Kaj vse je potrebno vedeti pred odločitvijo o moderni hiši?


Gradnja hiše predstavlja velik projekt, saj predstavlja tako veliko investicijo časa, kot tudi denarja posameznika, pred začetkom gradnje hiše pa je zato potrebno razmisliti o več zadevah. Najprej si je potrebno izbrati lokacijo, kjer bo hiša sploh stala. Ko smo se odločili o lokaciji pa moramo začeti razmišljati o tem, kako bo moderna hiša izgledala, pa tudi, za kakšno vrsto hiše se bomo odločili. Dan danes so zelo popularne moderne montažne hiše, ki se lahko pohvalijo z veliko prednostmi. Gradnja montažnih hiš je kratka, hiše so zgrajene iz naravnih materialov, poleg tega pa so opremljene tudi z najmodernejšimi tehnologijami ogrevanja in zračenja ter so tako izjemno varčne.


Gradnja modernih hiš v podjetju Marles poteka izključni iz naravnih materialov


Moderne hiše lahko dan danes najdemo v veliko različnih oblikah, izdelane pa so lahko iz različnih materialov. V podjetju Marles zagovarjamo gradnjo iz naravnih materialov, saj le ta ponuja izjemno zdravo bivalno okolje, poleg tega pa je gradnja lesene montažne hiše končana veliko prej kot gradnja ”tradicionalni hiš”. Moderne hiše podjetja Marles so zgrajene pretežno iz lesa, ki ga kombiniramo z drugimi naravnimi materiali, ki hišam prinašajo ogromno pozitivnih karakteristik. Les je primerno sušen, kar pomeni, da je zaščiten tako pred lesnimi škodljivci, kot tudi pred vlago. Les je odličen izolator, ki hkrati diha in deluje antialergeno.  Poleg lesa uporabljamo tudi mavčno vlaknene plošče, ki so ognjevarne, prav tako pa so odporne na vlago. Konstrukcije z mavčnimi ploščami omogočajo doseganje bistveno boljših rezultatov zvočne zaščite kot masivne betonske ali opečne konstrukcije.  Pomembno je tudi dejstvo, da so mavčne plošče regulator vlage v prostoru, saj jo v prostoru sprejemajo in oddajajo.

 
Ob lesu in mavčnih ploščah za izolacijo uporabljamo še celulozo, kameno volno ter relativno nov material - grafitni ekspandiran polistiren oz. neopor. Gre za izjemno dobro izolativen material, ki je narejen na osnovi ekspandiranega polistirena - stiropora.Zaradi svoje izjemne toplotne izolativnosti oz. majhne toplotne prevodnosti je uporaben predvsem za izolacijo fasad. Kameno volno uporabljamo tako za izolacijo zunanjih kot tudi notranjih sten, celulozo pa pri izolaciji streh in lesenih stropov.

VAS ZANIMA KOLIKO STANE GRADNJA HIŠE? VEČ SI PREBERITE TUKAJ!

moderne montažne hiše
Moderne hiše z ravno streho so vse bolj priljubljene


Dan danes so izmeno priljubljene moderne hiše z ravno streho. Ravna streha je relativna novost v arhitekturi, ki jo šele v zadnjih letih omogoča razvoj tehnik in materialov – nosilnost strehe mora biti predvsem ob snegu in nalivih veliko večja, kot nosilnost poševnih streh. Ravna streha deluje estetsko in moderno, stroški gradnje moderne hiše pa vseeno ostajajo zmerni. Streha je manj občutljiva tako na veter kot tudi na točo, prostor znotraj same moderne hiše pa je bolje izkoriščen. Vidimo torej, da moderne hiše z ravno streho niso zgolj čudovite na pogled, pač pa so tudi izjemno uporabne.

atrijske hiše

Vse več je povpraševanja tudi po modernih atrijskih hišah


Stranke se rade odločajo tudi za moderne atrijske hiše. Atrijske hiše imajo navadno vse prostore obrnjene proti vrtu, iz bivalnih prostorov pa se tako razprostira čudovit pogled na domač okoliš. Prav atrij predstavlja osrednji del atrijske hiše in je prostor, namenjen druženju z najdražjimi.
 
Moderne hiše podjetja Marles so ognjevarne in potresno varne, poleg tega pa smo z učinkovito in pametno gradnjo dosegli tudi odlično odpornost proti vetru ter poplavam. Vas zanima več o modernih hišah, ki jih ponujamo v podjetju Marles? Slike modernih hiš si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer so razložene tudi faze gradnje hiš. V primeru dodatnih vprašanj o modernih hišah z ravno streho ali drugem tipu modernih hiš smo vam ves čas na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o modernih hišah še zastavljajo. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer vam lahko predstavimo načrte tipskih modernih hiš ter tako najdemo hišo, ki bo zadovoljila vse vaše potrebe in želje ter postala sanjski dom za vas in vašo družino.