Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Gradnja skoraj nič energijske hiše je okolju in zdravju prijazna

Skoraj nič energijske hiše ali sNEH so stavbe opredeljene s strani Energetskega zakona (EZ-1). Gre za hiše z visoko energijsko in energetsko učinkovitostjo, ki energijo večinoma pridobivajo iz obnovljivih virov. Le ti se lahko nahajajo v bližini ali na sami lokaciji. Dober primer obnovljivega vira so sončne celice na strehi nizkoenergijske montažne hiše. Takšna gradnja nakazuje na spreminjajoče se trende v gradbeništvu, kjer je vse večji poudarek na gradnji energetsko samozadostnih objektov. Zeleno razmišljanje je privedlo do novih zakonov, ki velevajo, da morajo biti vse javne stavbe po letu 2018 biti nizkoenergijske, po letu 2020 pa tudi vse novogradnje. Energetska učinkovitost skoraj nič energijske hiše se meri po celotni rabi energije, kamor so vključeni klimatizacija ter ogrevanje prostorov in vode. Sonce, biomasa, veter in deponijski plin so le nekateri obnovljivi viri iz katerih energijo pridobiva nizkoenergijska hiša. Zahteve po skorajda ničelnem ogljičnem odtisu so privedle do zmanjšanja porabe primarne energije ter posledičnega izboljšanja kakovosti življenja in zraka.

Skoraj nič energijske hiše top ponudba

Nizkoenergijske hiše - Kaj so in katere zahteve narekujejo smernice za njihovo gradnjo

Gradnja nizkoenergijske hiše je usmerjena v oblikovanje najsodobnejših bivanjskih rešitev. Pri tem mora upoštevati določene standarde kakovosti, s katerimi zagotavlja trajnostno bivanje z minimalnim vplivom na okolje. Ti standardi narekujejo smernice, kot so:

  • Visoka energetska učinkovitost, pri čemer je največja dovoljena vrednost primarne energije omejena na QP ≤ 75 kWh/m²a
  • Za delovanje skoraj nič energijske hiše je potrebna minimalna količina energije, saj toplota potrebna za ogrevanje stavbe ne sme preseči 25 kWh/m²a na leto
  • Minimalni delež obnovljivih virov energije v nizkoenergijski montažni hiši mora znašati najmanj 50 % glede na dovedeno energijo

Vse to pa je mogoče doseči s podrobnim načrtovanjem, ki ustreza zahtevam nizkoenergijske montažne hiše. Med najpomembnejše lastnosti skoraj nič energijske hiše sodijo maksimalen izkoristek lokacije, okna, ki zagotavljajo toplotno prevodnost Uw=0,78 W/m²K, sklenjen toplotni ovoj brez toplotnih mostov, sistem talnega ogrevanja in prezračevanja z rekuperacijo ter predpriprava za sončno elektrarno, polnilno enoto in uporabo deževnice.

Gradnja skoraj nič energijske hiše Marles poenostavi stresen proces gradnje z zaokroženimi storitvami

V podjetju Marles se zavedajo, da je gradnja nizkoenergijske hiše eden izmed najpomembnejših projektov v življenju posameznika. Uveljavljeni arhitekti, tehnična dovršenost ter kreativna arhitektura omogočajo najsodobnejši koncept bivanja, ki izpolnjuje vse individualne zahteve in želje naročnika. Marlesovi napredni paketi za skoraj nič energijske hiše nudijo različne zaokrožene storitve in zdravju prijazne rešitve, ki poenostavljajo pot do energetske neodvisnosti. Trajnostna in okoljsko odgovorna gradnja ponuja najsodobnejše rešitve za novodoben življenjski slog z najvišjim bivalnim ugodjem.

Gradnja hiše se začne z izbiro ustreznega paketa. Na voljo so štirje paketi:

  • Paket S

Paket S, je osnovni paket, ki zajema transport, izdelavo in montažo konstrukcijskih elementov, stavbnega pohištva, vhodnih vrat in organizacijo gradbišča. Paket S predstavlja osnovni gradbeni paket, ki je del vsake nizkoenergijske montažne hiše.  

  • Paket M

Paket M je, kot vsi drugi paketi nadgradnja paketa S. Gre za zunaj dokončane skoraj nič energijske hiše, ki vsebujejo še krovsko kleparska dela in zunanja slikopleskarska dela.

  • Paket L

Paket L zajema vse, kar ponuja paket M dodatno pa obsega še elektro inštalacije, strojne inštalacije in strojne tlake (estrihe).

  • Paket XL

Paket XL predstavlja nizkoenergijske montažne hiše na polni ključ, kar pomeni, da je hiša pripravljena za vselitev. Paket XL vsebuje prav vse kar nudijo paketi S do L ter notranja slikopleskarska dela, sanitarno opremo, keramiko, pode, stopnice in notranja vrata.

Marlesova nizkoenergijska hiša, zahteve katere so določene s standardi kakovosti, je zasnovana po najsodobnejših načelih in trendih. Uporaba inovativne tehnologije ter okolju prijaznih materialov omogoča prijetno, trajno bivanje z nizkimi stroški vzdrževanja.

naselje nizkoenergijskih hiš

Detajli nizkoenergijske hiše SNEH

Zahteve za nizkoenergijske montažne hiše

Ugodnosti podjetja Marles pri gradnji nizkoenergijske montažne hiše

Edinstvena zimska top ponudba skoraj nič energijske hiše Marles nudi mnogo ugodnosti. Med drugim brezplačno izdelavo projektne dokumentacije vključno z vodenjem postopka, brezplačno pomoč pri pridobitvi uporabnega dovoljenja, izdelavo dokumentacije ter pridobitev subvencije za nizkoenergijske hiše. Le to podeljuje Eko sklad, ki z njo želi prispevati k čistejšemu okolju ter zdravju, prijaznemu domu. Subvencije za nizkoenergijske hiše so odvisne od kraja, nizkoenergijske montažne hiše ter gospodinjstva. Skoraj nič energijske hiše vključene v paket Future naročnikom poleg poenostavljenega procesa gradnje nudijo še brezplačne predpriprave za:

  • Polnilno postajo za električno vozilo
  • Sončno elektrarno, ki bo nizkoenergijski montažni hiši omogočila energetsko neodvisnost
  • Uporabo deževnic
  • Vstop v pametno omrežje

Naročniki skoraj nič energijske hiše v paketu Future ob vseh ugodnostih prejmejo še standardno vključitev visokokakovostnih oken s troslojno zasteklitvijo, vrhunski sistem prezračevanja, nizkotemperaturnega talnega gretja ter strokovno vodenje Marlesovih arhitektov. Da bi si naročniki lažje predstavljali svoj bodoči dom, so jim na voljo tri različna orodja in sicer:

Navidezna resničnost (VR) bo poskrbela za realen prikaz notranjih in zunanjih prostorov hiše, še preden bo ta zgrajena.

  • Simulacija dnevnega gibanja sonca

Najnovejša tehnologija VR umesti hišo na obstoječo parcelo. Na osnovi natančnih geo podatkov pa je mogoče pridobiti rezultate osončenja objekta ter izračun sončnih pribitkov. Le ti so pomembni za najvišjo stopnjo samooskrbe z električno energijo.

  • Natisnjena maketa skoraj nič energijske hiše

Digitalni tridimenzionalni načrt poda otipljivo podobo Marles hiše. S tehnologijo 3D tiskanja podjetje Marles naročnikom omogoča, da hišo vidijo v pomanjšani velikosti.