Moderna lesena hiša

moderna lesena hiša

Glavne odlike lesene hiše izhajajo iz številnih prednosti, ki jih nudi ta naravni material. V podjetju Marles pri gradnji lesenih montažnih hiš uporabljamo kakovosten les iz domačih gozdov s trajnostnim gospodarjenjem. Les predstavlja glavni konstrukcijski material in iz njega izdelamo stene, strope in strešne nosilce ter vrata, okna in obloge. Uporaba lesa je prijazna do okolja in človeku omogoča maksimalno mero udobja in prijetno bivanje v njegovem domu.

V našem podjetju si prizadevamo slediti sodobnim trendom in razvijati arhitekturne rešitve, ki ustrezajo pojmu moderne hiše. Objekti imajo sodobno zasnovo in so prvovrstno izdelani. Glede na krajino in podnebje jih prilagodimo okolju. Poskrbimo za brezhibno stanje lesa in drugih uporabljenih materialov ter v procesu proizvodnje in montaže zagotavljamo skladnost z mednarodnimi standardi. Pri postavitvi moderne hiše so poleg rabe okolju prijaznih materialov upoštevane zahteve energetske varčnosti, protipotresne gradnje in požarne zaščite ter načela sodobne prostorske ureditve, z inteligentno in racionalno zasnovanim tlorisom. Omogočamo izdelavo tako tipske kot popolnoma edinstvene lesene hiše po meri. Sodobna hiša bo nudila varen in topel dom z zdravo bivalno klimo.

Tipska ali pa popolnoma unikatna moderna hiša

Lesena hiša, zasnovana v skladu z modernimi arhitekturnimi in gradbenimi smernicami, ustreza individualnemu okusu zahtevnega naročnika. Gradnja lesene montažne hiše omogoča izpolnitev raznolikih idej in želja. V galerijah na naši spletni strani so na ogled projekti unikatnih objektov, ki smo jih v zadnjem času izvedli za posamezne naročnike v različnih slovenskih regijah. Pri odločitvi za nakup strankam nudimo tudi podporo v vseh fazah načrtovanja, proizvodnje in gradnje doma: strokovno svetovanje (izbira parcele, administrativna pomoč …); izdelava projektov in načrtov v našem arhitekturnem biroju; gradnja objekta (proizvodnja in montaža elementov ...) ter druge storitve in finančne ugodnosti. Vabljeni tudi k ogledu Konfiguratorja hiš na naši spletni strani, tu si lahko ogledate našo standardno ponudbo, tipske hiše, pridobite vtis o izgledu in tehničnih karakteristikah posameznih modelov ter s pregledom hiš modernega stila zberete ideje za domovanje svojih sanj.

unikatna moderna hiša

Poleg tega vam storitev Marles 360° virtual tour omogoča virtualen sprehod po vaši hiši, še preden bo zgrajena. S tehnologijo navidezne resničnosti (VR) si lahko ogledate notranje prostore in zunanjost objekta ter z arhitektom sodelujete pri zasnovi svojega doma.

VEČ O MODERNIH HIŠAH MARLES

Učinkovita nizkoenergijska gradnja

V podjetju Marles si prizadevamo za razvoj energetsko varčnih objektov. Naši konstrukcijski sistemi so narejeni iz kvalitetnih materialov in so na podlagi testiranj pridobili ustrezne certifikate, tako da zagotavljajo učinkovit ovoj hiše. Poraba energije za ogrevanje pri nizkoenergijskih konstrukcijskih sistemih je 30–60 kWh/m2 oziroma 3–6 litrov kurilnega olja na kvadratni meter. Pri visoko učinkovitih nizkoenerrgijskih konstrukcijskih sistemih je poraba 25 kWh/m2 oziroma 2,5 litra kurilnega olja na kvadratni meter. Pasivni konstrukcijski sistemi pa pomenijo porabo do 15 kWh/m2 (1,5 litra kurilnega olja na kvadratni meter). Tovrstna gradnja zagotavlja zelo dobro toplotno izolacijo in prijetno počutje v domači hiši, nizke stroške vzdrževanja in manjšo porabo energije za ogrevanje.

nizkoenergijska hiša

Lesene gradnje – kako poteka montažna gradnja?

Bistvena značilnost montažne lesene gradnje je, da izdelava posameznih sklopov objekta poteka v zaprtih prostorih s kontrolirano klimo, nato pa se na gradbišču v nekaj dneh izvede še montaža industrijsko proizvedene hiše. Leseni del objekta; celotno konstrukcijo (tudi fasado in stavbno pohištvo), torej proizvedemo v kontrolirani atmosferi, ob upoštevanju natančno pripravljenih, računalniško izdelanih načrtov, po standardih tovarniške proizvodnje. Pri montaži na terenu zato lahko delo poteka hitro in neodvisno od vremena.

Cena hiše na ključ

Z gradnjo na ključ je zagotovljeno dokončanje vseh faz pri gradnji vaše montažne lesene hiše; do zaključnih del. To pomeni tudi cenovno ugodnost. Cene se seveda razlikujejo po posameznih modelih hiš; okviren razpon pa je od 40.000 do 250.000 evrov. Podrobnosti najdete na naši spletni strani.