Čokolada je kraljica slaščic, a priljubljene so tudi druge arome

Ko govorimo o peki in slaščičarstvu, je čokolada zagotovo kraljica. A to ni edini okus, edina aroma, ki prepriča ljubitelje sladkega. V trgovini Peki vam ponujajo še mnoga druga živila in pripomočke, s katerim si boste olajšali delo med peko.

Čokolada in različne sadne arome

Arome: z njimi poudarimo najljubši okus

Tako takrat, ko delamo slaščice iz čokolade, kot takrat, ko uporabljamo druge okuse, nam lahko pridejo še kako prav arome. Če so kakovostne, lepo poudarijo želeni okus in ne puščajo grenčice. 

Tudi, če za pripravo slaščic uporabljamo konkretne sestavine, kot so različni sadeži, oreščki in dodatki, nam pridejo prav arome. Z njimi namreč lahko še poudarimo okus, za katerega želimo, da bi ga naša slaščica imela. 

Vrtnica ima, na primer, zelo specifičen, a tudi zelo nežen okus, ki se odlično poda k čokoladi. Če si ne bomo vzeli ogromno časa in izkazali nekaj spretnosti za namakanje vrtničnih lističev, s tovrstnim početjem ne bomo dobili dovolj okusa po vrtnici. Panna cotta ali tortna krema z okusom vrtnice tako ne bo zares žarela v tem okusu. Če bomo pravi vrtnici dodali še aromo le-te, kjer gre pravzaprav za visoko koncentracijo posameznega okusa, pa bo okus naše sladice pravšnji in se bo vrtnica dejansko čutila. 

Podobno velja za ostale arome, s katerimi lahko obogatimo svoje slaščice. Z aromo lešnika bo naša krema iz čokolade imela še lepši nugat okus. Z različnimi, manj vsakdanjimi aromami, pa lahko svojim slaščicam dodamo še manj pričakovane okuse.

Aroma malinaZelo priljubljena aroma vrtnice

Sladkorna masa oz. fondant za tiste, ki so dovolj spretni

Fondant ali sladkorna masa, ki jo lahko uporabljamo tudi kot modelirno maso, še posebej prav pride takrat, ko želimo, da bi naša torta ali kakšna druga slaščica izgledala res nekaj posebnega. 

V trgovini Peki lahko dobimo sladkorne mase v različnih barvah. S sladkorno maso v rdeči ali roza barvi, z dodatki zelene, lahko oblikujemo, na primer, različne cvetlice. Za druge oblike lahko izberemo sladkorne mase v modri, rumeni ali celo srebrni barvi. Vsaka sladkorna masa nam bo namreč z nekaj spretnosti pomagala pripraviti slaščice, ki bodo prava paša za oči. 

Pri oblikovanju slaščic si seveda lahko pomagamo tudi z jedilnimi barvami. Kakovostne jedilne barve nam omogočajo ustvarjati prave male mojstrovine. V trgovini Peki lahko dobite tako tekoče jedilne barve kot tiste v prahu, razpršilu ali gelu. Nabor jedilnih barv je res velik.

Sladkorna masa - fondant, malo drugače

Čokolada je kraljica slaščic

Kot smo omenili že na začetku, je čokolada kraljica med slaščicami. Tako vsestranska je, da jo lahko uporabimo na različne načine. Dostopna je v različnih oblikah. Lahko izberemo temno, mlečno ali belo čokolado, v zadnjem času na popularnosti vse bolj pridobiva »ruby« čokolada. 

Primerna je tudi za dekoracijo. V trgovini Peki vam tako ponujajo različne čokoladne kroglice, čokoladna pisala, posipe in prelive. Če ste dovolj spretni, lahko posežete celo po foliji za prenos slike na čokolado.