Toplotne črpalke za ogrevanje hiše porabijo le 25 % električne energijetoplotne črpalke za ogrevanje hiše

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše porabi kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75 % njene ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja - iz zraka, vode ali zemlje, torej brezplačno. Toplotna črpalka tako za delovanje in zagotavljanje 100-odstotne grelne moči potrebuje le še 25 % električne energije. Izkoristek električne energije je zelo visok, zato toplotna črpalka zagotavlja izredno učinkovito ogrevanje. Električna energija je hkrati tudi edini funkcionalni energent, ki ga Slovenija pridela sama, zaradi česar je obenem najbolj zanesljiv vir energije.

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše za dobro delovanje potrebuje prostor, v katerem je temperatura zraka med 8 in 35 stopinj Celzija. Višja kot je temperatura, boljši je učinek delovanja toplotne črpalke za ogrevanje. Za namestitev naprave sta najprimernejša prostora klet ali kurilnica, ki je toplejša že zaradi kurjave same. Še pomembneje pa je, da se toplotna črpalka za ogrevanje hiše ne nahaja v premajhnem prostoru. Za kar najučinkovitejše ogrevanje hiše in sanitarne vode s toplotno črpalko naj bo prostor večji od 15 kvadratnih metrov.

Toplotna črpalka za ogrevanje hiše - investicija se kmalu povrne

ogrevanje sanitarne vode s toplotnimi črpalkamiOgrevanje hiše in sanitarne vode s toplotno črpalko predstavlja investicijo v prihodnost, ki se vam kljub nekoliko višjim začetnim stroškom po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja povrne že v nekaj letih. Zaradi svojih odličnih lastnosti so toplotne črpalke za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode tako pri gradnji novih kot tudi pri energetski sanaciji starih stanovanjskih in drugih objektov vse bolj priljubljene. Vas zanima toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje? Obiščite podjetje Atlas trading d.o.o. Nudimo vam izvrstne toplotne črpalke za ogrevanje in pripravo sanitarne vode. Od prvega koraka dalje spremljamo vaše potrebe, prisluhnemo željam in poskusimo ugoditi zahtevam. Preučili bomo obstoječe stanje ter vam svetovali sistemsko rešitev, ki jo bomo pravilno dimenzionirali. Za vas bomo pripravili načrt izvedbe, vodili in nadzorovali vsa izvedbena dela, spustili sistem v pogon ter ga redno vzdrževali in servisirali.

Toplotna črpalka Thermia Atec:www.vsi.si/atlas-trading/toplotna-crpalka-thermia-atec

SUBVENCIJE ZA TOPLOTNE ČRPALKE

TOPLOTNE ČRPALKE ZA VEČJE OBJEKTE