Kvalitetni silikonski modeli za najrazličnejšo uporabo

Silikonski modeli za različne slaščice in tudi za sladoled so med najbolj priljubljenimi pripomočki, saj je njihova uporaba zelo enostavna, končni izdelek pa odličnega videza. Velika prednost je tudi raznovrstna uporaba, saj so primerni tako za pečico, kot za hladilnik in zmrzovalnik. S silikonskimi modeli recepti uspejo na najvišjem nivoju, vaše sladice pa so videti kot tiste od pravih slaščičarskih mojstrov.

silikonski modeli

Silikonski modeli jabolka in drugega priljubljenega sadja

Pri ustvarjanju slaščic z videzom sadja, je najbolj priljubljen silikonski model jabolka. Pri podjetju BTF d.o.o. dobavljamo Mirrorglaze ali Semifreddo model jabolka, ki ima pet mest za izdelavo. Primeren je za hladne kremne sladice, pa tudi za peko biskvita. Silikonski model se lahko uporablja v temperaturnem območju od - 60º C do + 230º C, kar pomeni, da je prav tako izvrsten za pripravo sladoled. Silikonski modeli za izdelavo jabolka so hkrati primerni tudi za izdelavo breskev ali češenj. Če si torej zaželite okrogli sladoled ali pa topel biskvit, nikakršni recepti niso ovira, meja je le vaša domišljija.

Kakšna je kvaliteta silikonskih modelov?

Tovrstni modeli so zaradi svoje edinstvene sestave izjemno kvalitetni, njihova uporaba pa najbolj raznolika. Odlikuje jih velika prožnost, temperaturna odpornost ter hitro in enostavno pomivanje. Prav tako jih pred peko ni treba premazati z oljem ali maslom. Ko jih vzamete iz pečice le počakajte, da se masa/biskvit shladi in odstopil bo brez težav. Kvalitetni silikonski pekači prav tako ne oddajajo vonja in ne spreminjajo okusa. Z dobrim nakupom boste dobili vsestranski pripomoček, ki ga boste pogosto uporabljali. Je pa zelo pomembno, da izberete dober silikonski model. Uporaba je pri modelih nizke kakovosti lahko povsem drugačna od opisane in zato tudi pride do slabih izkušenj. Izberite katerega iz ponudbe našega podjetja. Zagotavljamo visoko kvaliteto, ob kateri nikakor ne boste razočarani.

Oglejte si ponudbo o uporabi silikonskih modelov

Raznoliki modeli in raznoliki recepti za vsako gospodinjstvo

S silikonskimi modeli recepti odlično uspejo. Po izkušnjah uporabnikov so dobri za peko tort, kolačkov, muffinov, prav tako za izdelavo krem. Toliko kot je slaščičark/slaščičarjev, toliko je tudi receptov, saj ima vsak kakšno svojo skrivnost za najljubšo sladico.

Trenutno pa je sezona hladnih in zamrznjenih sladic, saj jih potrebujemo, da nas ohladijo v tem vročem vremenu. S silikonski modeli za sladoled lahko ustvarjamo lučke, ledenke, hladne lizike, žogice in druge dobrote, ki nas razveseljujejo poleti. Maso enostavno prelijemo v model in pustimo v zmrzovalniku. Na ta način lahko naredimo hitro pripravljeno, a tudi zelo zdravo osvežitev za vso družino. Za sladoled se največkrat uporabljajo sadne mešanice v kombinaciji z vodo ali mlekom, seveda pa so slastni tudi čokoladni in drugi bolj kremasti okusi. Na spletu najdete kopico receptov, tako da imate dovolj materiala za ustvarjanje tekom celotnega poletja, vse dokler se ne vrne sezona za peko potic.

silikonski modeli uporaba

Kje kupiti dobre silikonske modele za dolgo uporabo?

Pri nakupu je kvaliteta izredno pomembna, zato ne glejte vedno le na denar. Le zares dobri bodo zdržali večletno uporabo in vam ne bodo povzročali preglavic. Material mora biti dovolj prožen in seveda odporen na temperaturne spremembe, tako da ne pušča vonja ali okusa. To je pomembno tudi zaradi zdravja. Trgovine Peki nudijo zares široko ponudbo silikonskih modelov, uporaba sega vse od sladoleda do kolačev. Najdete nas v Ljubljani, v Ajdovščini in v Mariboru, še enostavneje pa lahko slaščičarske pripomočke in potrošni material naročite kar prek naše spletne trgovine na peki.si. Silikonski modeli jabolka, pekači, modeli za cake popse, čokoladice in še mnogi drugi vas že čakajo. Prepustite se torej slaščičarski domišljiji in ustvarjajte nove recepte z najboljšo opremo, ki poskrbi za odličen videz in okus.

Preberite si več o silikonskih modelih za sladoled