponudniki montažnih hiš so v zadnjih letih načrtom montažnih hiš vdahnili novosti in izvirne ideje, moderne montažne hiše pa so med kupci zato postale zelo priljubljene. Sodobne moderne hiše odlikujejo naravni materiali, iz katerih so izdelane, funkcionalnost in gladke, ravne linije. Arhitekti modernih hiš pa veliko pozornosti namenjajo povezovanju samega objekta z naravo okoli njega. Trg tako ponuja več kot 200 načrtov modernih montažnih hiš in ljubiteljem takšnega sloga je na voljo velika izbira načrtov modernih hiš.

Moderna hiša

Moderna arhitektura hiše

Moderni slog hiše ponuja stanovalcem funkcionalno razporeditev bivalnih prostorov, ki so veliki in svetli. V pritličju je več izhodov na prosto, na teraso ali kar neposredno na zelenico in vrt pred hišo. Arhitektura moderne hiše se kupcu individualno prilagodi, v večini načrtov modernih hiš pa so jedilnica, kuhinja in dnevna soba v pritličnem delu, običajno združene v velik, odprt prostor, ki ustvarja občutek pretočnosti in prostornosti. V zgornjem nadstropju ima moderna hiša tri sobe, kopalnico in prostoren hodnik z galerijo.

Kupci se seveda lahko odločijo za atrijsko izvedbo moderne hiše. Osrednji prostori v hiši – kuhinja, jedilnica in dnevna doba so med seboj povezani in vodijo na skupno teraso, ki se povezuje z vrtom. Osrednji dnevni prostor je izjemno odprt in svetel. Spalni del hiše z dvema otroškima sobama in spalnico ima dve kopalnici, prva je povezana s spalnico in garderobo, obstaja pa še druga, samostojna kopalnica. Hiša ima takoj ob vhodu tudi kabinet oziroma sobo za goste.

Moderne gradnje z ravno streho

Ravna streha modernih linij je pri kupcih montažnih modernih hiš vse bolj priljubljena. Ob izbiri takšnega načrta moderne hiše z ravno streho je treba le upoštevati dejstvo, da ravne strehe niso dovoljene prav v vsakem okolju. Pri načrtovanju strehe in objekta nasploh, je potrebno upoštevati veljavne prostorske akte oziroma specifično lokacijsko informacijo, ki jo za vsako parcelo določijo lokalni urbanisti. Ker ravna streha ni značilna za preteklo arhitekturo naših krajev, je včasih še vedno sprejeta z veliko mero skepse. Vendar je tehnologija ravnih streh v zadnjem desetletju močno napredovala. Zagotavlja tako nosilnost v primeru snega in vodotesnost v primeru nalivov. Strešna konstrukcija je obložena z več plastmi, ki omogočajo hitro odvodnjavanje in preprečujejo zadrževanje vode na strehi, toplotna izolacija pa preprečuje zmrzovanje in pokanje konstrukcije.

Moderne hiše načrti

Več o načrtu moderne hiše

Moderna hiša iz naravnih materialov

Ljudje se ob gradnji svojih domovanj vse bolj zavedamo, da je obkroženost z naravnimi materiali ne le prijetna, temveč tudi veliko bolj zdrava in omogoča boljšo kakovost življenja. Les, kamen, glina in pesek so materiali, ki so postali sestavni del gradnje modernih hiš. 

Tudi kot naravna izolacija moderne hiše se vse bolj uveljavljajo surovine rastlinskega izvora, ki se po potrebi reciklirajo ali razgradijo -  lesna vlakna, celulozni kosmiči. Uporabljajo se tudi: pluta, slama, konoplja, lan, ovčja volna, kokosova vlakna in bombaž, vendar manj razširjeno. Na tržišču pa se pojavljajo vedno novi, alternativni toplotni izolacijski materiali, kot so recimo tekstilni ostanki.

Modena hiša iz lesa je lepa, zdrava in prijetna za bivanje. Zaradi velike količine lesa, je v moderni leseni hiši odlična regulacija zračne vlage. V lesenih hišah ne čutimo elektrostatičnega naboja, ker les slabo prevaja električni tok. Še ena značilnost montažnih lesenih hiš je omamen vonj po lesu v notranjosti prostorov.

Moderna lesena hiša je varna tudi pred potresom in ognjem. Na montažno leseno hiše delujejo manjše potresne sile zaradi njene teže, zato zmanjšana nevarnost porušitve. Poleg tega ima les sposobnost, da se povrne v prvotno stanje. To pomeni, da leseni masivni strop konstrukcijo dodatno stabilizira in poveže. Že dolgo ne velja več, da lesena hiša ob prvi iskri zgori kot škatlica vžigalic. V gradbenih predpisih je praviloma določeno, da morajo biti vgrajeni leseni elementi obloženi z negorljivimi materiali in tako zaščiteni pred vžigom. V moderne lesene hiše se vgrajuje ognjevarne mavčne plošče, samougasne električne cevi in izolacijo, ki je obdelana z borovimi solmi, ki onemogočajo gorljivost.

Več o moderni leseni hiši

0
 Advanced issues found