Nizkoenergijske hiše – montažna hiša iz lesa med najbolj priljubljenimi

Gradnja nizkoenergijske hiše postaja v Sloveniji vse bolj priljubljena, še zlasti je v porastu gradnja montažnih hiš iz lesa. Lesene hiše predstavljajo eno najbolj zdravih okolij za bivanje, saj zagotavljajo visoke zdravstvene in bivalne standarde. Naravni ekološki materiali vzdržujejo zdravo klimo in vplivajo tako na fizično zdravje kot tudi na psihično počutje posameznika. Les je trajen in prilagodljiv material, ki je živ in ki diha, hkrati pa je odličen toplotni in zvočni izolator. V primerjavi z betonom je les kar 10-krat boljši izolator. Zaradi svoje celične sestave dobro diha in tako zagotavlja kakovosten, primerno vlažen in čist zrak v notranjosti. Stalno prezračevanje pa je ključnega pomena za preprečevanje razvoja različnih bakterij in plesni, ki se razvijejo na vlažnih površinah.

Les s svojim vonjem, barvo in strukturo daje domu občutek domačnosti in topline ter vez z naravo. Pozitivna energija, ki jo izžareva les, nam vliva nov zagon in življenjsko energijo, kar je pri današnjem tempu življenja še kako pomembno. Montažne nizkonergijske hiše iz lesa bodo ob rednem vzdrževanju doživele tudi več kot 100 let. Obenem je montažna hiša tudi potresno varna in protipožarno izolirana.


Nizkoenergijska hiša

Nizkoenergijske hiše – majhna poraba energije za ogrevanje prostorov 

Nizkoenergijske hiše zagotavljajo nizko porabo energije za ogrevanje in hlajenje prostorov ter visoko stopnjo bivalnega udobja. V današnjem času se vse bolj kaže potreba po racionalni in učinkoviti rabi energije na vseh ravneh, hkrati s tem pa zavedanje o koristih kakovostnega bivanja v zdravem in naravnem bivalnem okolju, ki ga lahko zagotovi le pasivna in nizkoenergijska gradnja. Nizkoenergijske hiše so zasnovane tako, da za svoje delovanje porabijo manj energije, to pa proizvajajo na učinkovit način - z izkoriščanjem obnovljivih virov energije in notranjih dotokov. Letna poraba energije za ogrevanje nizkoenergijske hiše ne presega 50 kWh/m², kar ustreza do 5 litrom lahkega kurilnega olja.

Z gradnjo montažnih hiš lahko prav vsak med nami prispeva k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov ter hkrati privarčuje pri letni porabi energije za ogrevanje in hlajenje nizkoenergijske hiše.

Gradnja montažne nizkoenergijske hiše je hitra, čista in učinkovita

Med prednostmi, ki jih prinaša gradnja montažne nizkoenergijske hiše, je za mnoge na prvem mestu hitrost gradnje. Način gradnje namreč omogoča, da se lahko v montažno hišo vselimo v nekaj mesecih po pridobitvi gradbenega dovoljenja. Posamezni sestavni deli montažne hiše se namreč izdelajo v tovarni, hiša pa se nato sestavi na njeni lokaciji.

Montažno hišo si lahko priskrbite kar s pogodbo 'na ključ', lahko pa se odločite za gradnjo hiše do določene faze, dokončali pa jo boste sami. Gradnja na ključ je namenjena vsem, ki bi se radi čim hitreje vselili v svojo sanjsko hišo. Gradnjo po fazah pa priporočamo tistim z nekaj znanja in volje do lastne udeležbe pri nastajanju novega doma.

Gradnja nizkoenergijskih hiš

Pred gradnjo je treba najprej izbrati načrt za hišo. Odločimo se lahko za tipski načrt ali za načrt, izrisan po meri. Bistvena prednost, ki jo prinašajo tipski načrti, je racionalna zasnova, po kateri je optimalno izkoriščen prav vsak kvadratni meter stanovanjske površine. Cena tipskega načrta je odvisna od velikosti, razgibanosti in gradbene faze. A tako kot pri klasični gradnji so tudi pri gradnji nizkoenergijkih hiš na voljo enostavni načrti po ugodni ceni, pa tudi bolj razkošni in ekskluzivni, za katere je treba odšteti nekoliko več. Na spletni strani našega podjetja so na ogled vsi tipski načrti montažnih hiš. Tipski načrt lahko prilagodite svojih potrebam in željam, lahko nam predstavite tudi svojega.

Montažne nizkoenergijske hiše Marles zagotavljajo vrhunsko kakovost po ugodni ceni. Naredite nekaj za okolje, predvsem pa zase in za svoje otroke in izberite montažno nizkoenergijsko hišo. Nizki stroški za ogrevanje nizkoenergijske hiše predstavljajo le eno od številih prednosti montažnih nizkoenergijskih hiš.

Vabljeni.

Več o varčnih hišah