Moderne lesene hiše so zgrajene iz najkakovostnejših materialov

Odločitev za izdelavo lesene hiše je v zadnjem času pri nas vedno bolj pogosta, saj želijo ljudje čutiti povezanost z naravo v svojem domu, kar pozitivno vpliva na zdravje in počutje. Najkakovostnejši materiali iz katerih so sestavljene moderne lesene hiše, so garancija za dolgo življenjsko dobo. Les s svojimi dobrimi lastnostmi, je primerno sušen in samodejno uravnava vlago v prostorih, poleg tega pa je izvrsten izolator in prevodnik toplote, kar najpogosteje spodbudi ljudi, da se odločijo za izdelavo lesene hiše. Prihranek pri energiji je pomemben pri proračunu vsake družine zato je največkrat končna odločitev - gradnja lesene hiše. Cena zajema vse: idejno zasnovo v sodelovanju s stranko, pridobitev vse potrebne dokumentacije katero določa zakon, iskanje prave lokacije, organizacijo dela ter izvedbo in izgradnjo moderne lesene hiše, vse do faze katero stranka želi. Naša dežela je zelo bogata z lesom in ljudje so ga precej let zapostavljali ter se raje usmerjali v zidane objekte. Pred leti se je situacija, zaradi osveščenosti o zdravem načinu življenja, obrnila in les spet prihaja v ospredje kot čudovit, zdrav in dobrodošel material za izdelavo lesene hiše. Ljudje se zavedajo, da je moderna lesena hiša zaradi gradiva in načina izdelave najvišje na lestvici protipotresne gradnje, kar je skupaj z energijsko varčnostjo iskana lastnost pri samostojni gradnji lesene hiše, kjer lahko zaradi neznanja in neizkušenosti nastopijo težave.

Moderne lesene hiše

Oglejte si ponudbo

Samostojna gradnja lesene hiše – cena je višja in se ne izplača več

Izdelava lesene hiše je proces, ki ga je dobro prepustiti strokovnjakom, saj je nujno poznati potek in izgradnjo od začetka do konca. Poleg tega je moderne lesene hiše mogoče postaviti že za zelo sprejemljive stroške, saj je pri tem potrebno upoštevati ne le kakovost izdelave, temveč tudi brezskrbnost stranke pri izgradnji. Tudi prilagajanje strankinim željam pri izdelavi lesene hiše je mogoče le s poznavanjem vseh podrobnosti in z mnogimi izkušnjami, kar pri samostojni gradnji lesene hiše ni tako enostavno. Cena gradnje lesene hiše je odvisna od faze do katere stranka želi postavitev. Zaradi lažjega razumevanja so stopnje izdelave razvrščene v pakete od S do XL, v katerih so specificirana dela katera spadajo k določeni fazi gradnje. Izdelava moderne lesene hiše poteka ob nadzorovanih klimatskih pogojih v proizvodnji podjetja, ob upoštevanju vseh standardov in pod spretnimi rokami profesionalnih delavcev. Zato je neodvisna od vremena in zagotavlja kasnejšo hitro postavitev na mestu gradnje. Kaj takega pri samostojni gradnji lesene hiše ni mogoče, kar postavitev oz. gradnjo mnogokrat zavleče. Vsi spoji objekta se morajo popolnoma ujemati, zato so izdelani stoodstotno natančno in z ničelno toleranco. Tudi na gradbišču ves čas potekajo kontrole postavitve in izvedbe, zato cena gradnje lesene hiše glede na kakovost in strokovnost ni previsoka saj ste lahko popolnoma brez skrbi.

Kakšne so možnosti ogrevanja moderne lesene hiše?

Pri izdelavi lesene hiše je obvezna rekuperacija. Izraz pomeni ˝vračanje toplote˝ in se uporablja pri modernih lesenih hišah. Toploti, ki se nahaja v prezračevalnemu sistemu je s pomočjo posebne naprave omogočeno vračanje v prostore s čimer se hiša ogreva. Postopek deluje v povezavi z vašo grelno napravo. Pred izdelavo lesene hiše se je potrebno odločiti kakšen način ogrevanja boste uporabljali saj je od tega odvisna gradnja. Lahko se odločite za kombinacijo toplotne črpalke, sanitarnega grelnika vode in talnega oz. stenskega gretja. Zelo so zanimivi grelni paneli ali pa se odločite za solarni sistem. Način ogrevanja je investicija za kasneje, s tem je pogojena cena gradnje lesene hiše, saj so razlike v cenah kar precejšnje. Pasivne, moderne lesene hiše so zasnovane tako, da izkoriščajo notranje dotoke toplega zraka, zato gretja ali hlajenja skorajda ne potrebujejo. Za postavitev novega doma so odprte različne možnosti, spričo kakovosti ki jo nudi naše podjetje pa samostojna gradnja lesene hiše zagotovo ni najboljša izbira.

Izdelava lesene hiše

Več o gradnji lesene hiše