Poročni konfeti

Poročni konfeti oz. konfeti za poroko in druge priložnosti

Konfeti so nepogrešljivi na vseh večjih praznovanjih in pomembnih življenjskih dogodkih, bodisi so to poročni konfeti bodisi za praznovanje obletnic porok, birm, obhajil, mature in podobno. Konfete so Izdelovali že stari Rimljani, ki so jih delili na praznovanjih rojstev in porok, tradicija konfetov pa se je obdržala vse do danes. Ponavadi se konfeti delijo gostom že na samem začetku praznovanja, v zahvalo za prihod na praznovanje in darila ter kot simbol lepih želja.

Konfeti so običajno beli bomboni, sestavljeni iz dveh polovic mandlja, oblitih z belim sladkorjem. Takšna sestava pa ni naključna, saj z združujočima se polovicama simbolizira novonastalo zvezo, prav zato so najbolj pogosti kot poročni. Konfeti so se skozi čas spremenili, njihova ponudba pa se je razširila. Tako lahko danes izbirate med konfeti različnih barv, oblik in okusov. Še posebej priljubljena so polnila, kot so čokolada, kandirano sadje in pistacije, konfeti za poroko pa so še vedno najraje mandljevi.

Pro-mak | Poročni konfeti

Poročni konfeti in aranžiranje

Tudi samo aranžiranje je postalo tako pomembno kot sami konfeti, saj so lepo aranžirani poročni konfeti lahko čudovita poročna dekoracija. Na voljo so številne škatlice za konfete ali vrečke za konfete, svileni mošnjički, trakovi, dodatki umetnega cvetja, figurice. Izbira je ogromna, pozorni morate biti le na število konfetov, ki jih boste aranžirali, saj mora biti le-to vedno liho. Liho število prinaša srečo, najbolj pogosti pa so aranžmaji s petimi konfeti, ki simbolizirajo zdravje, bogastvo, srečo, dolgo življenje in plodnost.

Poročni konfeti s sporočilom svatom

Poročni konfeti so načeloma tradicionalne bele barve, kljub temu pa so lahko na vsaki poroki drugačni in posebni, ravno zaradi pestrih poročnih aranžmajev. Aranžmaje s konfeti za poroko barvno uskladimo z barvo in modnimi dodatki nevestine obleke oz. same barve, ki prevladuje na poroki.

Mladoporočenca lahko konfete delita ob prihodu svatov, po poročnem obredu ali jih položita poleg pogrinjkov pri večerji. Poročni konfeti se načeloma naročijo v večjem številu, saj se delijo ne le gostom na poroki, v zahvalo za poročna darila, temveč tudi sosedom, prijateljem, sodelavcem in znancem, ki se poroke niso udeležili, zato računajte na večji nakup konfetov. Konfeti za poroko imajo pravzaprav čisto enostaven namen, saj je na njem tudi enostavno sporočilo svatom o imenih in novem priimku mladoporočencev ter datum njunega posebnega dneva.

Pro-mak | Poročni konfeti

Konfeti za druge priložnosti: konfeti za krst, konfeti za birmo, konfeti za maturo, ...

Kljub temu, da so poročni konfeti najpogostejši, se vse bolj uveljavljajo tudi konfeti za druge priložnosti, kot so krst, prvo sveto obhajilo, birma, matura in obletnice poroke. Temu primerno se oblikujejo tudi aranžmaji s konfeti, ki jih lahko krasijo angelčki, dudice, metulji, pikapolonice, prstani... Izoblikovala se je tudi posebna simbolika barv, ki določa različne barve konfetov ob različnih dogodkih. Tako so konfeti za poroko beli, za srebrno ali zlato obletnico poroke srebrni ali zlati, pri praznovanju krsta rožnati ali svetlo modri, za birmo ali uspešno maturo oz. diplomo pa velikokrat delijo konfete v rdeči barvi.

Pro-Mak d.o.o. | Poročni konfeti in konfeti za različne priložnosti - povezave do naše spletne strani:

  • Poročni konfeti oz. konfeti za poroko
  • Konfeti za druge priložnosti