Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Hiše z ravno streho so vse bolj priljubljene

Hiše z ravno streho so bile v Sloveniji še do pred nedavnim prej izjema kot pa nekaj povsem običajnega. Vendar pa se gradbeni trendi spreminjajo, kar prinaša tudi novosti na področju same oblike hiš, njihovega tlorisa, oblike streh ipd. Semkaj med drugim sodi tako povečano število montažnih hiš, kot tudi hiše z ravno streho. Pri slednjih gre za modern stavbe, ki jih namesto dvokapne strehe odlikuje kakovostna ravna streha. Takšna moderna hiša z ravno streho ni dovoljena čisto povsod, saj je to urejeno z zakonom, a njihovo število se vztrajno viša. Hiše z ravno streho se ne pojavljajo zgolj v urbanem okolju, temveč vse več tudi v podeželskem oz. ruralnem, kjer veljajo za lepo dopolnitev okolice, ki jo sicer obkroža narava. Na ta način prihaja do mešanja modernega in naravnega, kar prispeva k arhitekturni pestrosti. Montažne moderne hiše z ravno streho nudi tudi Marles, ki se odlikuje po svoji kakovostni izdelavi.


Hiše z ravno streho so moderne


Moderna hiša z ravno streho je okolju prijazna

Moderne hiše z ravno streho za bivalne namene na Slovenskem še vedno predstavljajo novost, saj je pogosteje v uporabi dvokapna streha. Hiša z ravno streho je bila do sedaj rezervirana predvsem za industrijske, poslovne ali pa večstanovanjske objekte, počasi pa se to spreminja. Razlogov, zakaj se trenutno pojavljajo tudi enostanovanjske oz. dvostanovanjske hiše z ravno streho, je več, najočitnejši med njimi pa je predvsem možnost privlačnega, sodobnega načina bivanja. Prednost, ki jo ima hiša z ravno streho hiši z ravno streho, je stojna višina tudi v najvišjih nadstropjih. Poleg tega pomislek, da bi streha puščala samo zato ker je ravna, pa je prav tako povsem zgrešen. Marles montažne hiše z ravno streho so izdelane brezhibno, kakovostno izolirane in dobro ščitijo pred vdorom vode ter jo tudi odvajajo. Zlasti napredek v gradnji in dobro razvita tehnologija ter pravilna obdelava materialov so namreč tako napredovali, da dobro izvedene ravne strehe pri modernih hišah z ravno streho izpolnjujejo vsa pričakovanja. Moderna hiša z ravno streho tako zadostuje vsem standardom kakovostne gradnje, odlikuje pa se po svoji edinstvenosti, preprostosti in kvaliteti bivanja znotraj zdravega okolja.


Moderne hiše z ravno streho izpolnjujejo vsa pričakovanja

Hiše z ravno streho niso samo prijetne za bivanje in nudijo moderno bivanjsko okolje, temveč se odlikujejo po še eni prednosti. Montažna hiša z ravno streho Marles je lahko izdelana povsem po vaših željah ali pa jo za vas izdelamo po t. i. tipskem načrtu. Tovrstne modern hiše z ravno streho imajo dobro (leseno) konstrukcijo, postavljene pa so izredno hitro. Poleg tega hiše z ravno streho naročniku omogočajo poljubno sestavo oz. tloris, saj se lahko po potrebi povečajo in nadgradijo. Montažna moderna hiša z ravno streho tako pridobi sodoben videz, obenem pa nekaj več prostora oz. zunanje zelene površine. Moderne hiše z ravno streho so v primerjavi s tradicionalnimi dvokapnimi strehami energijsko varčne in požarno varne.


Moderne hiše z ravno streho za sodoben videz


Hiša z ravno streho in pohodno površino

Največja prednost hiše z ravno streho je prav v strehi, ki je ravna in obenem pohodna. Hiša z ravno streho s tem pridobi še en dodaten zunanji prostor, ki ga lahko izkoristimo za teraso ali vrt, najsi bo to zgolj okrasni vrt ali pa denimo celo zelenjavni vrt. Za razliko od dvokapne strehe moderne hiše z ravno streho omogočajo ozelenitev strehe, pri čemer posajene ratsline nase vežejo ogljikov dioksid iz ozračja, kot tudi različne strupe, s tem pa pripomorejo k čistejšemu okolju. Marles hiše z ravno streho, ki jih ozelenimo, vrskajo tudi meteorne vode ob večjih nalivih, ki jih rastline izkoristijo za svojo rast. Tovrstna hiša z ravno streho tako ni le dobra za naše bivanje, temveč za dobrobit vseh nas in okolja.