Toplotna črpalka za sanitarno vodo je pri nas cenovno zelo dostopna

Toplotna črpalka za sanitarno vodo najpogosteje deluje s pomočjo zraka, ki je brezplačen obnovljivi vir. Ostali obnovljivi viri, ki jih s pridom izkoriščamo so voda (podtalnica) in zemlja. Podtalnica je najbolj zanesljiv in najcenejši vir energije, saj ima konstantno temperaturo skozi vse leto in zato nudi največ energije. Zemlja skozi celo leto akumulira sončno energijo, ki jo shranjuje, mi pa jo s pomočjo kolektorjev pridobivamo iz globine približno deset metrov in uporabljamo za grelni sistem objektov. Cenovno ugodne črpalke samostojno pokrivajo toplotne izgube hiše do zunanje temperature -5°C, s pomočjo sekundarnega vira pa delujejo do -20°C zunanje temperature. Kot sekundarni vir energije se uporablja elektrika ali plinski in oljni kotli. Stroški gretja sanitarne vode s toplotno črpalko so do trikrat nižji od gretja s klasičnim električnim bojlerjem. Poleg izkoriščanja toplote iz okolice, lahko cenovno ugodna sanitarna črpalka izkorišča tudi energijo znotraj hiš. V ta namen jih postavimo v klet, kjer temperatura običajno ne pade pod 3°C ali pa jih postavimo na podstrešje, kjer prav tako ostaja temperatura nad lediščem.

toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo


Toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode skoraj nima emisij, zato je prijazna okolju

Ceno toplotne črpalke za sanitarno vodo si lahko občutno znižate s pridobitvijo subvencije, ki jo razpisuje Eko sklad. Zaradi prekomernega onesnaževanja ozračja, se dodeljujejo nepovratna sredstev za posodobitev starih sistemov za gretje, ki delujejo na drva ali na fosilna goriva. Višina subvencije je odvisna od kraja, kjer se bo investicija izvajala. Znaša pa od 20 - 60% celotne investicije. Pogoj za pridobitev je oprema in njena montaža po kriterijih, ki ustrezajo Evropskim standardom in zahtevam Eko sklada. Če investicija ni izvedena v skladu s temi pravili, niste upravičeni do subvencije. V bolj ogroženih območjih je subvencija višja kot na območjih, kjer ni takšnega onesnaženja ozračja. S pridobljeno subvencijo postane investicija v nov sodobni grelni sistem cenovno dostopna širšemu krogu ljudi. Še vedno njena cena ni zanemarljiva, se pa investicija hitro povrne. V sistem za gretje je mogoče vključiti tudi solarno energijo, ki še dodatno zniža stroške energije. Izkoriščanje sončne energije je v Sloveniji zelo smotrno, saj nam geografska lega nudi veliko sonca. Toplotna črpalka zrak voda za sanitarno vodo je okolju prijazna, saj proizvaja minimalne emisije.


Zrak je obnovljiv vir energije, ki ga izkorišča toplotna črpalka za sanitarno vodo

Toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo je sestavljena iz zunanje in notranje enote. Zunanja enota je običajno nameščena na fasado objekta, notranja enota pa je nameščena v notranjosti hiše, ki ji nudi zaščito pred zmrzaljo. Za namestitev obeh enot ni potrebno narediti nobenega izkopa ali kakšnih drugih preverjanj, kar močno vpliva na končno ceno. Razdalja med obema enotama lahko znaša največ 20 metrov. Energija, ki je potrebna za odmrzovanje uparjalnika, se pridobiva iz grelnega kroga, s čemer preprečimo prepogoste vklope. Njihov nizkotemperaturni režim je primeren za klasične stenske ali talne radiatorje. Največji izkoristek imajo v novogradnjah, ki so dobro izolirane ali pa v hišah, ki so sanirane. Hiše s slabo izolacijo in stavbnim pohištvom, ki ne tesni, ne bodo deležne tako velikega prihranka pri energiji, saj imajo velike toplotne izgube.

toplotna črpalka za ogrevanje in sanitarno vodo cena


Za toplotne črpalke za sanitarno vodo iz prodajnega programa dobite cenik v trgovini

Cenik toplotnih črpalk za sanitarno vodo lahko dobite v naši trgovini. V primeru, da še niste odločeni oziroma, da niste prepričani kateri model bi bil za vaš dom primeren, vam lahko pomagamo z nasveti in izbiro ustreznega modela. V našem prodajnem programu imamo veliko modelov, ki ustrezajo raznim kriterijem, zato smo prepričani, da boste tudi vi našli pravega. Nudimo tudi dostavo in montažo, da bo vaša nova toplotna črpalka za sanitarno vodo brezhibno delovala. Naše delo je strokovno in hitro, kar vam zagotavlja dolgoročno uporabo brez nepotrebnih stroškov pri vzdrževanju. Izvajamo tudi servise, smo dobro odzivni in storitev opravimo na najvišjem nivoju. V primeru da po nakupu opravimo tudi montažo in kasneje opravljamo servise, bo vaša nova cenovno ugodna toplotna črpalka delovala vsaj 20 let.