Baloni za rojstni dan in druge barvite dekoracije za rojstni dan

Baloni za rojstni dan so tako pomemben del rojstnodnevnega dekorja, da si praznovanja brez njih skorajda ne predstavljamo. Obstaja veliko razlogov za praznovanje rojstnega dne - od hvaležnosti, druženja z najbližjimi do zastavljanja novih ciljev.

konfeti za rojstni dan

Dekoracije za rojstni dan so nadvse vsestranske, saj dopuščajo raznolike okrasitve prostora. Ne glede na to kako jih uporabimo, polepšajo prostor, ob tem pa v številnih prebudijo otroško veselje, navdušenje in srečo. Prav tako so na voljo v najrazličnejših oblikah. Takšni s helijem, na zrak, iz lateksa, folije, z LED lučko, baloni številka in še bi lahko naštevali. Skupaj z dekoracijo za rojstni dan, kot so papirnati krožniki, kozarci, klobučki in konfeti za rojstni dan, uporabniku dopuščajo, da z njimi ustvari fantastično vzdušje, doda kanček prefinjenosti ter poskrbi za nepozabno zabavo.


4 načini, kako uporabiti balone na zabavi

Baloni za rojstni dan so najbolj prilagodljiva izbira za okrasitev prostora, saj jih je mogoče uporabiti na raznovrstne načine. Med drugim jih lahko uporabimo kot:

Foto kabino

Foto kabina predstavlja zabavno, a cenovno ugodno rešitev, da svoje najljubše spomine ovekovečite za vedno. Vse, kar zanjo potrebujete, je prosto mesto in nekaj balonov. Po želji dodajte še nekaj zabavnih pripomočkov, kot so klobuki, piščalke ali konfeti in za zabavo bo poskrbljeno.

Za fotografiranje uporabite polaroidni fotoaparat. V kolikor ga nimate, bo čisto dovolj telefon, s katerimi naredite fotografije, ki jih nato pošljete prijateljem. Verjemite, okolje vam bo hvaležno.

Osvetlitev

Ste vedeli, da so baloni za rojstni dan hkrati nežna osvetlitev? Na njihovi svetleči površini se bo svetloba lomila in odbijala ter ustvarila poseben vizualni učinek. Takšna svetloba pa bo poskrbela za prijetno vzdušje na zabavi, še posebej, če bo ta trajala dolgo v noč. Izbirate lahko med baloni z LED lučkami ali pa okoli njih sami napeljete LED luči.

baloni stevilka

Šopke iz balonov

Šopki iz balonov se vse pogosteje uporabljajo kot namizna dekoracija. Preprosta rešitev, ki da zabavi edinstven videz, poleg tega pa jih lahko gostje ob koncu večera vzamejo za spomin.

Balonske stebre

Uporaba kontrastnih dodatkov bo poskrbela za prečudovit detajl. V kolikor jih ovijete okoli stebra, ustvarijo spiralno iluzijo. Ta rešitev je popolna za vse, ki si želijo minimalistične, a elegantne okrasitve.


Kako ustvariti lok oziroma girlando?

Dekoracije za rojstni dan ponujajo številne možnosti uporabe. To je verjetno še eden izmed razlogov za njihovo priljubljenost. Z baloni za rojstni dan ustvarite prehod do prostora, kjer se praznovanje odvija, foto kabino, kjer se bodo povabljenci fotografirali ali opredelite plesišče. Trenutno najbolj posrečene pa so zagotovo girlande.

dekoracije-za-rojstni-dan

Moderen okras brez večjih težav prilagodite temi zabave, barvam in interesom slavljenca. Girlando za rojstni dan z nekaj truda ustvarite tudi sami. Vse, kar boste potrebovali, so baloni, škarje, vrvica ter lepilni trak oziroma obojestranski lepilni trak.

• Preden začnete, izberite prostor, kamor boste postavili girlando. Najlažje jo je namestiti ob stene ali oboke, z nekaj ustvarjalnosti pa lahko izberete tudi kakšen drug predel.

• Začnite napihovati balone, pri tem pa poskrbite, da so različnih velikosti

• Nanizajo se na dva načina. Prvi način vključuje iglo, ki jo napeljete preko spodnjih delov balonov (del pod vozlom) in nekoliko debelejšo prejo. Vse, kar morate storiti, je, da jih nanizate z iglo ter jih na koncu prerazporedite. Drugi način je nekoliko dolgotrajnejši, a vam dopušča več svobode pri oblikovanju balonov za rojstni dan. Ko jih napihnete, okoli vozla navežite vrvico. Nato izberite malce debelejši trak in nanj s pomočjo prej navezanih vrvic pritrdite balone.

• Postavite girlando v prostor, poglejte, kako izgleda in jo po potrebi dopolnite z baloni, ki jih pritrdite z navadnim ali obojestranskim lepilnim trakom.

Ustvarjanje girlande oziroma loka iz balonov za rojstni dan je precej zamudno opravilo, zato so vam na spletni strani www.peki.si pripravili bogato ponudbo najrazličnejše dekoracije. Od girland, balonov številke, papirnatih krožnikov, konfetov za rojstni dan, klobučkov, kozarcev in mnogo več.


Kako poskrbeti, da bodo helijevi baloni imeli daljšo življenjsko dobo?

Baloni za rojstni dan so ena izmed najbolj priljubljenih, skorajda že klasičnih dekoracij. Zahvaljujoč svoji vsestranskosti se baloni številka, dobavljivi v številkah od 0 do 9, pojavljajo na prav vseh praznovanjih od rojstnih dni, obletnic in praznovanj novega leta. Od nekdaj so nepogrešljiva dekoracija vseh okroglih obletnic.

baloni s helijem

Ob nakupu dekoracije za rojstni dan ali druga praznovanja si želimo, da bi le ta bila obstojna. Ste vedeli, da lahko življenjsko dobo balona s helijem z nekaj triki podaljšate tudi do enega tedna? Poleg materiala obstaja veliko dejavnikov, ki vplivajo na njegovo življenjsko dobo. Da bi preprečili puščanje, je dobro izbrati višjo kakovost.

Najbolje jih je hraniti v prostoru s sobno temperaturo ter se čim bolj izogibati neposredni sončni svetlobi in večjim temperaturnim nihanjem. Seveda jih je mogoče uporabiti za praznovanja na prostem, toda po praznovanju jih je priporočljivo premakniti v notranje prostore. To vam bo zagotovilo daljšo življenjsko dobo balona in pripomoglo, da vam ne bo treba vsega postoriti zadnji trenutek.