Marles hiše Maribor d.o.o.

Montažne hiše Marles, kvaliteta na prvem mestu

Pošlji povpraševanje

Gradnja hiše je obsežen projekt

Gradnja hiše ni le finančni zalogaj, temveč v prvi vrsti predstavlja velik stres. Še posebej, če ne vemo, kako točno se vsega skupaj lotiti. A brez skrbi, z nekaj dodatnimi informacijami bosta nakup zemljišča in gradnja hiše veliko lažja.

gradnja hiše

Nakup zemljišča: na kaj moramo biti pozorni?

Preden se lotimo gradnje hiše, moramo najprej imeti zemljišče. Pred nakupom zemljišča moramo premisliti o več vidikih.

  • Kako veliko mora biti, da lahko na njem poskrbimo za gradnjo hiše, kakršno si želimo?
  • Kako pomembna nam je lokacija, kjer se bo zemljišče nahajalo?
  • Kakšne so lastnosti makro in mikro lokacije, torej ali z nakupom zemljišča, ki smo ga izbrali, poskrbimo za kakovost življenja, ki si jo želimo? (Ali se blizu zemljišča nahajata šola in/ali vrtec, trgovine, kakšen je dostop do avtoceste…)
  • Ali je parcela sploh zazidljiva?
  • Ali se na zemljišču nahajajo vsi potrebni komunalni priključki, kot so voda, kanalizacija in tako dalje?

Mnogo odgovorov na ta vprašanja boste dobili, če boste pred nakupom zemljišča poiskali lokacijsko informacijo in občinski prostorski načrt. Oboje lahko dobite na Občini, v kateri se zemljišče, na katerem naj bi potekala gradnja hiše, nahaja.

nakup zemljišča

Dokumentacija za gradnjo hiše

Ko boste imeli vse te informacije, morate poskrbeti tudi za vso dokumentacijo za gradnjo hiše. Sem sodijo gradbeno dovoljenje ter druga soglasja. Nepogrešljivi so tudi idejna zasnova, projekt izvedbenih del in projekt za izvedbo.

Pri pridobitvi dokumentov za gradnjo hiše vam lahko pomaga izbrani arhitekt oziroma ponudnik. V podjetju Marles vam bodo, denimo, z veseljem pomagali z vsemi informacijami, če se boste odločili za gradnjo njihove montažne hiše.

dokumentacija za gradnjo hiše