Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Nizko energijska hiša zadošča kriterijem skoraj-nič-energijske gradnje

Nizko energijska hiša izpolnjuje sodobne gradbene zahteve, saj ustreza skoraj-nič-energijski gradnji. Zaradi tega je označena za trajnostno, saj prispeva k bolj vzdržni rabi energije, kar je tudi zahteva zakonodaje Evropske unije. Med največjimi aduti pasivne gradnje so poleg ekološkosti tudi prihranek pri stroških za energijo ter kontroliranje zračenja in gretja oziroma hlajenja.


Nizkoenergijska hiša


Pasivna ali nizkoenergijska hiša ima tri glavne prednosti


Pasivna ali nizkoenergijska hiša ima v primerjavi s klasično gradnjo tri glavne prednosti:

  • Veliki prihranki pri računih za energijo


Nizko energijske hiše so že zasnovane tako, da so energetsko učinkovite in uporabljajo izjemno kakovostne materiale. Na primer, okno tovrstne hiše lahko dejansko zmanjša toplotne izgube za več kot 70 % v primerjavi z oknom z dvojno zasteklitvijo. Kombinacija z visokokakovostno izolacijo, ki je uporabljena v stenah, pomeni, da je za vzdrževanje udobnih temperatur v vašem domu potrebna le zelo majhna količina ogrevanja pozimi ali hlajenja poleti.


  • Pozitivni učinki na vaše zdravje

Ker so nizko energijske hiše praktično zaprti sistemi, se vanje za izpolnjevanje strogih standardov vgrajujejo napredni prezračevalni sistemi. Ti delujejo 24 ur na dan, da dovajajo svež zrak, hkrati pa odstranjujejo onesnaževala, toksine in vonjave, preden dosežejo nezdravo raven. Zrak v vašem domu je vsak dan ves dan svež, ne da bi se vam bilo treba dodatno potruditi.


  • Tiho in mirno vzdušje

Stopnja izolacije v nizko energijski hiši je tako visoka, da močno zmanjša hrup, ki prihaja od zunaj, kar vam omogoča uživanje v miru in tišini v vašem domu. To še posebej velja, če je hiša na urbanem območju ali ob prometni cesti.


Izjemno varčne so tudi nizkoenergijske montažne hiše

Tudi nizkoenergijske montažne hiše v ničemer ne zaostajajo pri naštetem. Ko načrtujete nov dom za svojo družino, so zato odlična opcija. Zelo prihranite pri računih za ogrevanje, stalen pretok svežega zraka in filtriranje toksinov je lahko dobro za vaše zdravje, v svojem domu pa se lahko mirno sprostite, tudi če živite na prometnem in hrupnem območju.


Nizkoenergijska in pasivna gradnja je upravičena do subvencij za nizkoenergijske hiše

Nizkoenergijska in pasivna gradnja je zaradi trajnosti in varovanja okolja, ki ga predstavlja, upravičena do subvencij za nizkoenergijske hiše. Lastniki individualnih hiš so upravičeni do subvencije za največ 150 kvadratnih metrov, razdeljene v več razredov glede na vgrajeni toplotno izolacijski material in energetsko učinkovitost. Montažne nizko energijske hiše ponuja največji slovenski ponudnik tovrstne gradnje, Marles. Njihovi modeli in več informacij so na spletni strani.